Connect with us

Διεθνή

Πάνω από 22.000 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία – Ξεπέρασαν τους 5.000 οι θάνατοι

Published

on

Στις 22.268 εκτοξεύτηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα έφτασε πλέον τα 983.588.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 389 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα να ξεπερνά το όριο των δεκαπέντε χιλιάδων θανάτων και να φτάνει τους 15.160 νεκρούς μέχρι σήμερα.

Χθες, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε τη συνέχιση του «μερικού lockdown» μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, με κάποια χαλάρωση για την περίοδο των Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι «η κατάσταση δεν επιτρέπει να άρουμε τους περιορισμούς του Νοεμβρίου».

Έπειτα από διαβουλεύσεις διάρκειας 7,5 ωρών με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων, η Καγκελάριος ανακοίνωσε ότι η εκθετική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων έχει μεν ανακοπεί, αλλά «δεν μπορούμε να σε καμία περίπτωση να αρκεστούμε σε αυτή την μερική επιτυχία».

Η προσπάθεια αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορονοϊού συνεχίζεται, τόνισε, «χρειάζεται ακόμη μια δυνατή προσπάθεια». Έτσι, από την 1η Δεκεμβρίου θα επιτρέπονται οι ιδιωτικές συναντήσεις έως και πέντε ατόμων από δύο νοικοκυριά, εξαιρουμένων των παιδιών κάτω των 14 ετών. Από τις 23 Δεκεμβρίου έως και την Πρωτοχρονιά ωστόσο τα άτομα που μπορούν να συναντηθούν θα ανέρχονται σε έως και 10.

Ροή ειδήσεων

Advertisement