Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αμβρόσιος: Θεραπεύτηκα από τον κορωνοϊό – Μόνιμο φάρμακο ο Αγιασμός

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους γιατρούς και όλους τους ανθρώπους που τον περιέθαλψαν και το συνέτρεξαν ευχαριστεί σε ανάρτησή του στο blog του ο Μητροπολίτης πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, κάνοντας γνωστό ότι το πρόσφατο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε για τον κορωνοϊό είναι αρνητικό.

Ο 82χρονος Μητροπολίτης είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό στις 14 Νοεμβρίου, αρνήθηκε ωστόσο να νοσηλευτεί. Ο κ. Αμβρόσιος, πάντως, παρά την περιπέτεια της υγείας του παραμένει αμετανόητος στα όσα υποστηρίζει για τον κορωνοϊό και τις θεραπευτικές ιδιότητες του… Αγιασμού.

Χωρίς να αναφέρεται στην φαρμακευτική αγωγή που έλαβε, λέει ότι ο Αγιασμός ήταν το «μόνιμο φάρμακο» που ελάμβανε καθημερινά -χωρίς βεβαίως να το χαρακτηρίζει και «μόνο».

Η ανάρτηση του μητροπολίτης, πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ακολουθεί:

Με την μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Νεκταρίου, του Οποίου το Παρεκκλήσιον είναι ακριβώς δίπλα μας, έλαβε τέλος η μικρή περιπέτεια της υγείας μου. Είχα προσβληθή από τον Κορωνοϊό! Ο Κύριος με ελέησε! Με εθεράπευσε χωρίς την περιπέτεια της εισαγωγής μου στο Νοσοκομείο!
Δοξάζω και ανυμνώ τo Άγιον Όνομά Του, πρός Τον Οποίον δεν έπαυσα να μονολογώ την ευχήν: «Κύριε ημών Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλόν»!
Ευγνωμονώ την Παναγία μας, προς την Οποίαν παρακλητικώς προσευχόμενος, επισφράγιζα πάντοτε την προσευχήν μου με τα λόγια: «Την πάσαν ελπίδα μου εις Σε ανατίθημι. Μήτερ του Θεού φύλαξόν με υπό την σκέπην Σου».
Καθημερινώς εδιάβαζα, και συνεχίζω να διαβάζω, τους ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ στην Παναγία μας και να επαναλαμβάνω το «Χαίρε Νύμφη, Ανύμφευτε»!
Καθημερινώς επίσης εδιάβαζα, και συνεχίζω να διαβάζω, την ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ προς τον Άγιον Νεκτάριον! «Εν οδύναις καί πόνοις, και θλιβεραίς μάστιξι, Πάτερ την ζωήν μου ανύων, προς Σε κατέφυγον. Μη ουν παρίδης με, αλλά τη Σή επισκέψει, εκ των συνεχόντων μοι δεινών απάλλαξον»!
Τέλος, καθημερινώς το μόνιμον φάρμακον, που έπινα και συνεχίζω να πίνω με πολλήν ευλάβειαν, ήταν και είναι ο Μεγάλος Αγιασμός!
______Ο Κύριος, λοιπόν, «επέβλεψεν επ εμοί των αμαρτωλώ και αθλίω», με ηλέησε και με εθεράπευσε.
______«Είη το Όνομα Κυρίου ευλογημένον». Ταπεινά υποκλίνομαι και ομολογώ την ευεργεσίαν.

Από της θέσεως ταύτης εκφράζω την ευγνωμοσύνην μου:

Πρός τον φίλτατον Διάδοχόν μου, τόν Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ, διά τήν αμέριστον καθημερινήν μέριμναν και φροντίδα του προς την ελαχιστότητά μου.
Προς τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Γερβάσιον Ιωακειμίδην καί τήν Κυρίαν Νικολίτσαν Τσαλπατούρου, διά την θυσιαστικήν προς με αγάπην τους! Άφησαν τα πάντα και αφοσιώθηκαν στη διακονία μου με περισσήν στοργήν, ιστάμενοι συνεχώς δίπλα μου επί δύο εβδομάδες!
Πρός την Αδελφήν Αικατερίναν, την Ιατρόν και Δρα της Ιατρικής, της Ιεράς Μονής Βερίνου, διά το αμέριστον ενδιαφέρον της και διά την παροχήν των πολυτίμων ιατρικών υπηρεσιών της προς την ελαχιστότητά μου.
Προς τον Ελλογιμώτατον Καθηγητήν της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μάρκον Μαραγκόν, ο οποίος με πολλήν αγάπην με εδέχθη στο Νοσοκομείο του Ρίου, ασχολήθηκε μαζί μου επιμελώς, μου έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες και συμβουλές και δεν έπαυσε να ενδιαφέρεται διά την ελαχιστότητά μου.
Προς την Γερόντισσαν Επιστήμην και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονή Βερίνου διά το αμέριστον ενδιαφέρον τους και την θερμήν υπέρ εμού προσευχήν των.
Προς τους αγαπητούς μοι Συνεργάτες κ.κ. Αθανάσιον Μπιλάλην, Σαράντην Μουτσάτσον, Τάκην Παπαγεωργίου, Γεώργιον Πανούτσον, Μιχαήλ Μπέσκον και Δημήτριον Μάντζιον, διά το συνεχές ενδιαφέρον τους και τις πολύτιμες υπηρεσίες των.
Πρός τους αγαπητούς μοι Πατέρες – κληρικούς, οι οποίοι με τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματά τους δεν έπαυσαν να ερωτούν δια την πορείαν της υγείας μου.
Προς τα πλήθη των εκλεκτών εν Κυρίω αδελφών, ανδρών τε και γυναικών, που με τα επαναλαμβανόμενα τηλεφωνήματά τους εξεδήλωναν καθημερινώς την αγάπην των προς εμέ τον ανάξιον. Η υγεία μου δεν μου επέτρεπε να απαντήσω προσωπικώς στα τηλεφωνήματά τους. Ζητώ την εκ μέρους των κατανόησιν.
Πρoς την Κυρίαν Έφην Νικολοπούλου και το Επιτελείον των Συνεργατών της στο Εργαστήριο IntraLab διά την πολλήν καλωσύνην και την ευγένειαν της ψυχής των κατά την διάρκειαν των τεστ κλπ.
Προς τους εξ αίματος συγγενείς μου, οι οποίοι μου συμπα-ρεστάθησαν, και, τέλος, προς το ανώνυμον εκείνο πλήθος των ευσεβών ανθρώπων, οι οποίοι με περιέλαβον στην προσευχή τους και εδέοντο υπέρ της ταχείας αναρρώσεώς μου εκφράζω επίσης την βαθυτάτην ευγνωμοσύνην μου.
“Η Χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών». ΑΜΗΝ!
Εν κατακλείδι, επειδή ο φόβος μεταδόσεως του Κορωνοϊού κυριαρχεί παντού και βασανίζει τις ψυχές μας, στη συνέχεια σας παραθέτω το αποτέλεσμα της εξετάσεως με ημερομηνίαν 24.11.2020, όπου το αποτέλεσμα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ!

«Μοριακή ανίχνευση του Κορωνοϊού SARS-Cov-2.
SARS-COV-2: ΑΡΝΗΤΙΚΟ.

Ας είναι δοξασμένο το όνομα του Κυρίου μας!
Υπεραγία Θεοτόκε, «φύλαξον ημάς υπό την σκέπην Σου!»
Λύτρωσε όχι μόνον τον τόπον μας αλλά και ολόκληρον τον κόσμον από την κατάρα του Κορωνοϊού! ΑΜΗΝ!

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εορτάσθηκε χθες η 41η επέτειος της Επανακομιδής του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την δέουσα τιμή και εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε χθες η 41η επέτειος της Επανακομιδής του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα, εκ της Μασσαλίας της Γαλλίας όπου ευρίσκετο (στην Μονή του Αγίου Βίκτωρος).

Ο Σταυρός του Αποστόλου Ανδρέου είχε αποσταλεί στη δύση από τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο Αντέλμο τό 1205.
Τον Σταυρό υποδέχτηκε στην Πάτρα ο αείμνηστος Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς πατραϊκού λαού στην πλατεία Τριών Συμμάχων στις 19 Ιανουαρίου 1980, ημέρα Σάββατο.

Είχαν προηγηθεί όλες οι ενέργειες ανάμεσα στήν Μητρόπολη Πατρών και στους Ρωμαιοκαθολικούς της Γαλλίας, αφού είχε εντοπισθεί ο Σταυρός στον Ναό του Αγίου Βίκτωρος στη Μασσαλία. Καίριος ήταν ο ρόλος του εκ Πατρών Πρωτοπρεσβυτέρου αειμνήστου Παναγιώτου Σιμιγιάτου, ο οποίος υπηρετούσε ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Γαλλίας, αλλά μεγάλη και ἡ βοήθεια του αοιδίμου Μητροπολίτου Γαλλίας κυρού Μελετίου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην μεγάλη ευλογία από τον Θεό, που έχει η πόλη των Πατρών να κατέχει την αγία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του και βεβαίως τον Τάφο του Πρωτοκλήτου. Επίσης ανέγνωσε τμήμα από το βιβλίο «Ἐγκώμιον εἰς τόν Πρωτόκλητον Ἀνδρέαν τοῦ Νικήτα Ρήτορος τοῦ Παφλαγόνος», αναφερόμενο στο επί του Σταυρού μαρτύριο του Αποστόλου Ανδρέου.

Ανήμερα, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Πατρών, ο οποίος στην ομιλία του ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της θεραπείας των δέκα λεπτών και στάθηκε στο θέμα της ευγνωμοσύνης.

«ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΙ»
Αναφερόμενος στην επέτειο της Επανακομιδής του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου, σημείωσε ότι «πρέπει νά εἲμεθα εὐγνώμονες οἱ Πατρινοί καί ὃλοι οἱ Ἓλληνες στόν Ἃγιον Ἀπόστολον Ἀνδρέα, διότι μᾶς ἐφώτισε μέ τήν κατά Θεόν γνώσιν καί σοφία, ἁγίασε μέ τό αἷμα του τήν πόλη τῶν Πατρῶν ἐθαυματούργησε καί θαυματουργεῖ καί μεσιτεύει πρός Κύριον ὑπέρ ἡμῶν».

«ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΥΝΗΡΗ ΛΟΙΜΙΚΗ ΝΟΣΟ»

Υπενθύμισε ακόμη θαύματα του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων στην Πάτρα και παρακάλεσε τον Άγιο να πρεσβεύει προς Κύριο και να Τον ικετεύσει ώστε να λυτρωθεί η πατρίδα μας κι όλος ο κόσμος από την οδυνηρά λοιμική νόσο του κορωνοϊού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των αοιδίμων Μητροπολίτων Πατρών κυρού Νικοδήμου και Γαλλίας κυρού Μελετίου και του Πρωτοπρεσβυτέρου Παναγιώτου Σιμιγιάτου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στα “χέρια” της Άμεσης Δράσης ο άνδρας που έσπαγε οχήματα στην οδό Αμερικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα χέρια των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Πατρών έπεσε αργά το βράδυ της Κυριακής ο άνδρας που “άνοιγε” σταθμευμένα οχήματα στην Αγυιά.

Μετά από συνεχείς αναζητήσεις ο φερόμενος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη. Κατηγορείται για μπαράζ διαρρήξεων στις οδούς Αμερικής 5 και Πολυζωίδη 23 στην Αγυιά.

Οι αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης με την καθοδήγηση του Κέντρου Επιχειρήσεων αξιοποιώντας τα στοιχεία που είχαν συλλέξει για τα χαρακτηριστικά του, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Πρόκειται για γνώριμο άτομο στους αστυνομικούς καθώς έχει προϊστορία στις κλοπές και διαρρήξεις οχημάτων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Έφυγε” νωρίς η Πατρινή φωτογράφος Αλεξία Τούλιου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκίνηση προκάλεσε στην Πάτρα η πρόωρη απώλεια της Πατρινής φωτογράφου Αλεξίας Τούλιου, συζύγου του επίσης γνωστού φωτογράφου και πολιτικού μηχανικού Νίκο Υφαντή.

Ασχολήθηκε με τη φωτογραφία από το 2012 και υπήρξε μέλος της ομάδας “ΗΔΥΦΩΣ”  και είχε αναπτύξει έντονη καλλιτεχνική δράση.  Φωτογραφίες της διακρίθηκαν σε πολλούς διαγωνισμούς. Ηταν μια γυναίκα με ευαισθησίες και αυτό αποτυπωνόταν στα έργα της. 

Το άκουσμα του θανάτου της προκάλεσε θλίψη στον κόσμο της τέχνης της πόλης μας κα σε όλους όσοι τη γνώριζαν.

Συγκινητικά είναι τα αποχαιρετιστήρια λόγια του συζύγου της σε ανάρτηση στη σελίδα του.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα