Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πέτσας: Παράταση του lockdown έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου- Πηγή ανησυχίας η Αχαϊά και η Αιτωλοακαρνανία

Αναφορά και για την μεγάλή εορτή του πολιούχου της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Έτσι, τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε χαρακτηριστικά «υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, θα αρχίσει να μειώνεται η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Είναι απόφαση επιβεβλημένη γιατί το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές αποτελεί πηγή ανησυχίας, όπως η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αχαϊά, η Αιτωλοακαρνανία και η Λέσβος».

Επεσήμανε ότι «ιδίως για την πόλη της Πάτρας ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους. Όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται». Τόνισε: «Κάνουμε έκκληση να μη γίνει μία ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης».

Όπως εξήγησε ο Στέλιος Πέτσας ο στόχος παραμένει ένας, οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα μας.

«Στο μεταξύ, συνεχίζουμε να στηρίζουμε το εθνικό σύστημα υγείας. Σήμερα λειτουργούν πάνω από 1.260 ΜΕΘ από 557 πριν την πανδημία. Το προσωπικό του ΕΣΥ ήταν πριν την πανδημία 88.690, ενώ τώρα έχει ξεπεράσει τις 100.000 και τρίτον, το 2018 δαπανήθηκαν για την υγεία περίπου 3,8 δισ. ευρώ και το 2020 4,8 δισ», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Στέλιος Πέτσας είχε ουσιαστικά «φωτογραφίσει» αυτή την εξέλιξη καθώς είχε σημειώσει πως «ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου», και πως δεν είναι ρεαλιστική η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ τρεις ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο της Δράμας μεταφέρονται μέσα σε ειδικές κάψουλες με C-130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καβάλας σε νοσοκομεία της Αθήνας για να έχουν την περίθαλψη που χρειάζονται. Πρόκειται για δύο 76χρονους και ένας 75χρονο που νοσούν βαριά. Οι τρεις ασθενείς θα μεταφερθούν στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία και «Αττικόν».

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο νοσοκομείο της Δράμας υπήρχε τις τελευταίες ημέρες μεγάλη πίεση ενώ είχαν προβλήματα με τη διάθεση οξυγόνου, γι’ αυτό και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά των τριών αυτών ανθρώπων καθώς η κατάσταση της υγείας τους είναι σοβαρή και θα πρέπει να νοσηλευθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement