Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρωτοβουλία Πρύτανη για το πρώην Παράρτημα

Published

on

Στην ανάληψη μιας σημαντικής δέσμευσης από την πλευρά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην Παραρτήματος οδήγησε η ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσε διαδικτυακά το σπιράλ το Σάββατο 28 Νοεμβρίου.

Ο κ. Χρήστος Μπούρας, εκ των ομιλητών της συζήτησης προτίθεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, προκειμένου να ανοίξει σύντομα ο δρόμος για την αξιοποίηση του δημοτικού χώρου, ο οποίος εξακολουθεί να λειτουργεί σε καθεστώς «αποκλειστικής χρήσης», παρότι το 2014 παραδόθηκε άδειος και καθαρός στη νυν δημοτική αρχή.

Τόσο οι υπόλοιποι ομιλητές της βραδιάς όσο και ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, δήλωσαν ικανοποιημένοι με την εξέλιξη της συζήτησης και τη συγκεκριμένη δέσμευση, η οποία κρίθηκε από όλους ως μια σωστή πρωτοβουλία που οδηγεί το ζήτημα στη σωστή κατεύθυνση, για το καλό της Πάτρας και των δημοτών της.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πρύτανης: «Πιστεύουμε πως το Παράρτημα μπορεί να αξιοποιηθεί ως ένας εκθεσιακός χώρος της ιστορικής μνήμης, ως ένας εκθεσιακός χώρος της άφιξης του Πανεπιστημίου Πατρών στην πόλη και στην περιφέρεια -να αξιοποιήσουμε το αμφιθέατρο σαν μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων και να αποκτήσει το Πανεπιστήμιο σημείο παρουσίας στην πόλη».
Στη συζήτηση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Βασιλάκης, συμμετείχαν επίσης ο κ. Νίκος Τσούκαλης – δικηγόρος και πρώην βουλευτής Αχαΐας, ο κ. Δημήτρης Κοσμόπουλος – συγγραφέας του βιβλίου «Δικτατορία και Αντίσταση στην Πάτρα 1967-1974», ο κ. Δημήτρης Βεργίδης – ομότιμος καθηγητής και συμμετέχων στα γεγονότα του 1973, η κ. Αναστασία Αποστολοπούλου- Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Πατρών που συστεγάζεται με το Παράρτημα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement