Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Η επιστροφή του Γκάρετ στη δράση δίνει μια επιπλέον λύση στον Προμηθέα ενόψει της καυτής συνέχειας

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Ένα από τα παράπλευρα οφέλη του Προμηθέα στην πρόσφατη νίκη επί του ΠΑΟΚ ήταν η μη εμφάνιση του Ντιάντε Γκάρετ ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια νέα μεταγραφική προσθήκη ή αλλιώς και εσωτερική ενίσχυση.

Ο Αμερικανός γκαρντ που είχε μείνει περίπου 1,5 μήνες εκτός μάχης λόγω τραυματισμού, έπαιξε για 21 λεπτά κόντρα στον δικέφαλο του Βορρά.
Σαφώς και ο Γκάρετ δεν είναι ακόμα έτοιμος όμως εφόσον δεν υπάρξει κάποια υποτροπή, θα βρει ρυθμό και θα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στην καυτή συνέχεια.
Μην ξεχνάμε πως ο Προμηθέας αν δεν υπάρξουν απρόοπτα λόγω covid-19, έχει πολλά και κρίσιμα παιχνίδια μέσα στον Δεκέμβριο και θα πρέπει να έχει όλα τα «όπλα» στην διάθεση του Μάκη Γιατρά για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις.
Επίσης λόγω του covid-19 που βγάζει εκτός μάχης τους παίκτες και μαθηματικά βέβαια, θα υπάρξουν και άλλα προβλήματα στη συνέχεια.
Οπότε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποδεδείχθηκε έξυπνη η κίνηση του Γιατρά να μην δώσει το ok να αποχωρήσει ο Γκάρετ και να παραμείνει στην ομάδα ώστε να αποθεραπευτεί.
Ο Πατρινός τεχνικός έβλεπε μπροστά, ανέγνωσε τις δυσκολίες της φετινής αγωνιστικής περιόδου και επέλεξε να κρατήσει τον Αμερικανό ώστε να έχει μια επιπλέον λύση στα γκαρντ και στην οργάνωση του παιχνιδιού.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ,  ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΛΑΥΡΙΟ
Από εκεί και πέρα η ομάδα κοιτάζει μπροστά, αυτή την εβδομάδα θα δουλέψει όσο περισσότερο μπορεί με τους παίκτες που είναι διαθέσιμοι με βασικό στόχο να αποκτήσει πάλι ρυθμό που έχασε το προηγούμενο διάστημα λόγω των πολλών αναβολών αγώνων.
Στο αγωνιστικό μέρος, ρεπό είχαν χθες οι παίκτες της πατρινής ομάδας προκειμένου να πάρουν ανάσες και να γεμίσουν τις «μπαταρίες» τους.
Η επιστροφή στις προπονήσεις θα γίνει σήμερα το απόγευμα που θα υπάρξουν αρκετές απουσίες. Εκτός από τους 3 διεθνείς (Αγραβάνης, Λούντζης, Μάντζαρης) θα λείψουν οι δύο τραυματίες και θα μείνει εκτός για 1-2 μέρες και ο Φαγιέ που ένιωσε ένα σφίξιμο στο ματς με τον ΠΑΟΚ και για αυτό το λόγο δεν θα συμμετάσχει στα παιχνίδια της Εθνικής Σενεγάλη.

Απο εκεί και πέρα, ο Προμηθέας έκλεισε φιλικό παιχνίδι το Σάββατο με το Λαυριο, παιχνίδι που θα γίνει στην Πάτρα  και ο Γιοατράς θα κάνει δοκιμές ενόψει της συνέχειας.
Ο Δ. ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ MVP ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Η πολύ καλή εμφάνιση του Αγραβάνη τον ανέδειξε mvp της 5ης αγωνιστικής όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΣΑΚΕ. Ο 26χρονος διεθνής φόργουορντ στην πρώτη αναμέτρηση του Προμηθέα για το πρωτάθλημα της φετινής σεζόν που συνοδεύτηκε με νίκη στην Πάτρα επί του ΠΑΟΚ (83-80), έκανε νταμπλ-νταμπλ με 24 πόντους (με 4/8 τρίποντα) και 10 ριμπάουντ.
Ο Δημήτρης Αγραβάνης συγκέντρωσε 31 βαθμούς στο ranking πετυχαίνοντας 24 πόντους με 8/10 βολές, 2/3 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, μια ασίστ, ένα κόψιμο, 8 κερδισμένα φάουλ, 4 φάουλ εναντίον, ένα κλέψιμο και ένα λάθος σε 32΄ και 8΄΄ συμμετοχής.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement