Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη-Τι θα γίνει με λιανεμπόριο, σχολεία και εστίαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του θα ανακοινώσει στους πολίτες τον οδικό χάρτη για τις επόμενες ημέρες, αλλά και για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο πρωθυπουργός περιμένει τα στοιχεία, αλλά και τις προτάσεις της ειδικής ομάδας των επιστημόνων και των λοιμωξιολόγων για την πορεία του κορωνοϊού και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το πώς θα γίνει η σταδιακή άρση του lockdown.

Σημειώνεται πάντως ότι ο πρωθυπουργός μόλις χθες τόνισε ότι «ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα. Αλλά μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς».

TO ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ

Η ημερομηνία «κλειδί» παραμένει για την ώρα η 7η Δεκεμβρίου, ωστόσο όλα δείχνουν πως το lockdown δεν θα αρθεί τότε, αλλά θα πάρει μια μικρή παράταση, ίσως για τις 14 του μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός που εξετάζεται προβλέπει σταδιακό άνοιγμα, πάντα ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων.

Ήδη πάντως υπάρχει αισιοδοξία για βελτίωση της κατάστασης, αφού τα στοιχεία δείχνουν πτώση.

Η σταδιακή άρση του lockdown θα στηρίζεται στο τρίπτυχο σχολεία-λιανεμπόριο-εστίαση, όχι όμως απαραίτητα με τη συγκεκριμένη σειρά, καθώς μεσολαβούν οι γιορτές των Χριστουγέννων και τα σχολεία θα ήταν έτσι κι αλλιώς κλειστά. Όλα αναμένεται να κριθούν στη συνεδρίαση των ειδικών στο τέλος της εβδομάδας.

Ωστόσο, σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε πως η άρση του lockdown θα στηριχθεί στα δεδομένα και όχι σε επιθυμητές ημερομηνίες.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement