Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πέτσας στη “ΓΝΩΜΗ”: «Θεμέλιο της πίστης η έγνοια για τον συνάνθρωπο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δήλωσή του στη «Γ» ενόψει της αυριανής γιορτής του Πολιούχου της Πάτρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνει την ανάγκη προσαρμογής όλων στις συνθήκες της υγειονομικής απειλής, τονίζοντας πως πρέπει να αποφευχθούν οι συγχρωτισμοί και οι ανταλλαγές επισκέψεων.

Εξάλλου, όπως σημειώνει, «η έγνοια για τον συνάνθρωπο αποτελεί ακλόνητο θεμέλιο της χριστιανικής πίστης. Και κάθε αληθινός πιστός γνωρίζει ότι οι πράξεις έχουν ασύγκριτα μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια».
Η πλήρης δήλωση του κ. Πέτσα έχει ως εξής:
«Η Πάτρα γιορτάζει φέτος τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Ανδρέα σε συνθήκες πολύ διαφορετικές από ότι τα προηγούμενα χρόνια.
Σε συνθήκες πολέμου. Απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό, ο οποίος μας αναγκάζει να προσαρμοστούμε για να τον νικήσουμε.
Η ατομική συμπεριφορά απέναντι στην πανδημία μπορεί να οδηγήσει σε θρίαμβο ή σε ήττα. Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μπορεί να γίνει ήρωας επιδεικνύοντας σύνεση και υπευθυνότητα.

Κάθε ομάδα του πληθυσμού μπορεί να συμβάλλει με διαφορετικό, αλλά εξίσου σπουδαίο τρόπο στον κοινό σκοπό.
Οι νεότεροι, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό, μένοντας για λίγο μακριά από φίλους, για να είναι για πάντα μαζί.
Οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες προσέχοντας διπλά και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους εργασίας.
Οι μεγαλύτεροι συμβουλεύοντας με σοφία τους νεότερους και δίνοντας το παράδειγμα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών.

Και όλοι μαζί γιορτάζοντας τη φετινή γιορτή του Αγίου Ανδρέα με τρόπο απλό και λιτό. Η έγνοια για τον συνάνθρωπο αποτελεί ακλόνητο θεμέλιο της χριστιανικής πίστης. Και κάθε αληθινός πιστός γνωρίζει ότι οι πράξεις έχουν ασύγκριτα μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια.
Επειδή το επιδημιολογικό φορτίο στην Πάτρα είναι υψηλό, ο συγχρωτισμός και η ανταλλαγή επισκέψεων πρέπει να αποφευχθούν. Για αυτό η Κυβέρνηση απευθύνει έκκληση: ας μην κάνουμε τη γιορτή, αφορμή για να «ξεφαντώσει» ο ιός.
Χρόνια Πολλά!»

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement