Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Κορωνοϊός: Ο μαζικός εμβολιασμός στη Βρετανία- Πυρετώδεις προετοιμασίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα νοσοκομεία της Βρετανίας για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Ο βρετανικός στρατός έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της διανομής του εμβολίου της Pfizer και με προσομοιώσεις ετοιμάζεται την Δευτέρα να μπει στην μάχη των εμβολιασμών.

Επίσης, κατά προσέγγιση 7 περιφερειακοί κόμβοι θα χρησιμοποιηθούν για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός με πρώτους τους υγειονομικούς, τις ευπαθείς ομάδες και άλλες κατηγορίες πολιτών.

Όποιος κάνει το εμβόλιο, θα χρειαστεί δύο δόσεις με διαφορά τριών περίπου εβδομάδων, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, BBC. Μετά από τη δεύτερη δόση θα χρειαστούν 7 ημέρες για να λειτουργήσει πλήρως ο εμβολιασμός. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται καθημερινά 12 ώρες την ημέρα όλη την εβδομάδα.

Η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA βρέθηκε σε ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα και μίλησε με τον κ. Γιώργο Παφιτάνη, πλαστικό χειρουργό στο Royal Free Hospital, ο οποίος θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο.

Το εμβόλιο έχει φτάσει στη χώρα, και είναι θέμα χρόνου να φτάσει στα 50 νοσοκομεία που θα γίνουν οι εμβολιασμοί.

“Δουλεύω σε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο όπου το εμβόλιο θα μου προσφέρει ασφάλεια ώστε να μη μεταφέρω τον ιό σε κάποιον. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά αυτό είναι το επόμενο βήμα και για να βοηθήσει τους γιατρούς και τον πληθυσμό. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό για τον εμβολιασμό. Περιμένουμε οδηγίες”, είπε ο κ. Παφιτάνης.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement