Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ν. Φαρμάκης: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πανεπιστήμιο: Μια σχέση win – win που πρέπει να αγκαλιάσει το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας»

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη διαμόρφωση μίας ισχυρής συμμαχίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού της Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών, που θα λάβει συγκεκριμένο σχήμα και μορφή, πρότεινε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης και είχε ως πρώτο θέμα τη σχέση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και τη διαμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της περιοχής.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χ. Μπούρας και ο Αντιπρύτανης, Π. Δημόπουλος, οι δήμαρχοι, Κ. Λύρος (Ι.Π. Μεσολογγίου), Π. Αντωνακόπουλος (Πύργου), Γ. Παπαναστασίου (Αγρινίου), Ι. Λυμπέρης (Ήλιδας) και Δ. Καλογερόπουλος (Αιγιάλειας), καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πατρέων, Ν. Ασπράγκαθος.

Κατά την εισήγησή του, ο Περιφερειάρχης περιέγραψε τη σχέση τοπικής κοινωνίας και Πανεπιστημίου, ως μία σχέση «win-win», δηλαδή μία σχέση επωφελής και για τις δύο πλευρές, η οποία πρέπει να διέπεται από αλληλοϋποστήριξη και αλληλοσεβασμό.

Περιγράφοντας τη σημασία του Πανεπιστημίου για την τοπική κοινωνία, το χαρακτήρισε ως «ένα “εργοστάσιο” που παράγει κάτι μοναδικό: Το ίδιο μας το μέλλον», σημειώνοντας πως αυτό το μέλλον αφορά το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας. «Το Πανεπιστήμιο Πατρών αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα και ισχυρά πλεονεκτήματα του τόπου μας, ένα μεγάλο κεφάλαιο και συνάμα, έναν σταθερό μοχλό ανάπτυξης και βελτίωσης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας» υπογράμμισε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement