Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Αναστολή και στο τουρνουά πινγκ-πονγκ «Ι. Ασημακόπουλος» που είχε προγραμματισθεί στις 13-14 Δεκεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις καλένδες μια ακόμα μεγάλη γιορτή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Μιλάμε για το καθιερωμένο ανοιχτό πρωτάθλημα πινγκ-πονγκ «Ιωάννης Ασημακόπουλος», που είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί στην Πάτρα το διήμερο 13-14 Δεκεμβρίου και τελικά ανεστάλη όπως και το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Οι τελικές συμμετοχές πέρσι είχαν φτάσει τις 180 και αποτελούσε μια σημαντική οικονομική ανάσα για τις επιχειρήσεις της πόλης. Ο πρόεδρος της Τ.Ε. ΕΦΟΕΠΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΦΟΕΠΑ Τάκης Τζόβολος τονίζει: «Με την αναστολή του αγωνιστικού προγράμματος της ΕΦΟΕΠΑ συμπαρασύρει και την διεξαγωγή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος που αποτελούσε θεσμό για το πινγκ-πονγκ και κάθε χρόνο συγκέντρωνε την πλειοψηφία των κορυφαίων εξελίξιμων αθλητών και αθληττιών. Τιμούσαμε παράλληλα και την μνήμη του Γιάννη Ασημακόπουλου, ενός πραγματικού εργάτη της Επιτραπέζιας αντισφαίρισης».
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Από την πλευρά της ΕΦΟΕΠΑ προγραμματίζεται η διεξαγωγή διαδικτυακής σχολής προπονητών Πινγκ-Πονγκ Γ΄ Κατηγορίας. Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός της ανάγκης παραγωγής επαγγελματιών προπονητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που θα διδαχθούν τη σύγχρονη προπονητική. Η διάδοση του αθλήματος τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την απουσία του μαθήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα ΤΕΦΑΑ της χώρας, έχει αυξήσει την ζήτηση επαγγελματιών προπονητών. Η ταχύτατη και συνεχής εξέλιξη των τεχνικών προπόνησης, των αγωνιστικών υλικών, οι ρυθμοί ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νέες τεχνολογικές εφαρμογές πρέπει να γίνουν κτήμα των νέων προπονητών. Ταυτόχρονα, οι διακρίσεις μεγάλου αριθμού αθλητριών και αθλητών μας οδηγούν προς την κατεύθυνση της απόλυτης και έγκυρης εξειδίκευσης.
Η Σχολή Προπονητών Γ΄ Κατηγορίας υπό την Γ.Γ.Α. έχει αυστηρά κριτήρια, απαιτεί χρόνο, κόστος, συγκεκριμένες διαδικασίες και πρόκειται να υποβάλουμε αίτηση στη Γ.Γ.Α. για την έγκριση της διεξαγωγής της σχολής όπου, εκτός των άλλων, απαιτούνται στοιχεία αριθμού συμμετεχόντων.
Καλούνται όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη σχολή, να υποβάλουν στη γραμματεία της ομοσπονδίας προκαταρκτική δεσμευτική αίτηση συμμετοχής μέχρι την προσεχή Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

 

Περισσότερα
Advertisement

Λοιπά Αθλήματα

ΣΤΙΒΟΣ: Αναμονή για την έγκριση του υγειονομικού πρωτοκόλλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τον ΣΕΓΑΣ επαναπροσδιόρισαν την διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων βάδην 35 χλμ. στις 28 Φεβρουαρίου και ανωμάλου δρόμου στις 7 Μαρτίου.

 

Όσον αφορά το πανελλήνιο κλειστού στίβου ορίσθηκε να διεξαχθεί στις 12-13 Μαρτίου στο ΣΕΦ. Εκκρεμότητα πλέον υπάρχει για την διεξαγωγή των ημερίδων Κλειστού στίβου. Από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ έχει κατατεθεί στη ΓΓΑ αναλυτικό υγειονομικό πρωτόκολλο. Πιστεύεται ότι μόλις εγκριθεί και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας θα ορισθούν οι ημερίδες κλειστού στίβου και στην Πάτρα στο ανακαινισμένο Κλειστό Προπονητήριο του Λαδόπουλου.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Ξεκάθαρη η θέση του προέδρου του ΙΟΠ μετά την παραίτηση του Δ.Σ. της ΕΙΟ, εκλογές για τις 14 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. και των επιτροπών, που διαχώρισαν τη θέση τους από την ηγετική ομάδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), οδήγησαν τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. να προκηρύξουν εκλογές για τις 14 Μαρτίου.

Στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία -όπως και στις περισσότερες ελληνικές ομοσπονδίες- τα βασικά μέλη της ηγετικής ομάδας βρίσκονται στην ίδια θέση για δεκαετίες. Στην ΕΙΟ, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι ίδιοι άνθρωποι κρατούν το «τιμόνι» της εξουσίας.
O Πατρινός πρόεδρος του ΙΟΠ Κώστας Καλογερόπουλος, οποίος παραιτήθηκε από την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης επισημαίνει: «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο θέμα και σαν γονέας, παράγοντας και πρόεδρος ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους της χώρας είναι σεβαστό που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει ότι είχε υποστεί ανεξάρτητα από το χρονικό όριο που το έκανε με στόχο να καθαρίσει το άθλημα.
Είναι αναμφίβολα ένα κοινωνικό θέμα με πολλές προεκτάσεις και πολλούς αποδέκτες και βγήκε σε μια άσχημη περίοδο 7 μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ταυτόχρονα είναι ένα μήνυμα στο Δ.Σ. των Ομίλων να μην εφησυχάζουν.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα απόνερα από την απόφαση του γνωστού ιδρύματος να αποσύρει την χορηγία για ιδιαίτερα άτομα, θέμα που αφορούσε και τον Όμιλό μας. Με βάση την συνολικά διαμορφωμένη κατάσταση θα δούμε πώς θα κινηθούμε όταν ανακοινωθούν οι τελικές λίστες μιας και πλέον σημαντικό ρόλο για την επόμενη ημέρα θα παίξουν κυριολεκτικά τα πρόσωπα. Επιδίωξή μας είναι να υπάρχει και πάλι εκπροσώπηση του μεγαλύτερου ιστιοπλοϊκού ομίλου της χώρας».

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Με το δεξί η πρεμιέρα της Εθνικής πόλο γυναικών στην Τεργέστη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ορεξάτη, σοβαρή και με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας του στόχου, η Εθνική πόλο των γυναικών έκανε το καθήκον της στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης και ξεκίνησε νικηφόρα με μια εντυπωσιακή επικράτηση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε άνετα με 13-5 επί του Καζακστάν, μια νίκη που δίνει ώθηση ψυχολογική για τη συνέχεια. Μετά από μεγάλο διάστημα χωρίς επίσημα παιχνίδια και με νέα-νεανική σύνθεση, η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να βρει ρυθμό, γνωρίζοντας ότι είναι το φαβορί της αναμέτρησης και σταδιακά αυτό ήταν οφθαλμοφανές και μη αμφισβητούμενο.
Σίγουρα, η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν βοήθησε τα κορίτσια ώστε να χρησιμοποιήσουν περισσότερη ενέργεια, καθώς το παιχνίδι από πολύ νωρίς είχε κριθεί και ήδη αποτελεί παρελθόν. Η ομάδα του Τεό Λοράντου σκέφτεται την  αυριανή αναμέτρηση με το Ισραήλ.
Οκτάλεπτα: 4-1, 4-1, 3-2, 2-1.
ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 7, Τριχά, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Πλευρίτου Βασ 1., Πλευρίτου Ελ 2., Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα