Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σήμερα στην Πάτρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όπως είχε γράψει η «Γ»

Σύσκεψη για τον Πολιούχο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα καταφθάνει σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να προεδρεύσει σε σύσκεψη φορέων στην Ερμού για τα μέτρα για τον πολιούχο.

Την πρόθεση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να επισκεφθεί ο ίδιος την Πάτρα έγραψε χθες αποκλειστικά η «Γ» καθώς μέχρι προχθές αργά οι πληροφορίες ανέφεραν πως ήταν πιθανή η παρουσία του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στη σύσκεψη εκτός από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχο Απόστολο Μαρτζάκλη και τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας, ταξίαρχο Γιώργο Μιχαλόπουλο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο περιφερειάρχης Αχαΐας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, οι δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος και Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτριος Μπάκος και ο διοικητής του ΓΝΠ «Αγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος και ο Περιφερειακός Συντονιστής του ΕΟΔΥ Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπακόπουλος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό Αχαΐας από τους φορείς, καθώς επίσης για τους ελέγχους της Αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι για την αποφυγή μετάδοσης της πανδημίας.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης πραγματοποίησε στα μέσα της εβδομάδας επίσκεψη στις Σέρρες και στη Δράμα όπου η πίεση από την πανδημία είναι μεγάλη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για ώστε να μην γίνει η Πάτρα «Θεσσαλονίκη» με αφορμή την εορτή του πολιούχου.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από κάθε φορέα, για τον περιορισμό της πανδημίας γενικώς και θα δοθούν οδηγίες στην Αστυνομία για αυστηρούς ελέγχους και την εφαρμογή των μέτρων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά το πέρας της σύσκεψης αναμένεται να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο στο Επισκοπείο με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα. Ο κ. Χρυσόστομος από προχθές τόσο με την εγκύκλιο που εξέδωσε όσο και με δήλωσή του στην «Γ» αναφέρει πως θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

ΑΝΟΙΚΤΟΣ Ο ΝΑΟΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Υπενθυμίζουμε ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει ωια τους χώρους λατρείας η ΚΥΑ ότι η τέλεση λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων». Διευκρινίζει μάλιστα οτι αν μεταδίδεται τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά ή διαδικτυακά η λειτουργία θα πρέπει το τεχνικό προσωπικό να μην υπερβαίνει τα 4 άτομα. Ωστόσο, προβλέπεται ότι οι Ιεροί Ναοί παραμένουν ανοικτοί μόνο για ολιγόλεπτη ατομική προσευχή με απόλυτο σεβασμό και εφαρμογή μέτρων.


Ροή ειδήσεων

Advertisement