Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Ελλάδα

Ελλάδα: Μέχρι τέλος Ιουνίου ο εμβολιασμός στο σύνολο του πληθυσμού

Δημοσιεύθηκε

στις

«Οι ανακοινώσεις και τα μηνύματα που φτάνουν από Ευρώπη και Αμερική δείχνουν ότι μπορεί να έχουμε ασφαλή εμβόλια περί τα τέλη Δεκεμβρίου», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές εταιρείες προχωρούν σε αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, με πλάνο το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιάζονται περίπου 2.100.000 Έλληνες τον μήνα. Όπως είπε, «το σύνολο του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου».

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Πέτσα:

«Δεν μπορούμε να μιλούμε για σενάρια, που αφορούν στην πιθανότητα να δούμε σύστημα «ακορντεόν» ή όχι. Θα κάνουμε αυτό που θα χρειαστεί. Αυτή τη στιγμή, είμαστε σε ένα καθεστώς lockdown.

Να μην προτρέχουμε. Θα σχεδιάσουμε με ασφάλεια την επάνοδό μας στην κανονικότητα και τα υπόλοιπα θα τα δούμε, πάντα σε συνδυασμό με την πρόοδο του εμβολιασμού, για να έρθω και στο δεύτερο ερώτημα

Σήμερα, έχουμε την ευτυχή συγκυρία να βλέπουμε πολλές εταιρείες να προχωρούν με αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια.

Επομένως, ο σχεδιασμός είναι πολύ πιο ρεαλιστικός σήμερα, από ό,τι ήταν κάποιους μήνες πριν. Και πράγματι, με τις ανακοινώσεις και από την Αμερική, αλλά και από την Ευρώπη και την Πρόεδρο της Κομισιόν, είναι σαφές ότι μπορούμε να έχουμε ασφαλή εμβόλια πριν από το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου, όπως ήταν και το αρχικό πλάνο του Υπουργείου Υγείας. Αν κάτι μπορεί να πει κάποιος σήμερα με σιγουριά, είναι ότι αυτό το πλάνο καθίσταται, κάθε μέρα και περισσότερο, ρεαλιστικό.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πάρα πολλά εμβολιαστικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα και τη δυνατότητα να εμβολιάζονται πάνω από 2.100.000 συμπολίτες μας τον μήνα, προκειμένου να φτάσουμε γρήγορα -και πάντως, κάποια στιγμή μετά τον Μάρτιο- σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού στον πληθυσμό. Αλλά και τη δυνατότητα να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου. Άρα, μένουμε σε αυτό το πλάνο και θα το αναπτύξουμε ακόμη πιο γρήγορα, εάν αυτό χρειαστεί και αν έχουμε τη δυνατότητα περισσότερων εμβολίων».

www.aftodioikisi.gr

 

Ελλάδα

Πιστοποιητικό, οικονομία, αλλά και… δημοκρατία

Δημοσιεύθηκε

στις

Το είχαμε γράψει αρκετά προτού ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί ότι σύντομα θα εγερθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα των πολιτών να εμβολιαστούν ή να μην εμβολιαστούν, αλλά και τους «κανόνες» που αναγκαστικά θα επιβληθούν προκειμένου να μπορεί να επαναλειτουργήσει ο κόσμος.

Πρόσφατα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε την Ε.Ε. να καθιερώσει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα συνεπάγεται άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις των εμβολιασμένων από το ερχόμενο καλοκαίρι. Πρόταση, που αναμφίβολα έχει τεράστια σημασία για να ανακάμψει ο τουρισμός στη χώρα μας, το συντομότερο δυνατό. Δεν είναι όμως μόνο το ζήτημα της οικονομίας και του τουρισμού. Τίθεται ευθέως πλέον και ένα ζήτημα δημοκρατίας. Εφόσον όσοι εμβολιαστούν θα είναι περισσότεροι, γιατί θα πρέπει μία μειοψηφία να επωφελείται από την στάση των περισσοτέρων; Προφανώς και δεν τίθεται ζήτημα διακρίσεων. Τίθεται όμως ζήτημα λειτουργίας μίας οργανωμένης κοινωνίας στη βάση κοινών κανόνων. Κανόνων για όλους και όχι για κάποιους…

 

Περισσότερα

Ελλάδα

Παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες έως τις 25 Ιανουαρίου – Ποιες πτήσεις εξαιρούνται

Δημοσιεύθηκε

στις

Έως την Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, θα επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις για πτήσεις εσωτερικού (Essential Travel), σύμφωνα με νέα αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ).

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχοντας ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία, ανακοινώνει την παράταση, έως την Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, της οδηγίας που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια – domestic flights, commercial and general/business aviation), η οποία προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Από τη notam εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:

*Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, (Hellenic national healthcare system flights).

*Κρατικές πτήσεις, (state flights).

*Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, (sanitary flights).

*Οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, (humanitarian flights).

*Πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση, (emergency flights).

*Οι στρατιωτικές πτήσεις, (military flights).

*Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων, (cargo flights).

*Οι πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών, (fire fighting flights).

*Οι πτήσεις της Frontex, (frontex flights).

*Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών, (technical landing where passengers do not disembark).

*Οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμα του, (ferry flights).

Περισσότερα

Ελλάδα

Έρχεται το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας «Λέανδρος»: Χιόνια ακόμα και στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής, καθώς η τρίτη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» θα πλήξει τη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και τις ισχυρές βροχοπτώσεις στις νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Παράλληλα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν, ενώ οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

1

 

Το βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα δυτικά το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

2α
2β

Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προέβλεψε χιόνια μέχρι και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής.

«Μόλις κάθισα μετά από μία εξαντλητική μέρα να ρίξω μία ματιά στα καιρικά μελλούμενα και βλέπω ότι τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες της ερχόμενης Δευτέρας και χοντρικά για ένα πεντάωρο-εξάωρο ο Λευκός επισκέπτης δεν θα αφήσει παραπονεμένους μεταξύ και άλλων περιοχών της νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας και τους κατοίκους της Αττικής ακόμα και παραθαλάσσιων ίσως τμημάτων του νομού πριν αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία σταδιακά από την Τρίτη» σημείωσε στο Facebook.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα