Connect with us

Ελλάδα

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη(Α.Π.Θ): Πόσα κρούσματα θα έχουμε στην Πάτρα στα τέλη Δεκεμβρίου

Published

on

Τριψήφιο αριθμό στα κρούσματα δείχνουν οι εκτιμήσεις της ομάδας του καθηγητή στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημοσθένη Σαρηγιάννη για το τέλος του 2020, καθώς ακόμα και με το Lockdown είναι δύσκολο να μειωθούν τα κρούσματα από τα 2.200 που είναι σήμερα.

Η Θεσσαλονίκη θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου η πιο επιβαρυμένη από τον κορονοϊό περιοχή της Ελλάδας, καθώς τα κρούσματα στις 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα εξακολουθήσουν να αντιπροσωπεύουν το 25% του συνολικού αριθμού.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας του καθηγητή στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημοσθένη Σαρηγιάννη, που παρουσιάζει το voria.gr, ένα στα τέσσερα νέα κρούσματα που θα καταγραφούν την τελευταία ημέρα του 2020 στη χώρα μας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, τα 200 κρούσματα από τα συνολικά 700 – 800 εκείνης της ημέρας. Κάτι που σημαίνει ότι για να επιστρέψει η Θεσσαλονίκη σε μια σχετικώς ικανοποιητική και διχειρίσιμη υγειονομική κατάσταση υπάρχει μπροστά μας αρκετό διάστημα.
Οι εκτιμήσεις του καθηγητή Σαρηγιάννη βασίζονται σε τρεις παραδοχές.

Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν τον Ιανουάριο, το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει σταδιακά και με μέτρα από τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ η εστίαση θα παραμείνει κλειστή εκτός από τα εστιατόρια, που θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και αισθητά χαμηλότερη πληρότητα από αυτήν που έχουν κανονικά, κάπου μεταξύ 30% – 50%.
Με αυτά τα δεδομένα η πρόβλεψη είναι η ακόλουθη:

Στις 14 Δεκεμβρίου στο σύνολο της χώρας θα καταγραφούν 1.250 κρούσματα και στις 31 του μηνός 700 – 800.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου θα καταγραφούν 220 κρούσματα, στις 21 του μηνός 190 και στις 31 περί τα 200. Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρηγιάννης μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενδεχομένως τα στοιχεία για την Αθήνα να διαφοροποιηθούν, καθώς από τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει μία επιβράδυνση στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.
Στη Θεσσαλονίκη στις 14 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα είναι 300, μία εβδομάδα αργότερα θα υποχωρήσουν στα 250 και στο τέλος του μήνα στα 190.
Στην Πάτρα τα κρούσματα θα είναι 5 στις 14/12, 3 στις 21/12 και ένα στις 31/12. Ακριβώς η ίδια εικόνα με την Πάτρα εμφανίζεται και στην Αιτωλοακαρνανία -στο Μεσολόγγι και τα πέριξ-, που σήμερα είναι μια σχετικώς επιβαρυμένη περιοχή.

Στη Λάρισα αναμένονται στις 14 Δεκεμβρίου 25 κρούσματα, στις 21 του μηνός 20 και την τελευταία ημέρα του χρόνου 18.
Αυτές οι εκτιμήσεις θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω σε περίπτωση που η σταδιακή άρση του lockdown ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου.

voria.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement