Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καλάβρυτα:Με ποιους κανόνες σχεδιάζεται να λειτουργήσει φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε σχέση με το άνοιγμα των Χιονοδρομικών.

Χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν η απόφαση για άνοιγμα θα είναι οριστική (σ.σ. τα Χιονοδρομικά δεν έχουν επαναλειτουργήσει από την περίοδο της έναρξης του 1ου lockdown τον Μάρτιο), οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωτόκολλο της επαναλειτουργίας θα περιλαμβάνει:
@ Πινακίδες πληροφόρησης με οδηγίες συμμόρφωσης για το Covid-19 στα σημεία πρόσβασης στις εγκαταστάσεις μεταφοράς, τις καμπίνες τελεφερίκ, τα εστιατόρια, τα καταστήματα αθλητικών ειδών και τις αποθήκες σκι.
@ Οταν κάποιος αγοράζει μια κάρτα σκι, θα του δίνουν δωρεάν μια full face mask, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα προστασίας. Η full face mask θα είναι υποχρεωτική στις περιοχές με αντίστοιχα σημάδια.
@ Οι επισκέπτες θα τοποθετούνται στις περιοχές αναμονής ανεξάρτητα από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθούν ομάδες ατόμων που στέκονται μαζί σε κοντινή απόσταση όσο το δυνατόν περισσότερο.
@ Στις εγκαταστάσεις των τελεφερίκ και στα εστιατόρια θα υπάρχουν τοποθετημένα αντισηπτικά χεριών.
@ Η μείωση του υψηλότερου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται στις καμπίνες του τελεφερίκ ή των αναβατήρων δεν είναι νομικά υποχρεωτική. Οι επιτρεπόμενες χωρητικότητες όμως, δεν θα χρησιμοποιηθούν πλήρως εάν η κίνηση στο χιονοδρομικό είναι χαμηλή.
@ Ολες οι καμπίνες θα πρέπει να απολυμαίνονται πολλές φορές την ημέρα.
@ Συχνή απολύμανση σε όλους τους χώρους των χιονοδρομικών (τουαλέτες, στα μαγαζιά, στις καφετέριες κ.α.).
@ Στα εστιατόρια και καφέ θα πρέπει να τηρείτε η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε τραπέζια και καθίσματα, όπως ορίζουν οι αρχές.
@ Ολα τα μενού φαγητού / ποτών θα παρέχονται σε ψηφιακή μορφή.
«Το Χιονοδρομικό ανακοινώνει πως προχωράει κανονικά σε όλες τις αναγκαίες εργασίες για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του και θα ενημερώσει άμεσα όλους τους φίλους χιονοδρόμους και επισκέπτες μόλις υπάρξει επίσημη ενημέρωση σε σχέση με την λειτουργία του για την επερχόμενη περίοδο» σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την σελίδα του Χιονοδρομικού στα social media.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απέναντι στη «φθορά» του χρόνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Διεθνής Ημέρα του Ολοκαυτώματος χθες και φυσικά, πλήθος ανακοινώσεων και δηλώσεων έγιναν από πολλούς. Όμως, τα χρόνια περνούν και οι μνήμες «εξασθενούν».

Ίσως αυτή είναι η μοίρα κάθε ιστορικού γεγονότος και τελικά, ο κύκλος της ίδιας της ιστορίας. Απέναντι στη «φθορά» του χρόνου όμως, πρέπει πάντοτε να αντιπαρατίθεται η προσπάθεια των ανθρώπων να μην ξεχάσουν. Και δυστυχώς, τα ελληνόπουλα σήμερα, ελάχιστα μαθαίνουν για το ολοκαύτωμα αλλά και γενικότερα, για τα δεινά που συσσωρεύουν, ο ρατσισμός, ο φασισμός και η μισαλλοδοξία. Και είναι ακόμα χειρότερο το γεγονός πως αυτό συμβαίνει σε μία χώρα, της οποίας πέντε περιοχές έχουν χαρακτηριστεί ως μαρτυρικές, μεταξύ των οποίων βέβαια και τα Καλάβρυτα. Ο λόφος του Καπή ακόμα «λέει» τα αποτελέσματα της ναζιστικής θηριωδίας. Το ίδιο και το Δίστομο, το Κοντομαρί στην Κρήτη, η Υπάτη και το Δοξάτο Δράμας.

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πίτα στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η Περιφέρειά μας  είναι πρώτη σε απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τον πρωτογενή τομέα.

Αυτή την αποτελεσματικότητα οφείλουμε να την συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην Πάτρα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θάφτηκε» ο δρόμος στο Λαμπίρι Αιτωλοακαρνανίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μεγάλη κατολίσθηση στον δρόμο Αγρινίου – Καρπενησίου, στην περιοχή Λαμπίρι, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιούργησε η προχθεσινή κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία σε γενικές γραμμές, ξεπέρασε μόνο με «αμυχές» ένα 24ωρο πολύ έντονης βροχόπτωσης.

Το πρόβλημα πάντως στον οδικό άξονα είναι μεγάλο, καθώς τεράστιοι όγκοι από βράχους και χώματα κυριολεκτικά «έθαψαν» τον δρόμο. Συνεργεία εργάζονται ήδη από προχθές για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ωστόσο πρόκειται για μία προσπάθεια που θα απαιτήσει χρόνο. Επίσης, προκειμένου να είναι ασφαλής η διέλευση θα πρέπει να υπάρξει γεωλογική μελέτη για να αποτυπώσει την έκταση της αποσάθρωσης του εδάφους και φυσικά, να διαπιστωθούν και να αποκατασταθούν οι τυχόν ζημιές που θα έχουν γίνει στο οδόστρωμα.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα