Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Από τους 60 νοσηλευόμενους σε ΠΓΝΠ και «Αγ. Ανδρέα» οι 19 δίνουν μάχη στις Εντατικές

Published

on

Μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις για σταδιακή αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου της πανδημίας στην Αχαΐα στην οποία το τελευταίο 24ωρο από τον ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 17 νέα κρούσματα αλλά η πίεση στα νοσοκομεία σταδιακά μεγαλώνει.

Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων εκτινάχθηκε στη Δυτική Ελλάδα στα 70, με την Αιτωλοακαρνανία να κρατά τα σκήπτρα με τις 42 νέες μολύνσεις, ενώ σταθερή είναι η κατάσταση στην Ηλεία στην οποία εντοοπίστηκαν άλλες 11 νέες περιπτώσεις.
Την ίδια ώρα, οι νοσηλείες στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας έφθασαν τις 60, εκ των οποίων οι 19 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ Covid -19 (12στο ΠΓΝΠ και 7 στον «Αγ.Ανδρέα») δίνοντας σκληρή μάχη με τον ιό. Η αγωνία για το πως θα ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας όσο τα κρούσματα είναι υψηλά στη χώρα μας είναι διάχυτη καθώς πλέον τα κενά κρεβάτια διατίθενται για να σωθούν ζωές απόκάθε γωνιά της χώρας.

Μάλιστα, χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγ.Ανδρέας» κατέφθασε ένα περιστατικό από την Καρδίτσα, μια 44χρονη γυναίκα με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται επτά ασθενείς σε ΜΕΘ Cοvid -19, ενώ υπάρχει ένα μόνο κενό κρεβάτι.
Προχθές, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών δέχθηκε περιστατικά από όλη την ευρύτερη περιφέρεια, όχι μόνο από την Δυτική Ελλάδα αλλά από την Λαμία και το Καρπενήσι!
Συνολικά, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 12 ασθενείς στη ΜΕΘ Covid -19, εκ των οποίων οι 10 διασωληνωμένοι και οι άλλοι δύο με μάσκα, ενώ στην Κλινική άλλοι 22 ασθενείς. Στην Κλινική Covid -19 του Αγίου Ανδρέου νοσηλεύονται 19 ασθενείς.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ, 10 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΡΙΟ

Ανάμεσά τους και η 16χρονη λεχώνα από την Δυτική Αχαΐα, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό μετά την καισαρική τομή που υπεβλήθη. Αρχικά υπεβλήθη σε rapid test κι ήταν αρνητικό, ενώ το μοριακό τεστ βρέθηκε θετικό μετά την γέννα. Το νεογέννητο μωρό υπεβλήθη σε έλεγχο χθες και βρέθηκε αρνητικό. Ωστόσο, σε καραντίνα μπήκαν 10 γιατροί και νοσηλευτές του ιδρύματος.

Η 16χρονη υπεβλήθη σε rapid test πριν μπει στο χειρουργείο και σύμφωνα με πληροφορίες βγήκε αρνητικό. Ωστόσο, έκανε και μοριακό τεστ, αλλά οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική και πριν βγει το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ. Εκτός από το προσωπικό (10 γιατροί και νοσηλευτές) που μπήκε σε κατ΄οίκον καραντίνα και θα κάνει τεστ σε επτά ημέρες, οδηγίες δόθηκαν και για τους ασθενείς που βρέθηκαν κοντά στη 16χρονη, στην κλινική.
Να σημειώσουμε ότι η 16χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται, αλλά στην Κλινική Κορωνοϊού πια και είναι καλά στην υγεία της και αναμένεται σύντομα να πάρει εξιτήριο.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement