Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Ροχανί σε Ερντογάν: «Ξέρουμε ποιος σκότωσε τον πυρηνικό επιστήμονα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριτζάντε, την περασμένη εβδομάδα συγκλόνισε τη διεθνή κοινότητα και προκάλεσε τρομερές αντιδράσεις στο Ιράν, καθώς ήταν ο «αρχιτέκτονας» του πυρηνικού προγράμματος της χώρας, με τη Τεχεράνη να καθιστά υπεύθυνο και να κατηγορεί το Ισραήλ.

Σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Χασάν Ρουχανί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, ο Ιρανός ηγέτης τόνισε ότι η Τεχεράνη γνωρίζει ποιος σκότωσε τον πυρηνικό φυσικό και διαβεβαίωσε τον Τούρκο ομόλογό του ότι θα εκδικηθούν το θάνατό του.

Ο Πρόεδρος Ρουχάνι τόνισε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Ερντογάν ότι η Τεχεράνη διατηρεί το δικαίωμα να «απαντήσει εγκαίρως» στη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh, την οποία χαρακτήρισε ως «φρικτό έγκλημα και απάνθρωπη ενέργεια».

Ο ίδιος στη συνέχεια τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα είναι απόδειξη της ανικανότητας των πραγματικών εχθρών του ιρανικού λαού και η εκδίκηση εναντίον αυτού του μεγάλου μάρτυρα για τους δράστες αυτής της δολοφονίας είναι δικαίωμα μας. »

Τέλος, ο Ρουχάνι είπε στον Ερντογάν ότι είναι απολύτως σαφές για την Τεχεράνη ποιος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση και πώς πραγματοποιήθηκε η δολοφονία.

Με πληροφορίες από: AMN / Φωτογραφία Reuters

newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement