Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γεωργιάδης: Δύσκολα θα ανοίξει η εστίαση τα Χριστούγεννα -Μας κυβερνά ο ιός

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης την περίοδο των Χριστουγέννων προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επανέλαβε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τις σχετικές εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και υπογράμμισε ότι τα νούμερα δεν είναι, μέχρι στιγμής, τα επιθυμητά. «Σαφώς υπάρχουν σημάδια βελτίωσης, τα οποία ελπίζω να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Πρώτα απ’ όλα σταμάτησε η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, που ήταν αυτό που μας είχε τρομάξει όλους, και άρχισε μια μικρή κάμψη, ακόμα όμως έχουμε δρόμο για να φτάσουμε στο σημείο που θα θέλαμε για να μπορέσουμε να ανοίξουμε την οικονομία», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης: Πολύ κρίσιμες οι επόμενες δέκα μέρες

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι επόμενες δέκα μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και τόνισε ότι συμμερίζεται την αγωνία όσων ανησυχούν για τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους. «Ωστόσο ημερομηνία για το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορώ να δώσω, αλλά μπορώ να να πω ότι υπάρχει μια μικρή ελπίδα. Επιθυμία όλων μας είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα, έστω και με κανόνες. Οι επόμενες δέκα μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες. Οι φετινές γιορτές δεν θα μοιάζουν με καμία εορταστική περίοδο. Ούτε συνωστισμός μπορεί να υπάρξει, ούτε μεγάλα τραπέζια, ούτε ρεβεγιόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement