Connect with us

Ελλάδα

Καραμανλής για τον Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Αποχαιρετούμε με συγκίνηση έναν ειλικρινή φίλο της Ελλάδας

Published

on

Στον θάνατο του Γάλλου πρώην προέδρου Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν αναφέρεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Με συγκίνηση αποχαιρετούμε τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Valery Giskard D’ Estaing. Αποχαιρετούμε έναν κορυφαίο Ευρωπαίο ηγέτη, έναν υπέρμαχο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, έναν ειλικρινή φίλο της Ελλάδας» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Η συμβολή του στην μεταπολιτευτική πορεία της χώρας μας υπήρξε καθοριστική, καθώς συνέδεσε το όνομά του με ιστορικά επιτεύγματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή: την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, την οικοδόμηση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Γαλλίας-Ελλάδας.

Η διαδρομή του είναι φωτεινό παράδειγμα, ειδικά στη σημερινή εποχή της αβεβαιότητας και των μεγάλων προκλήσεων» καταλήγει ο κ. Καραμανλής.

Προκόπης Παυλόπουλος: Η συμβολή του για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος υπήρξε ανεκτίμητη

«Η συμβολή του για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος υπήρξε ανεκτίμητη» σημείωσε, σε γραπτή του δήλωση, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν.

Στην δήλωση του, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει τα ακόλουθα:

«Ο Valéry Giscard d’ Estaing υπήρξε εμβληματική πολιτική προσωπικότητα όχι μόνο στο πλαίσιο της Γαλλικής Δημοκρατίας αλλά, γενικότερα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμβολή του για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος υπήρξε ανεκτίμητη. Ενώ ο θάνατός του – και μάλιστα σε μιαν εποχή όπου το «έλλειμμα ηγεσίας», και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθίσταται ολοένα και πιο αισθητό – αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός θα θυμούνται, στο διηνεκές, ιδίως ότι στην ιστορική φιλία και συνεργασία Valéry Giscard d’ Estaing και Κωνσταντίνου Καραμανλή οφείλεται η ένταξη της Χώρας μας στην τότε ΕΟΚ. Γεγονός το οποίο αποτελεί, όπως και η σύγχρονη συγκυρία επιβεβαιώνει, την κορυφαία εξέλιξη για το εν γένει μέλλον της Ελλάδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.»

Ροή ειδήσεων

Advertisement