Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

   Κοτόπουλο με λαχανικά, πορτοκάλι και μέλι           

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800γρ. φιλέτο κοτόπουλο, σε μπουκιές

250γρ. κολοκύθα κίτρινη, σε κύβους

250γρ. σελινόριζα, σε κύβους

150γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια

1 ξινόμηλο, σε κύβους

2 καρότα, σε ροδέλες

2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4

1 κουτ. σούπας μέλι ρευστό

40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 πορτοκάλι

1 μοσχολέμονο (λάιμ)

1/2 κουτ. γλυκού κουρμουμά

1 κουτ. γλυκού εστραγκόν

1 κουτ. γλυκού θυμάρι, φρέσκο ή ξερό

λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα ταψί στρώνετε διπλή λαδόκολλα, βάζετε μέσα το κοτόπουλο, όλα τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Σε ένα βάζο αναμειγνύετε το μέλι, το ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα και τους χυμούς από το πορτοκάλι και το μοσχολέμονο, τον κουρκουμά, το εστραγκόν, το θυμάρι και χτυπάτε δυνατά. Περιχύνετε τα λαχανικά και το κοτόπουλο, κλείνετε καλά τη λαδόκολλα και ψήνετε για περίπου 50-60 λεπτά. Ανοίγετε τη λαδόκολλα και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα λαχανικά ζεστά γαρνίροντας με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι. Αν έχετε χρόνο, αφήστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο ψυγείο να μαριναριστούν για μερικές ώρες. Θα αποκτήσουν ακόμα περισσότερη γεύση.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement