Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κίνδυνος από την ετοιμόρροπη πολυκατοικία-Αναξιοποίητο το ακίνητο που έχει χαρακτηριστεί σεισμόπληκτο

Published

on

Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την κατεδάφιση ή την ανακατασκευή και αξιοποίηση της ετοιμόρροπης πολυκατοικίας στην οδό Σολωμού, απέναντι από το Σκαγιοπούλειο ζητούν περίοικοι από τον Δήμο Πατρέων.

Πρόκειται για την πολυκατοικία στην οποία ο Δήμος έχει στεγάσει την Κοινωνική Ιματιοθήκη, ενώ το κτίριο έχει εκκενωθεί καθώς έχει χαρακτηριστεί σεισμόπληκτο.
Το θέμα αναδεικνύει με ερώτησή του στον Δήμαρχο Πατρέων και ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πάτρα», Νίκος Νικολόπουλος αναφέροντας πως «οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους έχουν κρίνει ότι Η πολυκατοικία φάντασμα πρέπει να μείνει ακατοίκητη. Πολλές φορές όμως και για μεγάλα χρονικά διαστήματα παρά το επικίνδυνο κατά καιρούς βρίσκουν καταφύγιο εκεί ναρκομανείς αψηφώντας τον κίνδυνο που διατρέχει η σωματική τους ακεραιότητα, και η ίδια η ζωή τους.
Πριν ένα μήνα περίπου ένα κομμάτι από φουγάρο έπεσε από την ετοιμόρροπη πολυκατοικία και ως εκ θαύματος διεσώθησαν δύο διερχόμενοι συμπολίτες αφού πέρασε ξυστά από το κεφάλι τους και έτσι δεν θρηνήσαμε θύματα! Δικαιολογημένα λοιπόν οι περίοικοι είναι ανάστατοι και γεμάτη ανησυχία από το φόβο της οποίας αποκόλλησης αφού όλη η πολυκατοικία είναι στατικά επικίνδυνη. Κι αν μεν το φουγάρο αυτή τη φορά δεν στοίχισε τη ζωή σε ανυποψίαστους πολίτες ο κίνδυνος δεν παρήλθε οριστικά γιατί το μεγάλο μέρος του βρίσκεται στην πλευρά της οδού Πάρνωνος. Ως γνωστόν είναι ένας στενός δρόμος από τον οποίο διέρχονται καθημερινά δεκάδες περίοικοι και ως εκ τούτου οι κίνδυνοι μεγιστοποιούνται ένεκα της στενότητας του. Επειδή ο Δήμος συμμετέχει με εκπρόσωπο τους το ΔΣ του Σκαγιοπουλείου ιδρύματος του οποίου είναι επαναλαμβάνουμε ιδιοκτησία η ετοιμόρροπη πολυκατοικία».

Ροή ειδήσεων

Advertisement