Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στις 7 Δεκεμβρίου στο ΜΟΔ Αιγίου-Στο εδώλιο η νεαρή που εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της στην πλαζ

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον περασμένο Φεβρουάριο όταν μια νεαρή κοπέλα άφησε το νεογέννητο μωρό της στην παραλία της Πλαζ με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από πνιγμό, θα αναβιώσει στις 7 Δεκεμβρίου 2020 στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αιγίου.

Στο εδώλιο θα καθίσει η νεαρή γυναίκα,η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Η ημερομηνία ορίστηκε προχθές και σύμφωνα με πληροφορίες παρά το γεγονός ότι διανύουμε Lockdown και ισχύουν περιορισμοί και στη Δικαιοσύνη, η δίκη έχει προγραμματιστεί να γίνει με όλα τα μέτρα.
Η κατηγορουμένη απολογούμενη στις Ανακριτικές και Εισαγγελικές Αρχές είχε ισχυριστεί ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το παιδί που κουβαλούσε εννιά μήνες στο σώμα της. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή είχε ισχυριστεί πως έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα έντυπα κυκλοφορίας από Δευτέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, οι εργοδότες υποχρεούνται να έχουν εφοδιάσει τους εργαζομένους τους με νέες βεβαιώσεις μετακίνησης για την εκτέλεση της εργασίας τους, οι οποίες μπορούν να έχουν διάρκεια ισχύος κατά ανώτατο όριο έως και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021.

Από την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να χορηγήσουν εκ νέου βεβαιώσεις μετακίνησης, οι οποίες δύνανται να έχουν ισχύ έως 14 ημέρες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι βεβαιώσεις αυτές μπορούν να εκδίδονται από τις 25/2/2021. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, χορηγούνται αφενός μεν ηλεκτρονικά από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αφετέρου δε από τον ιστότοπο forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης-αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση-εργοδότη.
Υπενθυμίζεται ότι δεν χορηγείται βεβαίωση μετακίνησης σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε:
α) καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας,
β) τηλεργασία και
γ) νόμιμη άδεια
και οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.
Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.
Με έντυπο, μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr, μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες. Οφείλουν να φέρουν μαζί με εκτύπωση από το Πληροφοριακό Σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση.
Ειδικώς, οι επιστήμονες-αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.
Τέλος, με νέο έντυπο, μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», μπορούν επίσης να μετακινούνται τα μέλη οργάνου διοίκησης, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εθελοντική αιμοδοσία και rapid tests στο Επιμελητήριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Γ.Ν. Παίδων «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» Πατρών οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στον ισόγειο χώρο του Επιμελητηρίου, Μιχαλακοπούλου 58 (Ρ. Φεραίου).

Συγκεκριμένα, οι τρεις συνεργαζόμενοι φορείς  προσκαλούν τα μέλη τους, αλλά και κάθε πατρινό πολίτη, με αφορμή τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων, με rapid test,  να προσφέρουν αίμα, μετά τον έλεγχο, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, το πρωινό του Σαββάτου από τις 9:30 ως τις 13:30, ως ένδειξη ανθρωπισμού και συνεισφοράς στις ανάγκες  που αντιμετωπίζει το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ». Λόγω της νέας πανδημίας, οι ελλείψεις σε φιάλες αίματος είναι σημαντικές, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς, που χρειάζονται μεταγγίσεις  να μένουν αβοήθητοι.

Μέριμνα των συνεργαζόμενων φορέων είναι η δημιουργία μιας ασπίδας πρόληψης για τους συμπολίτες μας τόσο με την ανίχνευση ασυμπτωματικών κρουσμάτων του νέου κορονοιού,  όσο και με τη συγκέντρωση μονάδων αίματος, που θα ανακουφίσουν τις αιματολογικές ανάγκες χρονίων πασχόντων και νοσηλευομένων ασθενών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης μας.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το πρώτο χειρουργείο στην Καρδιοθωρακοχειρουργική

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια νέα μετά τα εγκαίνια της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο πρώτος ασθενής μπήκε στο χειρουργείο και η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία.

Τον πρώτο ασθενή, ο οποίος βρίσκονταν στην κλινική για τον αναγκαίο προεγχειρητικό έλεγχο συνάντησε προχθές ο κ. Κικίλιας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Το χειρουργείο έγινε από τον αναπληρωτή καθηγητή Καρδιοθωρακοχειρουργικής και δ/ντή της Κλινικής, Νικόλαο Χαροκόπο και την εξειδικευμένη ομάδα του και στέφθηκε με επιτυχία, ενώ ο ασθενής αναρρώνει.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική διαθέτει 20 κλίνες και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δύο κλινών, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για την υποστήριξη των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, ενώ είναι πλήρως στελεχωμένη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Και η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα σημαντική τόσο για το προσωπικό της ΚΘΧ Κλινικής όσο και για το τριτοβάθμιο Νοσοκομείο της Πάτρας, το οποίο άνοιξε μια νέα σημαντική σελίδα εν μέσω πανδημίας.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα