Τρίτη 11 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τι έδειξε η ανάλυση των λυμάτων στο Αίγιο-Αναμονή για Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αμελητέο ποσοστό ανίχνευσης του κορωνοϊού στα αστικά λύματα του Αιγίου έδειξαν τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Αιγιάλειας, ενώ για την Πάτρα η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει μία πρώτη εικόνα.

Η Πάτρα καθυστέρησε να ξεκινήσει την διαδικασία ελέγχου των λυμάτων, κάτι που είχαν κάνει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αφού προϋπόθεση για την εξαγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων είναι η ύπαρξη μίας βάσης όσον αφορά στις τιμές που καταγράφονται στα λύματα.

Τους ελέγχους των λυμάτων της Πάτρας έχει αναλάβει το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής τον Καθηγητή, Απόστολο Βανταράκη, ο οποίος ανέφερε πως σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούνται δειγματοληψίες από τον Βιολογικό Καθαρισμό, προκειμένου ο έλεγχος να έχει αναφορά σε τιμές διαφορετικών ημερών για να είναι αξιόπιστα και τα αποτελέσματα.
Όσον αφορά στο Αίγιο, φαίνεται πως η πιστή τήρηση των προστατευτικών μέτρων κατά του covid-19 φαίνεται πως αποδίδει καρπούς για τους κατοίκους του Αιγίου, καθώς ο ιός παρουσιάζει αμελητέο ποσοστό ανίχνευσης στα αστικά λύματα.
Τα αποτελέσματα από το εργαστήριο που έχει αναλάβει την ανάλυση των λυμάτων με παράμετρο τη διάδοση του κορωνοϊού στην πόλη, έφτασαν στην υπηρεσία της ΔΕΥΑ και όπως ξεκάθαρα αναφέρεται, ο ιός δεν ανιχνεύεται σε υπολογίσιμο επιστημονικά ποσοστό.
Η βελτιωμένη αυτή εικόνα του δείγματος λυμάτων που ελήφθη 10 περίπου μέρες μετά την έναρξη του δεύτερου lockdown, δίνει μια νότα αισιοδοξίας αλλά και ταυτόχρονα υποδεικνύει στους πολίτες πως είναι στο χέρι τους να διατηρηθεί, έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα που έδειχνε ανάλυση από δείγματα που ελήφθησαν λίγες μέρες πριν το lockdown.
Υπενθυμίζεται πως έλεγχοι πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τον περασμένο Μάιο, κατόπιν εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας που απεστάλη στους Δήμους της χώρας και στις οικείες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης.

Τα δείγματα από τα αστικά λύματα αποστέλλονται σε πιστοποιημένα εργαστήρια για να ανιχνευτούν τα ίχνη του covid-19 μέσω της μεθόδου Real Time PCR (Polymerase Chain Reaction) και πολλοί είναι πλέον οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν στην έρευνα αυτή και συμβάλουν στην ενίσχυση των πληροφοριών για τη διάδοση του ιού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Η Ροδίτσα έφτασε στο τέλος της σεζόν”

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απόφαση να κλείσει για την θερινή σεζόν το κατάστημα εστίασης “Η Τρελλή Ροδιά” στην οδό Καραϊσκάκη, ανακοίνωσε η διεύθυνση σε σχετική ανάρτηση στην σελίδα του σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης έχει ως εξής: “Η Ροδίτσα έφτασε στο τέλος της σεζόν. Μια σεζόν περίεργη για όλους, σχεδόν ανύπαρκτη όσον αφορά την λειτουργία της εστίασης! Ωστόσο με το άνοιγμα της ξανά τον τελευταίο μήνα, δημιούργησε μια κατάσταση κ έναν νέο τρόπο διασκέδασης του κόσμου που είναι αντίθετος με την ιστορία της Ροδιας!

Γι αυτό και η απόφαση να δωθεί τέλος για αυτήν την σεζόν. Σας ευχαριστούμε πολύ !❤️ Σας ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι και υγεία σε όλους ! Ραντεβού το φθινόπωρο έχοντας όλοι την υγεία μας! Η Τρελλή Ροδιά 🌹

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έφυγε» ο παλιός έμπορος Γιώργος Παπανικολάου  

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, προδωμένος από την καρδιά του, ένας από τους παλιούς εμπόρους της Πάτρας, ο Γιώργος Παπανικολάου.

Ο εκλιπών διατηρούσε επί σειρά ετών κατάστημα με υαλοπίνακες και καθρέπτες στην συμβολή των οδών Τριών Ναυάρχων και Κορίνθου, απέναντι από την παλιά Τροχαία.

Μεγάλη η απώλεια για τα αδέλφια του Ελένη, Αθανασία, Ανδρέα, Παναγιώτα, Χρήστο και Αργυρούλα, συγγενείς και φίλους.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πεντάρι» στο Αγρίνιο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Tζακ ποτ στην 1η κατηγορία σημειώθηκε στην προχθεσινή κλήρωση του Τζόκερ το οποίο πλέον μοιράζει 2.300.000 ευρώ. Στη δεύτερη κατηγορία πάντως, (5άρια), βρέθηκαν τρία τυχερά δελτία, τα οποία κερδίζουν το ποσό των 31.502,17 ευρώ, το καθένα. Το ένα μάλιστα κατατέθηκε στο Αγρίνιο, στο πρακτορείο του Δ. Τριανταφυλλίδη (Αναστασιάδη 8). Έτσι, ανήμερα της γιορτής του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Χριστοφόρου, ένας πολίτης της περιοχής θα αισθάνεται πιο τυχερός…

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα