Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απεργία χωρίς συγκεντρώσεις- Εργασιακά και υγεία τα κυρίαρχα αιτήματα

Published

on

 

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για σήμερα με κυρίαρχα αιτήματα τα εργασιακά, αλλά και την υγεία εν μέσω κορωνοϊού απευθύνουν Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα και συνδικαλιστικές οργανώσεις, χωρίς όμως να έχουν προαναγγείλει απεργιακές συγκεντρώσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «μέσα σε συνθήκες πανδημίας και καραντίνας ετοιμάζουν νομοσχέδιο που διαλύει κάθε εργασιακό μας δικαίωμα. Ένα νομοθετικό τερατούργημα, που περιλαμβάνει 10ωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή. Είναι ώρα απεργιακού συναγερμού. Εδώ και τώρα να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για να προστατευτεί η υγεία του λαού μας, για να σωθούν ζωές. Η πραγματική προστασία μπροστά στον κίνδυνο της πανδημίας είναι η ουσιαστική θωράκιση του Συστήματος Υγείας με προσλήψεις του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού και όχι με μετακινήσεις-“μπαλώματα” την ώρα που τα νοσοκομεία βρίσκονται ένα βήμα πριν την έκρηξη και διαχειρίζονται μόνο τα κρούσματα κορονοϊού αδυνατώντας να παρέχουν οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία σε όσους τη χρειάζονται. Στις 26 Νοέμβρη δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλο το λαό! Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε τα δικαιώματά μας, τη προστασία της υγείας μας. Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας απευθύνει πλατύ κάλεσμα αγώνα και μάχης σε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της πόλης μας. Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους φορείς της πόλης μας, στα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, αλλά και τους Αγροτικούς Συλλόγους».

Ήδη έχουν ανακοινώσει την συμμετοχή τους στην απεργία ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου, κ.α., ενώ δεμένα θα μείνουν σήμερα και τα πλοία.

Να σημειωθεί, πως αν και δεν έχουν εξαγγελθεί επίσημα απεργιακές συγκεντρώσεις η τοπική ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο αιφνιδιασμού.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement