Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων – Πάνω από 100.000 σε τρεις εβδομάδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά το τελευταίο 4μηνο, δηλαδή από τις 29 Ιουλίου έως και τις 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές δικαιοδοσίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, 224.952 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 5.557 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων.

Επιπλέον, το διάστημα από τις 24/10 έως και το προηγούμενο 24ωρο επιβλήθηκαν 1.521 πρόστιμα για παραβίαση του περιορισμού της κυκλοφορίας, ενώ άλλες 24 παραβάσεις βεβαιώθηκαν ύστερα από ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ιδιωτικές επιχειρήσεις αναφορικά με την τήρηση των κανόνων λειτουργίας τους (απαγόρευση λειτουργίας, υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, υπεράριθμοι θαμώνες κ.ά.).

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω έλεγχοι που σκοπό έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας αφορούν στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από τις 3 Νοεμβρίου, ημέρα που ο νομός τέθηκε σε «καραντίνα» κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, έγιναν 105.821 έλεγχοι κατά τους οποίους συνελήφθησαν 29 άτομα και βεβαιώθηκαν 3.857 παραβάσεις (εξ αυτών 2.656 αφορούσαν το μέτρο του περιορισμού κίνησης, 1.190 μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και 11 πρόστιμα συνδέονταν με άλλες παραβάσεις).

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε τα ακόλουθα: «Ό,τι χρειάζεται, ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι και να προκύψει. Η συνδρομή των τοπικών αρχών είναι περισσότερο από απαραίτητη. Ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε δέκα μέρες καιρό στο σύστημα Υγείας. Εμείς έξω, εσείς στο σπίτι. Στο σπίτι πολύ προσεκτικά».

«Από γιορτές» προσέθεσε, «η Κατερίνα κι ο Αντρέας να γιορτάσουν απ’ το τηλέφωνο. Στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις: στα ψώνια, στον δρόμο, στη δουλειά, παντού με μάσκα. Το ξαναλέω, ειδικά με τη δουλειά, όλοι με μάσκα. Εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου ζητηθεί. Θα πάμε νομό νομό και πόλη πόλη, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μετάδοσης. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα, πρέπει, όλοι μαζί, να κόψουμε τον δρόμο στον ιό».


Ροή ειδήσεων

Advertisement