Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ οι οφειλές

Αντιμέτωπη με χρεωκοπία βρίσκεται η ΔΕΥΑΔ όπως έγραψε από χθες η «Γ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιμέτωπη με χρεωκοπία βρίσκεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εξαιτίας της «στάσης» πληρωμών που έχει κηρύξει άτυπα το 75% των δημοτών.

Τα χρέη στη ΔΕΥΑΔ από τους απλήρωτους λογαριασμούς φαίνεται να ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης και της παροχής νερού στους δημότες.
Όπως έγραψε από χθες η «Γ» ο Δήμαρχος, Σπύρος Μυλωνάς απηύθυνε ύστατη έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν σε πληρωμή ή σε διακανονισμό των οφειλών τους διαφορετικά το οικονομικό πρόβλημα θα «πνίξει» την ΔΕΥΑΔ και θα συμπαρασύρει όλους τους δημότες.
Είναι χαρακτηριστικό πως εξαιτίας των άδειων ταμείων είναι αδύνατη η πληρωμή προμηθευτών και εργολάβων, ενώ αντίστοιχα δεν έχει πληρωθεί η ΔΕΗ καθώς και οι γεωτρήσεις που έχουν μισθωθεί. «Οι προμηθευτές δεν μας δίνουν υλικά, ανταλλακτικά, πετρέλαιο κλπ, οι εργολάβοι δεν επισκευάζουν βλάβες στο δίκτυο νερού και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή η ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα.

Με λίγα λόγια κινδυνεύουμε να χάσουμε όλα όσα επιτύχαμε αυτό το χρόνο και αντί να βελτιώσουμε και άλλο τα πράγματα και να μην λείπει το νερό από κανένα σπίτι να επιστρέψουμε στην εποχή που λέγαμε το νερό-νεράκι», ανέφερε ο Δήμαρχος και προσέθεσε πως «η εφιαλτική προοπτική να επιστρέψουμε στην εποχή που δεν είχαμε νερό πρέπει να σταματήσει!

Πρέπει να γίνει από όλους μας κατανοητό ότι η εφαρμογή στο παρελθόν άφρονων και λαϊκίστικων πολιτικών, η υιοθέτηση της αντικοινωνικής άποψης για μη πληρωμή των λογαριασμών του νερού, μας έφερε στην σημερινή δεινή θέση. Δεν είναι δυνατόν να εξοφλούμε άλλους λογαριασμούς και να μην εξοφλούμε τον πολυτιμότερο, αυτόν του νερού».

Να σημειωθεί πως η ΔΕΥΑΔ έχει προχωρήσει ήδη σε διακοπές παράνομων παροχών, ωστόσο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε διακοπές και νόμιμων παροχών για τις οποίες όμως υπάρχουν οφειλές.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ροή ειδήσεων

Advertisement