Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα-Οσασούνα 4-0: Τεσσάρα-φόρος τιμής στον Θεό – Δείτε τα γκολ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η «μαύρη» 25η Νοεμβρίου ξημέρωσε τέσσερις μέρες πριν από τα 121α γενέθλια της.

Η Μπαρτσελόνα, ως κομμάτι του ποδοσφαιρικού πλανήτη, πέρασε αυτομάτως σε καθεστώς πένθους για την απώλεια του Ντιέγκο Μαραντόνα, του «10» που κόσμησε τον σύλλογο από το 1982 ως το 1984, το οποίο και τίμησε πριν από την έναρξη του ματς με την Οσασούνα.

Ο Λιονέλ Μέσι, όμως, είχε οραματιστεί μέσα στο χορτάρι τον δικό του φόρο τιμής στον Θεό, σε μια καθοριστική περίσταση από κάθε άποψη για τον καταλανικό σύλλογο.

Μπορεί να ήταν «ήσυχος» στη μεγαλύτερη διάρκεια, μπορεί ο Αντουάν Γκριεζμάν να τον επισκίασε αγωνιστικά πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο κλαμπ, όμως, η δική του έμπνευση διαμόρφωσε το τελικό 4-0 και ήταν το απόλυτο highlight.

Με το Νο10 στη φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις, του συνδετικού του κρίκου με τον αείμνηστο Ντιέγκο, ο Λίο αφιέρωσε στον ουρανό το τέρμα του και πάτησε τελευταίος το «restart» για το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν, που έδειξε ενθαρρυντικά σημάδια ενόψει συνέχειας.

Ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ αν και θεωρείται «τελειωμένος», βρήκε για 3η φορά δίχτυα στα τελευταία δύο ματς, ανοίγοντας το σκορ στο 29’ μετά από περιπετειώδη φάση, στην οποία ο Μέσι επιχείρησε να μιμηθεί το «χέρι του Θεού».

Η διάθεση ήταν εμφανής για τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και απέβαλαν κάθε άγχος στο 42’, όταν ο Αντουάν Γκριεζμάν «κεραυνοβόλησε» τον Ερέρα για το εντυπωσιακό 2-0.

Ο ίδιος ο Γάλλος ήταν κι εκείνος που δημιούργησε μόνος του τις προϋποθέσεις με κλέψιμο στη μεσαία γραμμή και σέρβιρε το 3-0 στον ανενόχλητο Κουτίνιο στο 57’. Το μόνο που έλειπε ήταν ο αθόρυβος σε γενικές γραμμές Μέσι να βρει τον τρόπο να μπει στη λίστα των σκόρερ και κάνει πράξη το τελετουργικό του.

Αφού η ασίστ του στον νεοεισελθόντα Ντεμπελέ στο 70’ δεν μέτρησε ποτέ, λόγω οφσάιντ στην αρχή της φάσης, αυτό τελικά συνέβη.

Ο Αργεντίνος θρύλος της Μπάρτσα, που είχε σκοράρει μόλις ένα γκολ στη σεζόν σε open-play, απέδειξε την κλάση του με ένα άπιαστο σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε στο «Γ» και έδωσε το σήμα για σιγή στο «Καμπ Νόου».

Έβγαλε τη Μπλαουγκράνα φανέλα, έδειξε παντού αυτή της Νιούελς με το «10» και με τα χέρια στον ουρανό αφιέρωσε το γκολ στο ίνδαλμά του, γράφοντας παράλληλα το τελικό 4-0.

Έτσι, οι Καταλανοί επέστρεψαν στις συντριβές εντός έδρας κόντρα στην ομάδα από την Παμπλόνα (36 γκολ στα τελευταία 7 ματς, 5,1 μ.ο.) και κυρίως, σάλπισαν την αντεπίθεσή τους στη βαθμολογία, πλησιάζοντας την 4η Ρεάλ στο -3 με ματς λιγότερο και πείθοντας ότι μπορούν να δώσουν διάρκεια στο ντεμαράζ τους.

Μοναδικός, πλην, όμως, σοβαρός «πονοκέφαλος» για τον Κούμαν ο ανησυχητικός τραυματισμός του Λενγκλέ στον αστράγαλο, που αφήνει εντελώς ξεκρέμαστη τη θέση των στόπερ, αφού συν τοις άλλοις είναι τραυματίες οι Πικέ, Αραούχο, Ουμτιτί.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Ντεστ (57’ Φίρπο), Μινγκέθα, Λενγκλέ (67’ Αλενιά), Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Πέδρι, Κουτίνιο (57’ Ντεμπελέ), Μέσι, Γκριεζμάν, Μπρέιθγουεϊτ (57’ Τρινκάο)

Οσασούνα (Χαγκόμπα Αράσατε): Ερέρα, Ρονκάλια, Γκαρθία, Νάβας, Πέρεθ (63’ Τόρες), Βιδάλ, Όιερ (64’ Μπράσανατς), Μονκαγιόλα, Τζόνι (23’ Κρουθ), Γκαρθία (74’ Μπάρχα), Μπούντιμιρ (74’ Ενρίκ)

www.protothema.gr

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement