Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Μαγειρική

   Κοτόπουλο με λαχανικά, πορτοκάλι και μέλι           

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800γρ. φιλέτο κοτόπουλο, σε μπουκιές

250γρ. κολοκύθα κίτρινη, σε κύβους

250γρ. σελινόριζα, σε κύβους

150γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια

1 ξινόμηλο, σε κύβους

2 καρότα, σε ροδέλες

2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4

1 κουτ. σούπας μέλι ρευστό

40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 πορτοκάλι

1 μοσχολέμονο (λάιμ)

1/2 κουτ. γλυκού κουρμουμά

1 κουτ. γλυκού εστραγκόν

1 κουτ. γλυκού θυμάρι, φρέσκο ή ξερό

λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα ταψί στρώνετε διπλή λαδόκολλα, βάζετε μέσα το κοτόπουλο, όλα τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Σε ένα βάζο αναμειγνύετε το μέλι, το ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα και τους χυμούς από το πορτοκάλι και το μοσχολέμονο, τον κουρκουμά, το εστραγκόν, το θυμάρι και χτυπάτε δυνατά. Περιχύνετε τα λαχανικά και το κοτόπουλο, κλείνετε καλά τη λαδόκολλα και ψήνετε για περίπου 50-60 λεπτά. Ανοίγετε τη λαδόκολλα και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα λαχανικά ζεστά γαρνίροντας με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι. Αν έχετε χρόνο, αφήστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο ψυγείο να μαριναριστούν για μερικές ώρες. Θα αποκτήσουν ακόμα περισσότερη γεύση.

Περισσότερα
Advertisement

Μαγειρική

Εύκολη μηλόπιτα με τριφτή ζύμη   

Δημοσιεύθηκε

στις

      

 

Υλικά (Για μακρόστενο ταψί 25×35)

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 αβγά

Για τη γέμιση

4 μήλα μεγάλα ή 5 μέτρια

1/2 – 1 φλιτζάνι ζάχαρη (όσο γλυκιά την προτιμάτε)

1 κουτ. γλυκού κανέλα

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

Εκτέλεση:

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ δουλεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μία σπάτουλα. Κάνετε στο μίγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί τα αβγά και το μίγμα του βουτύρου. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα με βιαστικές κινήσεις και μέχρι να ενωθούν τα υλικά και το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Μην το παραζυμώσετε, Αφήνετε τη ζύμη στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση. Καθαρίζετε και τρίβετε τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα ανακατεύετε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και όση ζάχαρη προτιμάτε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βγάζετε τη ζύμη από την κατάψυξη και τη χωρίζετε σε δύο μέρη, ένα μεγαλύτερο κι ένα μικρότερο. Βουτυρώνετε το ταψί σας και παίρνετε λίγη – λίγη ποσότητα από το μεγαλύτερο κομμάτι και την απλώνετε σιγά -σιγά στη βάση και λίγο στα πλαϊνά του ταψιού. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και την απλώνετε να πάει παντού. Σκεπάζετε τη γέμιση με την υπόλοιπη γέμιση τρίβοντάς την με τα δάχτυλα έτσι ώστε να μισοσκεπαστεί με τα κομματάκια ζύμης. Την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη και λίγη κανέλα και σερβίρετε. Συνοδεύετε προαιρετικά με παγωτό βανίλια και σάλτσα κανέλας.

Περισσότερα

Μαγειρική

Το απίθανο κόλπο για να διατηρήσετε το τυρί του τοστ περισσότερες μέρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τοστ είναι το σνακ για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. Είναι κατάλληλο για να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο, για το σχολείο του παιδιού, αλλά και τις ώρες που πεινάς και θέλεις κάτι εύκολο και γρήγορο.

Αυτό σημαίνει ότι τα υλικά για τοστ καταναλώνονται σχετικά γρήγορα. Μπορεί, όμως και όχι αν δεν το καταναλώνετε με μεγάλη συχνότητα. Γι’ αυτή την περίπτωση, βρήκαμε για εσάς το απίθανο κόλπο για να διατηρήσετε το τυρί του τοστ φρέσκο για περισσότερες ημέρες.

Γιατί η αλήθεια είναι πως το τυρί από τη στιγμή που θα ανοιχτεί η συσκευασία του, δε διατηρείται για περισσότερες  από δύο εβδομάδες στο ψυγείο. Επιπλέον, γρήγορα ξεραίνεται και χάνει τη φρεσκάδα των πρώτων ημερών.

Τι κάνετε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;

Τοποθετείτε τις φέτες σε ένα σακουλάκι τροφίμων και μέσα σε αυτό βάζετε κι ένα κύβο ζάχαρης. Κλείνετε μετά το σακουλάκι  με ένα λαστιχάκι και θα δείτε το τυρί να παραμένει φρέσκο, όπως όταν το αγοράσατε.

Περισσότερα

Μαγειρική

Μοσχαράκι στο πήλινο με πιπεριές Φλωρίνης       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι ή χτένι)

4 – 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας αλεύρι

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

2 φλιτζάνια κονιάκ ή κρασί

1 φλιτζάνι χυμό τομάτας

3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

4 – 6 πιπεριές Φλωρίνης

10 – 12 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο

1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού

1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση οριζόντια

250 – 300 γρ. φέτα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο σε 200οC, στον αέρα. Κόβετε σε μέτριες μπουκιές το μοσχάρι και αλατοπιπερώνετε. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές, έως ότου πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο, βαθύ χρώμα. Προσθέτετε τις 2 κουτ. σούπας αλεύρι και τον πελτέ, ανακατεύετε 2-3 φορές και σβήνετε με το κονιάκ ή το κρασί. Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί και προσθέτετε το χυμό τομάτας, το ζωμό κι ανακατεύετε. Κόβετε και αφαιρείτε κοτσάνι και σπόρια από τις πιπεριές Φλωρίνης και θρυμματίζετε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια. Γεμίζετε τις πιπεριές, σπρώχνοντας τη φέτα για να βάλετε περισσότερη ποσότητα. Σε μεγάλο πήλινο προσθέτετε διάσπαρτα τα κλωναράκια θυμάρι και τους κόκκους πιπεριού. Από πάνω τοποθετείτε τις πιπεριές Φλωρίνης, ραντίζετε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Με μεγάλη κουτάλα αδειάζετε προσεκτικά το κρέας με όλα τα υγρά και ενδιάμεσα από τα κομμάτια τοποθετείτε το σκόρδο (δύο κομμάτια) με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 2 ώρες. Στη 1 ώρα ανοίγετε λίγο το αλουμινόχαρτο και βεβαιώνεστε ότι υπάρχουν αρκετά υγρά (αν όχι, τότε προσθέτετε μία κούπα ζωμό). Αφαιρείτε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και απολαμβάνετε.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα