Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Σκυλακάκης και Σκάλκος: Ρευστότητα στην επιχειρηματικότητα από τη νέα χρονιά με «σχέδιο Μάρσαλ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ουσιαστική βοήθεια στις επιχειρήσεις που επλήγησαν εξαιτίας της πανδημίας, αμέσως μόλις ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη χώρα θα παρέχει η κυβέρνηση, διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, συμμετέχοντας στην διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε χθες το Επιμελητήριο Αχαΐας, στο πλαίσιο του 23ου Forum Ανάπτυξης, που διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

Συμμετείχαν επίσης η Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής, ο Δημήτρης Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, καθώς επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.
Όπως σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης, το πρόγραμμα των εμβολιασμών θα συμπέσει με τη λήξη των ενισχύσεων που θα έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις, αρχές Απριλίου.
Εκείνη την περίοδο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, η κυβέρνηση θα παντρέψει την αλλαγή ψυχολογίας στην αγορά με μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων που θα κινδυνεύουν.
ΣΚΑΛΚΟΣ: ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Τα καλά νέα για τη Δυτική Ελλάδα ήρθαν από τον Δημήτρη Σκάλκο Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων, ο οποίος σημείωσε ότι το νέο ΕΣΠΑ θα είναι εμπροσθοβαρές, αυξημένο κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα και θα δοθεί ειδικό βάρος στις Περιφέρειες, μεταξύ αυτών στη Δυτική Ελλάδα.
Μίλησε μάλιστα για «σχέδιο Μάρσαλ» στη ρευστότητα καθώς με το νέο ΕΣΠΑ προβλέπεται χρηματοδότηση 2,2 δις, ενώ άλλα 450 εκατομμύρια θα πέσουν στο κομμάτι των υποδομών, μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement