Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

7 Δεκεμβρίου η πιθανή ημερομηνία επανέναρξης των σχολείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την άρση του lockdown στη χώρα μας, με την αρχή να γίνεται, όπως ήταν αναμενόμενο, από τα σχολεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το MEGA, η κυβέρνηση έχει στο τραπέζι το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 7 Δεκεμβρίου.

Φυσικά, όπως πάντα, το σχέδιο θα εφαρμοστεί, εφόσον δεν υπάρξουν δραματικές ανατροπές εντός των επόμενων 2-3 ημερών.

Το κλείσιμο των σχολείων έγινε στο πλαίσιο προσπάθειας γενικότερου lockdown στη χώρα, θεωρώντας οι επιδημιολόγοι ότι πρέπει να κλείσουν τα σχολεία για να μειωθεί η κινητικότητα γύρω από τα σχολεία, μιας και μέσα στα σχολικά κτίρια η διασπορά παρέμενε πολύ χαμηλή.

Τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν έως την ημερομηνία που θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, η οποία όμως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Ακόμα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, στα σχολεία αναμένεται να γίνονται σε σταθερή βάση χιλιάδες τεστ, ούτως ώστε να φαίνεται καθημερινά ποιο θα είναι το ιικό φορτίο που τυχόν μπορεί να υπάρχει εκεί.

Σε διάγγελμα του Μητσοτάκη οι ανακοινώσεις
Το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του, πιθανώς την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακοινώσει επίσης και την παράταση του lockdown κατά μια ή και δύο εβδομάδες.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement