Τρίτη 11 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυξημένα, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, εμφανίστηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού χθες στην Αχαΐα, καθώς προστέθηκαν 30 νέα, ενώ συνολικά σε όλη τη Δυτική Ελλάδα ανήλθαν σε 71!

Το επιδημιολογικό φορτίο στην Αχαΐα παραμένει σταθερά υψηλό, ενώ ανησυχία προκαλεί η μεγάλη αύξηση που καταγράφεται τόσο στην Αιτωλοακαρνανία στην οποία προστέθηκαν 25 νέα κρούσματα, όσο και στην Ηλεία που μέτρησε 16 επιπλέον.
Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην Αχαΐα ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 213, όταν το αντίστοιχο προηγούμενο 7ήμερο ήταν 189, δηλαδή η διαφορά συνίστατο σε 24 νέες μολύνσεις.

Στην Αιτωλοακαρνανία η διαφορά της μιας εβδομάδας ανέρχεται στις 50 νέες μολύνσεις, φόσον το τελευταίο 7ήμερο τα κρούσματα ανήλθαν σε 173 όταν το αμέσως προηγούμενο διάστημα των επτά ημερών ήταν 123.
Τριάντα τρία περισσότερα κρούσματα σε διάστημα μιας εβδομάδας εμφανίστηκαν στην Ηλεία, η οποία τις τελευταίες επτά μέρες μετρά 80 νέα κρούσματα ενώ το αμέσως προηγούμενο 7ήμερο καταγράφηκαν 47 νέα περιστατικά.

ΑΠΟ ΤΙΣ 55 ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ, ΟΙ 14 ΣΤΙΣ ΜΕΘ

Σε σταθερά επίπεδα είναι ο αριθμός των νοσηλειών στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, τα οποία σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας.

Χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν συνολικά 35 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 10 στην ΜΕΘ Covid -19 (8 διασωληνωμένοι και δύο σε θάλαμο αρνητικής πίεσης) και οι υπόλοιποι 25 στην Κλινική Covid -19.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ.Ανδρέας» το οποίο εφημέρευε χθες οι νοσηλείες ανέρχονταν σε 20, εκ των οποίων οι 4 στην ΜΕΘ Covid -19 και οι 16 στην Κλινική Κορωνοϊού.

ΒΓΗΚΕ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΑΧΗ

Μια γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη, βγήκε νικήτρια από μια δύσκολη μάχη στην ΜΕΘ και πλέον νοσηλεύεται στην Κλινική. Το θετικό αυτό γεγονός καταγράφηκε μια εβδομάδα μετά την πρώτη αποσωλήνωση ενός γιατρού από την Τρίπολη, ο οποίος σήμερα παίρνει εξιτήριο για να συνεχίσει την θεραπεία του στο Νοσοκομείο της Τρίπολης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη στο ΓΝΠ υπάρχουν ήδη δύο κενά κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid-19, ενώ υπάρχουν στην εφεδρεία άλλα δύο για να διαθετούν εάν προκύψει ανάγκη.
Στο μεταξύ, καλά είναι τα νέα μετά από τα αρνητικά τεστ που διενεργήθηκαν στο προσωπικό Τμήματος του νοσοκομείου, στο οποίο εντοπίστηκαν δύο γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό.

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΡΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ

Πράσινο φως, έδωσε η Πολιτεία, για την νοσηλεία των Ελλήνων μειονοτικών της Αλβανίας, που νοσούν βαρέως από κορωνοϊό. Προχθές το βράδυ, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομεία με ασθενοφόρα από την Κακκαβιά τρία άτομα από την ελληνική μειονότητα: ένας ασθενής σε κρίσιμη κατάσταση από την περιοχή της Χειμάρας, ένας δάσκαλος από την Λιβαδειά με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς ένας γιατρός από την Δερβιστάνη.

ΠΟΕΔΗΝ: ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ είναι τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, ενώ αυξάνονται καθημερινά οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, όπως κατήγγειλε χθες η ΠΟΕΔΗΝ. Οπως αναφέρει, εισήχθησαν περισσότεροι ασθενείς από τις άλλες μέρες με αποτέλεσμα κάθε κρεβάτι που αδειάζει να γεμίζει την ίδια στιγμή.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Υπεγράφη η σύμβαση για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τη σύμβαση του έργου «Αντιμετώπιση Απρόβλεπτων Προβλημάτων Οδικής Ασφάλειας στο Εθνικό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την τριετία 2019-2021» υπέγραψαν, την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο ανάδοχος του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ και αφορά εργασίες που θα εκτελεστούν στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα αφορά τις εργασίες άμεσης αποκατάστασης βλαβών και προβλημάτων που θα προκληθούν στο εθνικό οδικό δίκτυο λόγω φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών όπως έντονα καιρικά φαινόμενα, τροχαία συμβάντα,  κλπ ή και απρόβλεπτα προβλήματα όπως φθορές στο οδόστρωμα, στα τεχνικά έργα των οδών, στον ηλεκτροφωτισμό, στη φωτεινή σήμανση και στην σήμανση – ασφάλεια .

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται χωματουργικές εργασίες (άρση καταπτώσεων πρανών και βράχων, καθαρισμός επενδεδυμένων τάφρων, πρανών, ερεισμάτων, διάνοιξη τάφρων κλπ), τεχνικά έργα, (αποκατάσταση υφιστάμενων ή κατασκευή νέων τεχνικών, κατασκευή στραγγιστηρίων, συρματοκιβωτίων, κλπ), εργασίες οδοστρωσίας (τοπικές εξυγιάνσεις οδροστρωμάτων, κατασκευή επιχωμάτων και ερισμάτων), ασφαλτικές (αποκατάσταση φθαρμένου ασφαλτοτάπητα με απόξεση ασφαλτοσκυροδέματος, ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις, επούλωση λάκκων με ασφαλτόμιγμα, κλπ), σήμανσης και ασφάλειας (αποκατάσταση στηθαίων ασφαλείας οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης), ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απεργία με… άδεια!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Απεργία στα δημοτικά συνεργεία εργαζομένων την περασμένη Πέμπτη για να τιμήσουν την Πρωτομαγιά και κάποιοι …»έξυπνοι» για να αποφύγουν να χάσουν το μεροκάματο την επόμενη ημέρα προσερχόμενοι στην υπηρεσία κατέθεσαν δήλωση για χρήση άδειας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σπύρος Σκιαδαρέσης: Έψαλλε στους Πετσάκους

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Στους Πετσάκους έψαλλε την Κυριακή του Θωμά ο Λαμπαδάριος του νέου Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών και Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας, Σπύρος Σκιαδαρέσης. Ο Ναός του Αγ. Νικολάου υπoδέχθηκε για πρώτη φορά τον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο όπου και χοροστάτησε έχοντας συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Χρήστο Μπίρμπα και τον Προϊστάμενο του Ναού π. Άγγελο Κατσικανταή. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων,  επαίνεσε τον Προϊστάμενο του Ναού για το έργο του αλλά και τον κ. Σκιαδαρέση για την απόδοση των ύμνων, κάνοντας αναφορά για την επί εικοσαετία γνωριμία τους από την περίοδο της συνύπαρξής τους στην Ιερά Μονή Πετράκη ως Γραμματεύς ο κ. Σκιαδαρέσης και στα Γραφεία της Συνόδου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα