Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Οι αλλαγές που έρχονται στον Ισθμό της Κορίνθου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το θέμα των προβλημάτων που έχουν προκύψει στη Διώρυγα της Κορίνθου αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που έγινε προχθές το μεσημέρι, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Ταγαρά και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Χάρης Βυτινιώτης, Τάσος Γκιολής και Αθηνά Κόρκα, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης, ο διευθύνων σύμβουλος της “Διώρυγα Α.Ε.” Βασίλης Ανδρικόπουλος και στελέχη της Περιφέρειας, αποφασίστηκαν κατ’ αρχάς τα εξής:

α) Η Περιφέρεια θα παράσχει διαχειριστική επάρκεια στη “Διώρυγα Α.Ε.”.
β) Θα συγκεντρωθούν οι τεχνικές μελέτες για το θέμα των πρανών στο κανάλι και θα επικαιροποιηθούν, εργασία που μέσω προγραμματικής σύμβασης θα αναλάβει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την οικονομική συμβολή και της Περιφέρειας.
γ) Θα γίνει περίφραξη κατά μήκος της διώρυγας, σε μήκος 12 χιλιομέτρων, με οικονομική συμβολή και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί σύντομα, προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος που θα έχει σημειωθεί όσον αφορά τους πιο πάνω στόχους.


Ροή ειδήσεων

Advertisement