Πάτρα - Δ. Ελλάδα
29 κρούσματα κορωνοΪου στην ΑχαΪα- 63 σε όλη την Δυτική Ελλάδα
Δημοσιεύθηκε
2 μήνες πρνστις

63 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Δυτική Ελλάδα. Όσο αφορά την Αχαΐα εντοπίστηκαν 29 ενώ στην Αιτωλοακαρνανία 23 και στην Ηλεία 11.
Πώς κατανέμονται τα 2152 νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.
Αναλυτικά:
• 6 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
• 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
• 383 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
• 633 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 23 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
• 29 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας
• 15 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
• 15 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
• 59 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
• 15 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
• 61 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
• 20 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 14 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 39 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου
• 39 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 38 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
• 21 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
• 160 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου
• 30 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου
• 69 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
• 23 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου
• 106 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
• 44 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 32 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
• 7 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
• 55 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
• 16 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
• 40 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
47 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Σχετικά θέματα
-
Εκτακτη ενίσχυση : Πώς θα λάβουν οι επιστήμονες τα 400 ευρώ
-
Πάτρα: Κλειστό λόγω κρούσματος κορωνοϊού κεντρικό κατάστημα κινητής
-
Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή
-
Με τις κατάλληλες ενέργειες…
-
Αχαΐα: Προβληματισμός για τον αριθμό των κρουσμάτων
-
«Το Καρναβάλι αλλάζει»-Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης που θα έχει διάρκεια 2,5 ώρες
Ελλάδα
ΕΙΝΑ: Προχειρότητες με τους εμβολιασμούς
Δημοσιεύθηκε
1 ώρα πρνστις
22 Ιανουαρίου 2021 07:00
H έναρξη εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, αρχής γενομένης από το Σάββατο 16.01 στα νοσοκομεία και Κ.Υ της περιοχής μας, επιβεβαιώνει αυτό για το οποίο είχε προειδοποιήσει εξαρχής τόσο η ΟΕΝΓΕ όσο και οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών από όλη τη χώρα, υποστηρίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΕΙΝΑ:
-Στο ΠΓΝΠ το εμβολιαστικό κέντρο έχει εγκατασταθεί στο ενδοκρινολογικό τμήμα, όπου τρία από τα τέσσερα ιατρεία τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα την ακύρωση του 70% των προγραμματισμένων ραντεβού των ασθενών. Πρακτικά, η λειτουργία του ενδοκρινολογικού τμήματος είναι αδύνατη υπ’ αυτές τις συνθήκες. Η προφορική υπόσχεση από την πλευρά της Διοίκησης του νοσοκομείου ότι η “κατάληψη” του ενδοκρινολογικού τμήματος είναι προσωρινή και μόνο για ένα μήνα, γιατί στη συνέχεια ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί σε κοντέινερ στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου, αποδεικνύει την προχειρότητα και την έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
-Στον Άγιο Ανδρέα, ο εμβολιασμός γίνεται στη Βραχεία Νοσηλεία, ενώ, πέραν των συναδέλφων που έχουν εξαρχής επιφορτιστεί με τη διαδικασία και ανήκουν σε νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου, καλούνται καθημερινά και άλλοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Από τη μεριά της Διοίκησης υπάρχει η δέσμευση ότι οι βάρδιες εκτός ωραρίου, θα αποζημιωθούν ως ενεργείς εφημερίες.
-Στο Αίγιο, επίσης επικρατεί αναστάτωση, καθώς γιατροί από όλες σχεδόν τις κλινικές καλούνται να στελεχώσουν το εμβολιαστικό κέντρο, χωρίς σχέδιο ούτε δέσμευση για την αποζημίωση της απογευματινής υπερεργασίας.
-Το Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα, υποχρεώθηκε σε μείωση κατά 40% των τακτικών ραντεβού, ενώ η έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού αντισταθμίστηκε με μεταφορά προσωπικού από τις ΤΟΜΥ.
Παράλληλα, δρομολογείται η λειτουργία των Εμβολιαστικών Κέντρων των Κέντρων Υγείας με εφημερίες ετοιμότητας. Με σημερινό σημείωμα (20/1) προς τους Επιστημονικά Υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας της 6ης ΥΠΕ, απαντώντας σε ερωτήματα για το πρόγραμμα απογευματινής λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων καθώς και τα Σάββατα, ο Υποδιοικητής κος Π. Μάλλιος ενημερώνει πως η αποζημίωση των βαρδιών, απογεύματα και αργίες, θα γίνει …υπό τη μορφή εφημερίας ετοιμότητας και αυτό μέχρι να ορίσει ακριβώς το Υπουργείο τις λεπτομέρειες
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Μύ(ω)λος από τις σταθμεύσεις-Στο Δημοτικό Συμβούλιο το απέραντο πάρκινγκ στο παλιό λιμάνι
Δημοσιεύθηκε
2 ώρες πρνστις
22 Ιανουαρίου 2021 05:52
Κυριολεκτικά μύλος γίνεται στο Μώλο της Πάτρας, με τις σταθμεύσεις αυτοκινήτων, χωρίς να μπορεί να δοθεί λύση.
Δεκάδες τα αυτοκίνητα που μετακινούνται καθημερινά στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, παραβιάζοντας απαγορεύσεις και σήμανση, κινούνται σε χώρους χωρίς τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.
Ακόμη και στη προβλήτα 4, που πριν έξι, περίπου, χρόνια είχε σημειωθεί το τραγικό δυστύχημα με τους τρεις νέους νεκρούς, βρίσκουν «χώρο» για στάθμευση ορισμένοι οδηγοί, χωρίς να υπολογίζουν τίποτε.
Κάτοικοι και φορείς της πόλης, εδώ και κάποια χρόνια διεκδίκησαν το θαλάσσιο μέτωπο και πρόσφατα αυτό αποδόθηκε στο Δήμο Πατρέων.
Η πόλη έχει πλέον την ευκαιρία να αξιοποιήσει μία μεγάλη έκταση 270 στρεμμάτων, δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα, που μπορεί όχι μόνο να αλλάξει όλη την παραλιακή ζώνη, αλλά και να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης σε μία περιοχή που μέχρι τώρα παραμένει αναξιοποίητη.
Ένα σημαντικό μέρος της έκτασης αυτής έχει μετατραπεί άτυπα σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.
Ο Δήμος της Πάτρας τώρα που έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς πρέπει άμεσα να προστατεύσει το μόλο της Αγ. Νικολάου και το θαλάσσιο μέτωπο αποδίδοντας τον στους πολίτες ως χώρο αναψυχής και περιπάτου. Σίγουρα όσοι διεκδικούσαν την παραλία της Πάτρας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της δεν το ζητούσαν για να φτιαχτεί ένα τεράστιο πάρκινγκ, άναρχο και αντιαισθητικό, στη βιτρίνα της πόλης.
Παρά την πανδημία η εικόνα αυτή δεν έχει μεταβληθεί και το ζήτημα τέθηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουνάβης, απηύθυνε σχετικό ερώτημα στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η δημοτική αρχή, προκειμένου να εκλείψει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Ο κ. Πελετίδης, στην απάντηση του, ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί από τη δημοτική αρχή, δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Σε ετοιμότητα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο μετά το χιόνι περιμένει και τον κόσμο
Δημοσιεύθηκε
10 ώρες πρνστις
21 Ιανουαρίου 2021 22:25
Σε ετοιμότητα για το άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου, από την επόμενη Πέμπτη 28 του μηνός, εφόσον δοθεί αύριο Παρασκευή και το πράσινο φως κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, βρίσκεται η Δημοτική αρχή των Καλαβρύτων.
Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Αλέξης Αγριος συμμετείχε χθες στην τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη όπου έγινε εκτενής συζήτηση για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου οι επισκέπτες και χιονοδρόμοι να μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια το ελκυστικότερο των χειμερινών σπορ.
Στα πλαίσια των προφυλάξεων για την διασπορά του Covid-19 και με την άρση του περιορισμού μετακινήσεων από νομό σε νομό, ειδικά για τα ορεινά μέρη και καταλύματα.
«Έχουμε σχεδιάσει πως θα υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας, περιμένουμε λιγότερο κόσμο αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα» αναφέρει ο κ. Άγριος.
Ήδη οι πίστες στα Καλάβρυτα έχουν στρωθεί με χιόνι, το προσωπικό (μόνιμοι και συμβασιούχοι) είναι στη θέση του ενώ σε λειτουργία τίθεται και ο νέος εξοπλισμός που προμηθεύτηκε το Χιονοδρομικό, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Επαγγελματίες του τουρισμού στα Καλάβρυτα αλλά και την ορεινή Αχαϊα εκφράζουν πάντως, μιλώντας στην «Γ», τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των Χιονοδρομικών με κλειστή την εστίαση και ιδιαίτερα εστιατόρια και καφέ εντός των καταλυμάτων.
Ήδη, λόγω του lockdown ο χειμερινός τουρισμός στα ορεινά της Αχαίας έχασε το 50% της σεζόν στις γιορτές και η ελπίδα για ανάκαμψη, παρά το γεγονός που έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον άλλους δύο μήνες γεμάτους, με μπόλικο χιόνι, περιορίζει τις ελπίδες για ανάκαμψη κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο 2020-2021.
Εκτός από τα κλειστά εστιατόρια και καφέ (το take away είναι αδύνατο με θερμοκρασίες κάτω από τους μηδέν βαθμούς κελσίου), ακόμη και τα τουριστικά καταλύματα που παραμένουν ανοικτά δηλώνουν αδυναμία επαναλειτουργίας, χωρίς ‘υπηρεσίες εντός’ και παράλληλο άνοιγμα των λοιπών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής όπως και τα μαγαζιά που νοικιάζουν εξοπλισμό, σχολές χιονοδρομίας και εξαρτήματα χιονοδρομίας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων
Αυτοδιοίκηση: Tι αλλάζει με την κατάργηση της απλής αναλογικής
ΕΙΝΑ: Προχειρότητες με τους εμβολιασμούς
Μύ(ω)λος από τις σταθμεύσεις-Στο Δημοτικό Συμβούλιο το απέραντο πάρκινγκ στο παλιό λιμάνι
Μαύροι κύκλοι: Απαλλαγείτε φυσικά
Σταϊκούρας: Επίδομα θέρμανσης πάνω από 100 εκατ. ευρώ στα νοικοκυριά
Σε ετοιμότητα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο μετά το χιόνι περιμένει και τον κόσμο
Χρήστος Μάστορας: Δείτε για πρώτη φορά την πανέμορφη αδελφή του
Παντραπεζική αιμοδοσία στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”
Κοτόπουλο παστιτσάδα
Το λαμπερό γκρι
Αυτή την εβδομάδα
-
Υγεία4 ημέρες πρν
Απώλεια βάρους στην Εμμηνόπαυση γίνεται; Γράφει η Αναστασία Κόκκαλη
-
Ερασιτεχνικό3 ημέρες πρν
Έφυγε ο παλαίμαχος αμυντικός Ντίνος Αραβαντινός
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
“Έφυγε” νωρίς η Πατρινή φωτογράφος Αλεξία Τούλιου
-
Μπάσκετ5 ημέρες πρν
O Προμηθέας ενδιαφέρεται για τον Αμερικάνο Κουίνσι Φορντ
-
Παναχαϊκή4 ημέρες πρν
Ο παρατηρητής διαιτησίας ζήτησε να δει τη φάση με τον Κουσκουνά, παραπομπή για τον Α΄ βοηθό
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
Ανοσοποιητικό: Οι διατροφικές συνήθειες που το αποδυναμώνουν
-
Αθλητισμός6 ημέρες πρν
Πρεμιέρα με ισοπαλία για την Παναχαϊκή
-
Αθλητισμός6 ημέρες πρν
Το gnomip.gr στην πρεμιέρα της Παναχαϊκής Live ενημέρωση (1-1 ΤΕΛΙΚΟ)