Τρίτη 5 Ιουλίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Φωτιά» από τα δυναμιτάκια-Η επίθεση που δέχτηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Λάππα είχε και… παράπλευρες συνέπειες

Δημοσιεύθηκε

στις

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Επίθεση με δυναμιτάκια δέχτηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που μετέβη στο Λάππα κατόπιν αιτήματος της δημοτικής Αρχής προκειμένου να διενεργήσει rapid test σε κατοίκους, αλλά και εργάτες γης.

Προς στιγμήν επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, ενώ στο σημείο έσπευσαν και άνδρες του Α.Τ. Κάτω Αχαΐας υπό την περιφρούρηση των οποίων έγινε η διενέργεια των τεστ.
Ωστόσο, τα δυναμιτάκια προκάλεσαν εκτός των άλλων και «εκρηκτικό» κλίμα στο χωριό με αποκορύφωμα την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του προέδρου της Τ.Κ. Μετοχίου, Γιώργου Λαγού (Μπάγεβιτς).

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος εξέφρασε παράνομα ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως από την δημοτική Αρχή για την διενέργεια των τεστ, με αποτέλεσμα ο Δήμος να εκδώσει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «θεατρινισμούς στο διαδίκτυο».
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως «ο ρόλος του Προέδρου της Κοινότητας είναι να διεκδικεί. Να συνεργάζεται με την δημοτική αρχή. Να εργάζεται για την κοινότητά του προσφέροντας στους συνδημότες του, υπηρετώντας παράλληλα με σεβασμό και ήθος το αξίωμα που του εμπιστεύτηκαν οι δημότες.

Δυστυχώς ο πρόεδρος της Κοινότητας Μετοχίου, για πολλοστή φορά, υιοθετεί στρατηγικές για προσωπική προβολή και εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων, διαδικασίες που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των κατοίκων και της κοινότητας του.

Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μετοχίου ενημερώθηκε έγκαιρα και έγκυρα από Αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Λαρίσου για τη διενέργεια των Rapid Test, τα οποία διενεργήθηκαν από κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο Λάππα με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Στην διαδικασία αυτή, κρίσιμη για την υγεία της Κοινότητας επέλεξε να μην συμμετάσχει, όπως και σε μια σειρά κορυφαίων θεμάτων που απασχολούν την Κοινότητα του, όπως το νερό, η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, οι αθλητικές υποδομές κ.α.
Είναι απορίας άξιο πως ο Πρόεδρος της Κοινότητας δεν ανέφερε στην ανάρτηση του τίποτα για την πρωτοφανή και απαράδεκτη επίθεση με δυναμιτάκια, εναντίον των νοσηλευτών που ήρθαν και διενήργησαν τα τεστ διερεύνησης κρουσμάτων κορονοϊού, η διαδικασία συνεχίστηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Συμφωνεί με τις φασιστικού τύπου συμπεριφορές που είχαν στόχο να ματαιωθεί η διενέργεια των τεστ και να εκθέσουν την Κοινότητά του στο πανελλήνιο;
Καλούμε για μια ακόμη φορά τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μετοχίου να αφήσει τους θεατρινισμούς και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να υπηρετήσει με σεβασμό τον θεσμό του Προέδρου».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΓΟΥ

Στην ανακοίνωση του Δήμου ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μετοχίου απάντησε με ανεξαρτητοποίηση. Όπως έκανε γνωστό αποχωρεί από την παράταξη «Όραμα για την Δυτική Αχαΐα» διαφωνώντας με την τακτική της δημοτικής Αρχής. «Με ενημέρωσαν την τελευταία στιγμή για τη διενέργεια των τεστ, ενώ είχαμε ζητήσει να υπάρξει συντονισμός για να ελεγχθούν περισσότεροι εργάτες γης. Το Δημαρχείο έχει μετατραπεί σ’ ένα μικρό κλαμπ που αποφασίζει. Θα καταθέσω και εγγράφως την δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου στην οποία έχω συμπαραστάτες την μεγάλη πλειονότητα των συγχωριανών μου», δήλωσε στη «Γ».

ΣΠ. ΜΥΛΩΝΑΣ: ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕΤΑ…

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς ερωτηθείς σχετικά από τη «Γ» δήλωσε ότι θα απαντήσει σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του προέδρου, αφότου κατατεθεί επισήμως και εγγράφως, ενώ όσον αφορά στην επίθεση με τα δυναμιτάκια την κατήγγειλε και δημόσια επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο μία «παρέα» ατόμων να αποφασίζει για μία ολόκληρη περιοχή.

ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΑΝ 110 ΤΕΣΤ

Όσον αφορά στα τεστ αυτά τελικά έγιναν κανονικά. Συνολικά διενεργήθηκαν 110 τεστ, εκ των οποίων περίπου το 50% σε εργάτες γης, ενώ όλα ήταν αρνητικά.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η ίδια κατάσταση στο μόλο της Αγίου Νικολάου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τι αν και ο Δήμος «σφράγισε» πριν κάτι μήνες το πάρκινγκ των οχημάτων στο μόλο της Αγίου Νικολάου, οι οδηγοί βρήκαν τρόπο για να εισέρχονται.

Και δεν λέμε για το Σαββατοκύριακο, όπου ο χώρος ήταν «δεσμευμένος» για έκθεση, αλλά για τις άλλες ημέρες, όπου οι αλυσίδες γίνονται «θρύψαλα» από επιτήδειους και ο χώρος μετατρέπεται και πάλι σε χώρο στάθμευσης. Αναγνώστες της «Γ» σχολίασαν την εικόνα αυτή που μαρτυρά την νοοτροπία μας αλλά και την αδιαφορία του δήμου να αποκλείει, με ασφάλεια, το σημείο…

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Πλ. Μαρλαφέκας στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην καθιερωμένη δεξίωση στον κήπο της αμερικανικής πρεσβευτικής οικίας στην Αθήνα παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, για την επέτειο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Ήταν η πρώτη φορά που γιορτάστηκε η επέτειος έπειτα από δύο χρόνια λόγω των περιορισμών της πανδημίας, αλλά και η πρώτη δεξίωση που παρέθεσε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο Τζορτζ Τσούνης. Τον κ. Μαρλαφέκα καλωσόρισε εγκάρδια ο κ. Τσούνης (φωτό), ο οποίος μιλώντας άπταιστα ελληνικά πως «οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά μας» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές αξίες και ιδανικά της δημοκρατίας, της φιλοξενίας, της καλοσύνης, του φιλότιμου και του ήθους. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας ευχήθηκε για την αμερικανική εθνική εορτή και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Δυτική Ελλάδα που είναι ο τόπος καταγωγής των προγόνων του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Βαρκελώνη βράβευσε το Πανεπιστήμιο Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το βραβείο Quality Choice Prize Barcelona 2022, που απονέμεται παγκοσμίως σε δημόσιους οργανισμούς και εταιρείες, τιμήθηκε το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Το βραβείο επιβραβεύει πρωτοβουλίες που επιδεικνύουν ιδιαίτερη επιτυχία στην ποιοτική διοίκηση. Για την απονομή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας βρέθηκε στη Βαρκελώνη, και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτήν την διεθνή τιμητική διάκριση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλο το ακαδημαϊκό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου μας για αυτήν τη βράβευση. Φυσικά και τους φοιτητές μας, όπως και τους Αντιπρυτάνεις».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα