Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δίκη Λεμπιδάκη: Σήμερα η απόφαση για τις ποινές

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα αναμένεται η έκδοση της απόφασης για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της Έδρας έχει προτείνει να αθωωθούν δύο από τους 12 άνδρες που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα. Πρόκειται για έναν 43χρονο κι έναν 41χρονο, που σε πρώτο βαθμό τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών. Αμφότεροι παραμένουν ελεύθεροι, καθώς είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις τους από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αναφέρει το neakriti.gr.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει προ ημερών να απαλλαγούν λόγω αμφιβολιών τρεις από τους κατηγορούμενους από την πράξη της αρπαγής του επιχειρηματία. Πρόκειται για τον 47χρονο ιδιοκτήτη μπαρ από το Ρέθυμνο που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών και 4 μηνών, τον 25χρονο που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών και τον 48χρονο που διέμενε μόνιμα στην Αθήνα (έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 26 ετών και 4 μηνών).

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε διαρκέσει περίπου δύο μήνες, από τα μέσα Δεκεμβρίου 2018 έως τα μέσα Φεβρουαρίου του 2019. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε καταδικάσει και τους 12 κατηγορούμενους που δικάζονταν. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στους καταδικασθέντες, κατά περίπτωση, ποινές κάθειρξης που κυμάνθηκαν από 11 έτη έως 26 έτη και 4 μήνες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement