Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαδικτυακή συζήτηση από το «σπιράλ»-Ανοίγει διάλογο για το Παράρτημα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ανοικτή συζήτηση για το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου διοργανώνει, διαδικτυακά, το σπιράλ το βράδυ του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ.

Πρόκειται για μία εκδήλωση της δημοτικής παράταξης σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πήρε πρόσφατα με την ανάδειξη των κύριων παραμέτρων του θέματος, όπως η σημερινή «αποκλειστική χρήση» του κτιρίου, η λειτουργία του ως μία υγειονομική βόμβα στο κέντρο της πόλης, τα φαινόμενα ανομίας και η στέρηση της Πάτρας από έναν πολυχώρο που προσφέρεται προς πολλαπλή αξιοποίηση.

Στη συζήτηση προσκλήθηκαν και θα συμμετάσχουν ο Χρήστος Μπούρας – Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Νίκος Τσούκαλης – δικηγόρος και πρώην βουλευτής Αχαΐας, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος – συγγραφέας του βιβλίου «Δικτατορία Και Αντίσταση στην Πάτρα 1967-1974», ο Δημήτρης Βεργίδης – ομότιμος καθηγητής και συμμετέχων στα γεγονότα του 1973, η Αναστασία Αποστολοπούλου- χειρουργός μαστού και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Πατρών που συστεγάζεται με το Παράρτημα.

Τον συντονισμό της συζήτησης θα κάνει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Βασιλάκης.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το www.spiralpatras.grκαι από τα κοινωνικά δίκτυα του σπιράλ, με δυνατότητα διαδικτυακής αναμετάδοσης από όποιο μέσο ή φορέα ενδιαφέρεται. Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων και του διαλόγου οι θεατές της εκδήλωσης θα έχουν τη δυνατότητα αποστολής σχολίων ή/και ερωτήσεων προς τους συμμετέχοντες στο [email protected].

Φιλοδοξία του σπιράλ είναι η διεξαγωγή μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης, με παράθεση επιχειρημάτων και τεκμηριωμένων απόψεων, προκειμένου να διαφωτιστεί σφαιρικά το κοινό επί του ανοικτού θέματος της πόλης. Στόχος ένας ζωντανός διάλογος και μία ανοικτή διαδικασία που θα παρουσιάσει το παρελθόν του ιστορικού χώρου και την παρούσα κατάσταση ενώ θα προτείνει και εναλλακτικές προτάσεις για το μέλλον.


Ροή ειδήσεων

Advertisement