Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Δυτική Ελλάδα: Αποκοιμήθηκε στο λεωφορείο, της έπεσε η μάσκα και πήρε πρόστιμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τελευταίο δρομολόγιο των Κ.Τ.Ε.Λ., από Αθήνα για Αγρίνιο την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, εν μέσω πανδημίας, έχει καθοριστεί για τις 3:20 απογευματινή.

Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο φυσικά, όλοι φορώντας μάσκα, καθότι όλοι φοβούνται όλους και όλοι παρατηρούσαν αν εφαρμόζονται τα μέτρα που ισχύουν.

Στις 3:15 ο οδηγός συνεννοείται όπως κάθε φορά με τα εκδοτήρια των εισιτηρίων και τους ανθρώπους της αποθήκης, για τις τελευταίες οδηγίες και λεπτομέρειες π.χ. αν θα πάρει επιβάτες στην διαδρομή και από πού, και το λεωφορείο ξεκίνησε με 33 επιβάτες, στις 3:20 μετά το μεσημέρι με προορισμό το Αγρίνιο, μέσω Αντιρρίου, Μεσολογγίου και Αιτωλικού.

Η κίνηση στον δρόμο ήταν κανονική και το λεωφορείο μετά από μισή ώρα, στα ύψος των Μεγάρων, και επί της Εθνικής Οδού, όπως ήταν προγραμματισμένο από τα εκδοτήρια των ΚΤΕΛ και όπως είχε ενημερωθεί ο οδηγός, σταμάτησε να παραλάβει μία νεαρή κοπέλα η οποία, (όπως μάθαμε εκ των υστέρων) είναι καθηγήτρια και τοποθετήθηκε ως αναπληρώτρια στα Μέγαρα και χρησιμοποιεί το δρομολόγιο αυτό σταθερά σε εβδομαδιαία βάση.

Το λεωφορείο στην συνέχεια συνέχισε την διαδρομή και σε 2,5 ώρες έφτασε στα τελευταία διόδια πριν την Γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου. Εκεί σταμάτησε και πληρώνοντας ηλεκτρονικά τα διόδια, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο σε σήμα που του έκαναν αστυνομικοί της Τροχαίας Πατρών, οι οποίοι είχαν σταθμεύσει όχι στην λωρίδα κυκλοφορίας, δεξιά, ως όφειλαν, αλλά απέναντι και στα αριστερά του δρόμου.

Μέσα στο λεωφορείο εισέρχεται μία νεαρή κυρία-αστυνομικός η οποία με ύφος εκατό καρδιναλίων, μετρά τους επιβάτες και ελέγχει με το βλέμμα της, διανύοντας τον διάδρομο του λεωφορείου, αν όλοι φορούν μάσκα. Πράγματι όλοι οι επιβάτες φορούσαν μάσκα, πλην μίας κυρίας, επιβάτιδας η οποία -καθώς την είχε πάρει ο ύπνος και δεν κατάλαβε ούτε το ότι σταμάτησε το λεωφορείο, ούτε ότι γινόταν έλεγχος-φορούσε μεν μάσκα αλλά μέσα στον ύπνο της την είχε κατεβασμένη, κάτω από την μύτη.

Η αστυνομικός ήταν ξεκάθαρη «κυρία μου, κατεβείτε από το λεωφορείο και ακολουθήστε με» Γυρνώντας προς τον οδηγό συνεχίζει με την ίδια αυστηρότητα «οδηγέ, ως προς τον αριθμό των επιβατών, είστε οριακός».

Όπως διαπίστωσαν όλοι οι επιβάτες, η ομάδα των αστυνομικών απαρτίζετο από την συγκεκριμένη κυρία και από δύο άνδρες αστυνομικούς. Ο οδηγός πήρε τα χαρτιά του αυτοκινήτου και πλησίασε την ομάδα των αστυνομικών, ζητώντας διευκρινήσεις. Το ίδιο έκανε και η επιβάτης, ακολουθώντας τις συστάσεις του οργάνου.

Μετά από 30 λεπτά της ώρας, τελείωσε ο έλεγχος της αστυνομίας και ο οδηγός με την επιβάτιδα επέστρεψαν στις θέσεις τους. Το λεωφορείο ξεκινά και συνεχίζει το δρομολόγιό του με καθυστέρηση μισής ώρας.

Στην συνέχεια, όλοι οι επιβάτες έμαθαν ότι υπεβλήθη χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ στην κυρία που «δεν φορούσε μάσκα» και 150 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον οδηγό, γιατί είχε ενάμιση επιβάτη παραπάνω από το κανονικό επιτρεπόμενο αριθμό. Αντί για 32,5 επιβάτες είχε 34. Άρα ο οδηγός δεν έπρεπε να επιβιβάσει στο λεωφορείο την καθηγήτρια από τα Μέγαρα, η οποία λογικά έπρεπε να πάρει το λεωφορείο της επόμενης ημέρας. Ο οδηγός -προς τιμή του, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο καθότι η καθηγήτρια είχε κλείσει εισιτήριο για την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα και μάλιστα δήλωσε ότι σε μία μελλοντική ίδια περίπτωση θα ξανάκανε το ίδιο. «Δεν μπορώ να αφήσω μία κοπέλα μόνη της, στην ερημιά να κάθεται με τις ώρες και να περιμένει μέσα στη νύκτα», είπε. Μάθαμε στην συνέχεια, ότι οι δύο άνδρες αστυνομικοί είπαν ότι και τα δύο παραπτώματα κινούντο μέσα στα όρια της λογικής και ότι θα μπορούσαν να παραβλέψουν δύο τέτοιες «παρατυπίες» λογικές και ανθρώπινες. Όμως η γυναίκα αστυνομικός, η οποία προφανώς ήταν και προϊσταμένη του αστυνομικού κλιμακίου, ήταν ξεκάθαρη και επέμενε. «Ότι λέει ο Νόμος»

Αυτό, προκάλεσε την οργή των επιβατών με τα …..αντίστοιχα σχόλιά τους.

Όσον αφορά την κυρία στην οποία υπεβλήθη το πρόστιμο, σίγουρα κανείς δεν μπορούσε να διαβάσει τις σκέψεις της, οι οποίες μάλλον όλες θα περιφέρονταν γύρω από ένα τεράστιο «γιατί». Μάσκα φορούσε. Δεν την έβγαλε εσκεμμένα. Κρεμόταν στο πρόσωπό της. Απλά, μέσα στον ύπνο της κατέβηκε κάτω από την μύτη της.

Ακολούθησαν συζητήσεις στις οποίες συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι επιβάτες. Όλοι έκλιναν στην άποψη ότι η συγκεκριμένη αστυνομικός εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της τόσο στην επιβάτιδα, όσον και στον οδηγό ο οποίος εξέφρασε χαριτολογώντας το απλό ερώτημα, ότι εάν το λεωφορείο ξεκινώντας με 32 αντί για 33 επιβάτες και έχοντας όριο τους 32,5 επιβάτες, για να είναι εντάξει με τον αριθμό που ο νόμος ορίζει έπρεπε να κόψει την τελευταία επιβάτιδα που ανέβηκε στα Μέγαρα στα δύο και να πάρει τον μισό επιβάτη.

Το ταξίδι συνέχισε και όλοι επιβάτες σκεφτόταν δυνατά, πώς η κυρία που της επέβαλαν το πρόστιμο θα πλήρωνε, έτσι από το πουθενά 300 ευρώ. Πού θα τα εύρισκε. Προβληματισμός και σκέψη από όλους. «Είναι πολλά», είπε κάποιος. «Είναι ένας μισθός σήμερα», είπε άλλος. «Εγώ δεν θα το πλήρωνα», συμπλήρωσε άλλη επιβάτης. «Θα πάει στο τέλος στην Εφορία», φώναξε κάποιος «και θα το πληρώσει αναγκαστικά». Κάποια γυναίκα, προφανώς από ιδία πείρα, είπε. «Τι θα πει τώρα στον σύζυγό της, θα έχει φασαρίες».

Μετά από κάποια ώρα, πριν το λεωφορείο φτάσει στο Μεσολόγγι, ένας κύριος από το πρώτο κάθισμα, ντυμένος με ένα κόκκινο μπουφάν, σηκώθηκε όρθιος μέσα στην αρχή του διαδρόμου του λεωφορείου και αφού ζήτησε συγγνώμη για την παρέμβαση που θα έκανε και την κατανόηση όλων των επιβατών, είπε δυνατά και καθαρά λίγα λόγια για το συμβάν.

«Αγαπητές φίλες και φίλοι, σήμερα στην συγκεκριμένη διαδρομή έλαβαν χώρα δύο περιστατικά στον οδηγό και την επιβάτιδα. Εάν βρισκόμασταν σε μία χώρα από αυτές που ονομάζουν ανεπτυγμένες π.χ. στην Γερμανία και ταξίδευαν 34 επιβάτες στο ίδιο λεωφορείο και ένας «έτρωγε» πρόστιμο 300 ευρώ, οι υπόλοιποι 33 θα έλεγαν «μπράβο στην Αστυνομία». «Να το πληρώσει τώρα για να μάθει». Είναι γνωστό για αυτούς, ότι το να καταγγέλλουν και να καρφώνουν τους συμπολίτες τους, είναι τρόπος ζωής. Εδώ όμως είναι Ελλάδα και σήμερα έγινε κάτι που όλοι αναγνωρίζουμε ότι ήταν άδικο και υπερβολικό. Τόσο στον οδηγό, όσο και στην κυρία. Και το ζήτημα πιο πολύ, είναι πού θα βρει 300 ευρώ η συγκεκριμένη κυρία να πληρώσει το πρόστιμο. Με όλο τον σεβασμό προς όλους σας, χωρίς να είναι υποχρεωμένος κανείς, προτείνω να συνεισφέρουμε όλοι, όπως μπορεί ο καθένας και όποιος θέλει, βάζοντας ένα, δύο ευρώ ή όποιο ποσό θέλει, προκειμένου να συμπληρωθεί κάποιο ποσό, το οποίο θα μοιράσουμε στον οδηγό και στην κυρία που της υπεβλήθη το πρόστιμο, για να συνεισφέρουμε έστω και λίγο στην πληρωμή των προστίμων. Και ξεκινώ πρώτος εγώ ο ίδιος δίνοντας ένα ποσό.

Ο οδηγός πετάχτηκε αμέσως και δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος των χρημάτων που θα μαζευτούν και πρόσφερε και αυτός χρήματα για την κυρία.

Αμέσως μέσα στο λεωφορείο, άρχισαν οι ζυμώσεις. «Ναι, να δώσουμε». «Να είσαι καλά κύριε που το σκέφτηκες», «σε κανέναν δεν περισσεύουν αλλά θα δώσουμε όλοι». Μία κυρία η οποία πριν λίγο έκανε αρκετά σχόλια για το συμβάν, ανέλαβε την συλλογή των χρημάτων. Πράγματι, σε λίγο μαζεύτηκε ένα ποσό, ίσο με το ήμισυ του προστίμου, το οποίο παραδόθηκε στην κυρία η οποία δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξή της. Σηκώθηκε και φανερά συγκινημένη και ευχαρίστησε όλους τους επιβάτες.

Κλείνοντας την όμορφη αυτή ιστορία, αφού σημειώσουμε τον «υπερβάλλοντα ζήλο» της γυναίκας Αστυνομικού και αφού επαινέσουμε την πράξη των επιβατών του λεωφορείου, του δρομολογίου των 3:20, από Αθήνα -Αγρίνιο, καθώς επίσης τον οδηγό και τον κύριο με το κόκκινο μπουφάν, να τονίσουμε ότι ο Ελληνικός Λαός και οι λαοί της Νότιας Ευρώπης (γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει στην Ιταλία και στην Ισπανία, όχι όμως στον Ολλανδία ή την Γερμανία) στο σύνολό του παραμένει ιδιαίτερος, ανθρώπινος και με ανεπτυγμένο το αίσθημα αγάπης «στον πλησίον του» και σίγουρα ξεχωρίζει από πολλούς άλλους λαούς οι οποίοι θέλουν να αυτοαποκαλούνται «ανεπτυγμένοι» πιο εξελιγμένοι και σίγουρα θέλουν να ανήκουν στην πρώτη κατηγορία μεταξύ των Ευρωπαϊκών λαών, καθότι βάζουν ως κριτήριο μόνο τον πλούτο και την οικονομική δύναμη των κρατών που ζουν, αγνοώντας πρωτίστως τον παράγοντα Άνθρωπο.

Περισσότερα
Advertisement

Χωρίς κατηγορία

Λιανεμπόριο: Καθολικό άνοιγμα με προσδοκίες για κάλυψη του χαμένου εδάφους και της περιόδου των εκπτώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από δύο και πλέον μήνες που βρέθηκαν στον “πάγο” -μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το 15ημερο λειτουργίας με click away πριν την πρωτοχρονιά- από σήμερα οι λιανέμποροι θα μπορούν να βάλουν και πάλι το “κλειδί” στην πόρτα των καταστημάτων τους.

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκε το καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου φέρνοντας ικανοποίηση στον εμπορικό κόσμο ο οποίος ποντάρει στην εκπτωτική περίοδο για να αναπληρώσει μέρος από τον χαμένο τζίρο των προηγούμενων μηνών.
Την ικανοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου εκφράζουν και επιχειρηματικοί φορείς της Αχαϊας και της Δυτικής Ελλάδος, που θεωρούν ότι το πρώτο βήμα έγινε.

«Η επαναλειτουργία αναπτερώνει τις ελπίδες που μας είχαν απομείνει για τη σωτηρία της αγοράς και των επιχειρήσεων, μεγάλος αριθμός των οποίων βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση, λόγω του λοκντάουν που είχε επιβληθεί», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Κύριος στόχος πλέον, σε πρώτη φάση, είναι να μην πάει χαμένη η εκπτωτική περίοδος, όπως πήγε η εορταστική και απευθύνεται πρόσκληση τους καταναλωτές να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, επιλέγοντας μάλιστα, τις τοπικές επιχειρήσεις που έχουν υποστεί μεγαλύτερη δοκιμασία.

Ο επιχειρηματικός κόσμος, όπως διαβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι του, προετοιμάστηκε όλο το Σαββατοκύριακο, ώστε να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, σεβόμενος πλήρως τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί, προκειμένου να μην υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας και να παραμείνουν στο εξής ανοιχτά τα καταστήματα.

Η καινούργια αφετηρία, ωστόσο, έχει και πολλές δυσκολίες, καθώς οι οφειλές που έχουν συσσωρευτεί δεν μπορούν επ’ ουδενί να αναπληρωθούν από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, που έχουν πληγεί με ταυτόχρονο διεύρυνση, τόσο των ευρωπαϊκών, όσο και των εθνικών μέτρων, για να αποτραπούν τα «λουκέτα», να μη χαθούν θέσεις εργασίας και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

Παράλληλα, βέβαια, θα πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί και να διευρυνθούν τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα εθνικά μέτρα που θα αποτρέψουν “λουκέτα” και θα διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή”.

H EΣΤΙΑΣΗ
Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει και επαναλειτουργία της εστίασης που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο της ελληνικής οικονομίας και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των καταστημάτων του κλάδου

Ο τρόπος επαναλειτουργίας και το ωράριο

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν το λιανικό εμπόριο επαναλειτουργεί μέσω του φυσικού του δικτύου, ενώ προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, την προσεχή Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
Το ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) θα είναι από τις 7:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ., ενώ η μετακίνηση των πολιτών προϋποθέτει την αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 που αφορά τη “μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ) ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνηση ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, τίθεται χρονικός περιορισμός 2 ωρών μέσα στις οποίες ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης. Από το χρονικό περιορισμό, όπως διευκρινίστηκε, εξαιρούνται τα κομμωτήρια.

Ως εκ τούτου ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησής του.

Τίθεται επίσης περιορισμός ως προς τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό των ατόμων στα καταστήματα, που ορίζεται πλέον σε τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται σε έναν (1) πελάτη ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
Απαραίτητη προϋπόθεση η τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away).

Επίσης ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, Υπηρεσίες Διαιτολογίας, διαιτολογικών Μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος και τα ΚΤΕΟ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 09.00 μ.μ έως τις 05.00 π.μ., καθώς και η απαγόρευση των υπερτοπικών μετακινήσεων.

ΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
Όσον αφορά τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τις διαιτολογικές υπηρεσίες η προσέλευση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημέρα έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Υποχρεωτική είναι η τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας και η χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

Και εδώ ισχύει το μέτρων των 4 ατόμων ανά 100 τ.μ., συν ένα άτομο ανά 25 τ.μ. άνω των 100 τ.μ.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΤΕΟ

Σε ό,τι τα ΚΤΕΟ, οι πελάτες θα προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Επίδομα 400 ευρώ: Την άμεση καταβολή του ζητούν εννέα επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την επίσπευση της καταβολής του επιδόματος των 400 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΑΕΔ, ζητούν εννέα επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας, με κοινή επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αναφέρει ότι «η οικονομική ενίσχυση των επιστημόνων αποτελεί αδήριτη ανάγκη, καθώς μεγάλο τμήμα αυτών λόγω των συνεπειών της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης αντιμετωπίζει πλέον κίνδυνο κάλυψης ακόμη και βασικών βιοτικών αναγκών» και προσθέτει:

«Συνεπώς, το χορήγημα από τον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011, ύψους 400 ευρώ, το οποίο δεν θα αντληθεί από κρατικούς πόρους αλλά πόρους που έχουν σχηματισθεί από δικές μας εισφορές από το 2011, πρέπει να καταβληθεί άμεσα σε όλους τους δικαιούχους.

Την επιστολή υπογράφουν: Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη την οποία υπογράφουν οι πρόεδροι των Επιστημονικών Φορέων αναφέρει: Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η οικονομική ενίσχυση των επιστημόνων αποτελεί αδήριτη ανάγκη, λαμβανομένου υπόψη ότι, λόγω των συνεπειών της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε από την πανδημία του κορονοϊού, μεγάλο τμήμα αυτών αντιμετωπίζει πλέον κίνδυνο κάλυψης ακόμη και βασικών βιοτικών αναγκών.

Το χορήγημα από τον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011, ύψους 400 ευρώ, το οποίο δεν θα αντληθεί από κρατικούς πόρους αλλά πόρους που έχουν σχηματισθεί από δικές μας εισφορές από το 2011, πρέπει να καταβληθεί άμεσα σε όλους τους δικαιούχους. Ήδη το ζήτημα αυτό εκκρεμεί εδώ και αρκετούς μήνες. Περαιτέρω καθυστερήσεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι επιστήμονες έχουν φτάσει στα όριά τους με το θέμα αυτό.

Στα πλαίσια αυτά, οι φορείς ζητούν:

1. Την άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την ανάρτηση της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων των δυνητικών δικαιούχων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», που σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου έπρεπε να είχε λάβει χώρα από τις 10.1.2021.

2. Την εντός των επομένων ημερών συνάντηση μαζί σας, για να σας αναπτύξουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας, όπως έχουν διατυπωθεί στην από 22.12.2020 προηγούμενη επιστολή μας προς τον προκάτοχό σας για το ζήτημα, τόσο επί της ουσίας, όσο και επί της διαδικασίας υλοποίησής του».

www.newsit.gr

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Στην Σακελλαροπούλου τη Δευτέρα η Μπεκατώρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Δευτέρα, στις 14:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Η συνάντηση έρχεται μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από μεγαλοστέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας πριν από δυο δεκαετίες, στα πρώτα της βήματα η οποία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Στο μεταξύ στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μπαίνουν οι δημόσιες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική παρενόχληση.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου αναμένεται να διατάξει αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα για το τι συνέβη.

Στο πλαίσιο αυτής, θα κληθεί στις αρχές της εβδομάδας η ολυμπιονίκης να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

Τη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε, στο μεταξύ, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα