Connect with us

Ελλάδα

Aδιέξοδο στις έρευνες

Ζήτημα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. ο εντοπισμός και η σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα

Published

on

 

Αθόρυβα και μεθοδικά διερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κάθε πληροφορία που φτάνει στα γραφεία της, ακόμα και από άλλες υπηρεσίες, για τον περιβόητο δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, καθώς θεωρείται θέμα τιμής για τους Αστυνομικούς της ο εντοπισμός και η σύλληψη του Νο1 Έλληνα δραπέτη, του οποίου μάλιστα η φωτογραφία φιγουράρει ακόμα και στην λίστα της Interpol με τους διεθνώς καταζητούμενους κακοποιούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, το καλοκαίρι κλιμάκια της ΔΑΕΒ έφτασαν σε Ήπειρο και Θεσσαλία αναζητώντας στοιχεία για την παρουσία του Βασίλη Παλαιοκώστα στις συγκεκριμένες περιοχές. Προφανώς και δεν έφτασαν τυχαία οι έμπειροι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής σε Ήπειρο και Θεσσαλία, αναζητώντας τα ίχνη του διαβόητου δραπέτη.

Είχε προηγηθεί σειρά πληροφοριών που έφτασαν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ που ήθελαν τον Παλαιοκώστα μαζί με την σύντροφο του, ίσως και το παιδί του, να έχει εμφανιστεί τόσο στα Γιάννενα, όσο και σε ορεινά χωριά του Όρους Κόζιακας στα Τρίκαλα.

Άλλωστε, κατά το παρελθόν, εκεί ήταν τα «λημέρια» του και επίσης γνωρίζει το τόπο σαν την παλάμη του, καθώς πολλές φορές είχε βρει καταφύγιο στις απόκρημνες πλαγιές του Όρους, έπειτα από τις περιπετειώδεις καταδιώξεις από τα Αστυνομικά αποσπάσματα.

Όταν πια διασταυρώθηκαν οι πληροφορίες από τους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, άμεσα έφυγαν στα μέσα Αυγούστου δυο κλιμάκια της ΔΑΕΒ με προορισμό τα Γιάννενα και τα Τρίκαλα αντίστοιχα.

Οι πάντα αθέατοι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή και με τρόπο διακριτικό όλα τα σημεία που θα μπορούσε να έχει βρει καταφύγιο στην καλοκαιρινή του βόλτα, ο διαβόητος δραπέτης.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο «Ρομπέν των φτωχών», όπως είναι το προσωνύμιο του Παλαιοκώστα, και αυτή την φορά είχε καταφέρει να περάσει «αόρατος» και αθόρυβα από τις περιοχές που φέρεται να επισκέφτηκε, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής να καταφέρουν να εντοπίσουν μόνο ενδείξεις, από την «καλοκαιρινή βόλτα του Παλαιοκώστα».

Ωστόσο, στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν ζήτημα τιμής και προτεραιότητας τον εντοπισμό και την σύλληψη του διαβόητου δραπέτη.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement