Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κάθεται» η περιουσία…

Έναν μικρό θησαυρό έχει στα χέρια της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδοaς, ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίησή του

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναξιοποίητα ακίνητα, εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων διάσπαρτες και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και κινητά μέσα που «σαπίζουν» εγκαταλελειμμένα αποτελούν εδώ και χρόνια περιουσιακά στοιχεία της Περιφέρειας, τα οποία τελευταία φορά κατεγράφησαν το 2011, όταν μεταφέρθηκαν από τις πρώην Νομαρχίες.

Η νέα περιφερειακή Αρχή σχεδόν έντεκα χρόνια μετά ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση της περιουσίας προς όφελος των πολιτών, αλλά και σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων. «Πάγια και απαρέγκλιτη βούληση της περιφερειακής αρχής αποτελεί η καταλληλότερη χρήση και δυναμικότερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΠΔΕ ως υποστηρικτικού εργαλείου του στόχου της αύξησης των ιδίων πόρων της, την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όλες τις ομάδες πληθυσμού, τη βελτίωση των υποδομών, του περιβάλλοντος και της αισθητικής της πόλης, τοποθετώντας τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος ως προϋπόθεση οικονομικού στόχου. Ωστόσο καμία προσπάθεια αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να γίνει με αποσπασματικό τρόπο, ενώ απαιτείται συστηματική και εξαντλητική καταγραφή της, προκειμένου ο σχεδιασμός να γίνει βάσει των αναγκών της Περιφέρειας και της μεγιστοποίησης των αποδόσεων από την αξιοποίησή της», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης, Πάνος Σακελλαρόπουλος.

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στη «Γ» έχει ολοκληρωθεί σε συντριπτικό ποσοστό η καταγραφή όλων της ακίνητης και κινητής περιουσίας, για την διασφάλιση της οποίας έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες διαδικασίες μέσω των Υποθηκοφυλακίων και του Κτηματολογίου και πλέον διερευνούνται τρόποι για την αξιοποίησή της.

Μάλιστα, ο κ. Σακελλαρόπουλος έφερε ως παράδειγμα το παραλιακό ακίνητο δεκάδων στρεμμάτων που βρίσκεται στο Αίγιο προς την πλευρά της Αλυκής (παλιές αποθήκες της Νομαρχίας), για το οποίο από το 2018 ο πρώην Δήμαρχος Αιγιάλειας είχε ζητήσει την κατεδάφισή του λόγω επικινδυνότητας χωρίς ωστόσο να λάβει καμία απάντηση. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη ειδικά για το συγκεκριμένο ακίνητο έχει εξασφαλιστεί πίστωση προκειμένου να αποκατασταθούν τα κτίρια, να είναι και πάλι ασφαλή και να αξιοποιηθούν.

Αντίστοιχα, ανεκμετάλλευτες εκτάσεις (και καλλιεργήσιμες) υπάρχουν σε αρκετές περιοχές, όπως στο Μεσολόγγι, στις Μουριές, στο Μεσήνη, στον Πύργου, και αλλού. Ακόμη η Περιφέρεια έχει στην ιδιοκτησία της κτίριο εγκαταλελειμμένο στην Βιομηχανική Περιοχή, καθώς και τον χώρο που προοριζόταν για αεροδρόμιο στο Επιτάλιο. «Αρκετά από τα ακίνητα δεν ήταν περιφραγμένα και έχουν γίνει καταπατήσεις, ενώ υπάρχουν και αμέτρητα απαξιωμένα πάγια στοιχεία, από τα οποία πρέπει να απαλλαγούμε. Ακόμη μέρος της κινητής περιουσίας έχει γίνει έρμαιο επιτηδείων. Για παράδειγμα στον Πύργο σε χώρο της Περιφέρειας υπάρχει ότι έχει απομείνει από μεταλλικό κτίριο το οποίο αγόρασε η προηγούμενη αρχή από το Ανόβερο. Ένα κτίριο το οποίο ουδέποτε στήθηκε και φυσικά δεν αξιοποιήθηκε», τόνισε ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Σκοπός είναι αφότου ολοκληρωθεί πλήρως η καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων, η κατάστασή τους και τακτοποιηθούν εκκρεμή ζητήματα κυρίως με τους τίτλους ιδιοκτησίας σκοπός είναι να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων η οποία θα επιτρέπει την εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική διαχείρισή τους.

ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάθειρξη 15 ετών για ληστεία και βιασμό επέβαλε το ΜΟΔ Πάτρας σε 40χρονο αλλοδαπό

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ποινή καθείρξεως 15τεών χωρίς ελαφρυντικό επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών σε έναν 40χρονο αλλοδαπός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ληστείας και βιασμού μάνας και κόρης, εισβάλλοντας στο σπίτι τους στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε πέρσι τον Φεβρουάριο, όταν ο αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, μπήκε σε σπίτι που διέμεναν δυο γυναίκες, κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άνδρας χτύπησε κι έδεσε την 73χρονη μητέρα σε αποθήκη του σπιτιού και βίασε την 53χρονη κόρη της, από την οποία ζήτησε στη συνέχεια να του δώσει όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της ένδειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς τα οποία ομόφωνα απερρίφθησαν από το Δικαστήριο.

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και ζήτησε η ποινή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκασή της, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το Δικαστήριο.

«Οι εντολείς μου θεωρούν ότι δικαιώθηκαν ηθικά για το ειδεχθές έγκλημα που έλαβε χώρα στην οικία τους και ευχαριστούν την Δικαιοσύνη που για μια ακόμη φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και απέδωσε την ηθική δικαίωση που ζητούσαν», ανέφερε σε δήλωσή της η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, δικηγόρος του Πρωτοδικείου Αμαλιάδος Κλεονίκη Γκουβίτσα, όπως αναφέρει το patrisnews.gr.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αίγιο: Παράνομος τζόγος σε καφενείο – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και 12 θαμώνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη καφενείου στο Αίγιο για παράνομο τζόγο προχώρησε πριν από λίγο η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο χώρο βρίσκονταν και 12 θαμώνες. Η Αστυνομία βεβαίωσε παραβάσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους διότι παραβίασαν τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας.
Οι έλεγχοι της Δ/νσης Αστυνομίας Αχαΐας είναι εντατικοί το τελευταίο διάστημα και οι συλλήψεις είναι σχεδόν καθημερινές.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τύχη βουνό για όχημα που βρισκόταν πίσω από απορριμματοφόρο

Γλίστρησε από τις λαβές ο κάδος

Δημοσιεύθηκε

στις

Τύχη βουνό είχε το όχημα που βρίσκονταν πίσω από απορριμματοφόρο που έκανε αποκομιδή των απορριμμάτων το μεσημέρι του Σαββάτου στην οδό Φιλοποίμενος στο κέντρο της Πάτρας.

Οι εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας τοποθέτησαν τον μεταλλικό κάδο στην υποδοχή του απορριμματοφόρου. Όμως ο κάδος «έφυγε» από τις λαβές που υπάρχουν και χρειάστηκε να τον απομακρύνουν από το απορριμματοφόρο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Ο κάδος τραντάχτηκε και αναπήδησε στο έδαφος, εγκυμονώντας κινδύνους για τους οδηγούς που ακολουθούσαν. Ευτυχώς, όμως τα αντανακλαστικά των εργαζομένων ήταν άμεσα με αποτέλεσμα να αποτραπούν τα χειρότερα.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα