Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Προς παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου

Published

on

Διανύουμε το πιο κρίσιμο Σαββατοκύριακο του δεύτερου κύματος κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό πώς θα κινηθεί ο ιός σε ό,τι αφορά στα κρούσματα το επόμενο διάστημα και αν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Πέμπτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την παράταση, λέγοντας πως θα συνεχίσουν να ισχύουν τα τωρινά δεδομένα μέχρι και τα ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου.

Οι δύο παράγοντες που κρίνουν την άρση των μέτρων

Ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας είναι οι δύο παράγοντες, που θα κρίνουν την άρση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας, όπως πολλές φορές έχουν τονίσει ειδικοί και κυβέρνηση.

Τα κρούσματα στην Ελλάδα ξεπέρασαν την Παρασκευή τις 101.000, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό έφτασαν τους 607 και οι νεκροί ξεπέρασαν τις 2.000, με τις ΜΕΘ να είναι καλυμμένες στη συντριπτική πλειοψηφία τους σε όλη τη χώρα.

Η σημερινή κυρίως καταμέτρηση των κρουσμάτων, αλλά και η αυριανή είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς θα καθορίσουν την εισήγηση των ειδικών για το αν και υπό ποιες προϋποθέσεις θα ανοίξουν τομείς της Οικονομίας, καθώς και τα σχολεία πριν από τις γιορτές.

Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κυμαίνονται ημερησίως στις 2.000, και σήμερα Σάββατο θα πρέπει να αναμένουμε μείωση στον αριθμό. Υπενθυμίζεται, ότι το Σαββατοκύριακο τα κρούσματα είναι πάντα μειωμένα, καθώς πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ.

Τα κρούσματα το Σαββατοκύριακο:

Σάββατο (31/10) 2.056 Κυριακή (1/11) 1.678

Σάββατο (7/11) 2.556 Κυριακή (8/11) 1.914

Σάββατο (14/11) 2.835 Κυριακή (15/11) 1.698

Σάββατο (21/11) 2.311 Κυριακή (22/11) 1.498

Όλα δείχνουν lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου

Η ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της περιφέρειας κυρίως στην περιφέρεια, αλλά και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που παραμένει υψηλός παρά τα περιοριστικά μέτρα, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση πέρα από τη νέα παράταση του lockdown, το οποίο τυπικά λήγει στις 7 Δεκεμβρίου.

Ακόμη και αν στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν θετικά στοιχεία ως προς την εξάπλωση του ιού, το αυξημένο ιικό φορτίο σε ακόμη 17 περιοχές της χώρας έχει θέσει ξανά σε «κόκκινο» συναγερμό το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να δίνει χθες στη δημοσιότητα των κατάλογο των «κόκκινων» νομών για την πανδημία.

Πρόκειται για τις: Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Βόλο, Έβρο, Καβάλα και Τρίκαλα.

Όπως ανέφερε άλλωστε στον ΣΚΑΪ αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, «απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα. Πριν από τις 14 Δεκεμβρίου δεν πρόκειται να ανοίξει η χώρα, θα ισχύσει το απαγορευτικό, με εξαίρεση, ίσως, δημοτικά και νηπιαγωγεία». Πρόθεση επίσης της κυβέρνησης είναι το ενιαίο άνοιγμα της χώρας, και όχι άνοιγμα «διαφορετικών ταχυτήτων».

Σήμερα, μάλιστα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι τόσο πριν από τα Χριστούγεννα όσο και κατά τη διάρκεια των γιορτών δεν πρόκειται να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ θα ισχύει και απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες.

newsbomb.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement