Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναχώρησε για την αιωνιότητα μια αξιαγάπητη δασκάλα, η Ελένη Τσάμη

Σήμερα (2 μ.μ.) η κηδεία της από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως στα Τσαμέικα Αχαΐας.

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναχώρησε χθες για το μεγάλο ταξίδι για την αιωνιότητα η αγαπημένη δασκάλα των Πατρινών, η Ελένη Τσάμη, το γένος Τακοπούλου, με καταγωγή από την Δυτική Αχαΐα, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Γαλούχισε γενεές παιδιών, ίσως και τα παιδιά τους και άφησε έντονο το αποτύπωμά μας ως η δασκάλα με την «χρυσή» καρδιά και την μεγάλη αγκαλιά για όλους τους μαθητές της.

Ήταν αγωνίστρια της ζωής. Μεγάλωσε ορφανή από πατέρα, ο οποίος αγωνίστηκε στο Αλβανικό μέτωπο όπου και έχασε τη ζωή του. Μεγάλωσε με την μητέρα της, μόχθησε, κατάφερε να περάσει στο Πανεπιστήμιο και όταν πρωτοδιορίστηκε ως δασκάλα στο Δημόσιο, αγόγγυστα πάνω σε ένα γαϊδουράκι παρέα με τη μικρή της κόρη ταξίδευε από χωριό σε χωριό για να μην υπάρξει ούτε ένα παιδί που να στερηθεί την πνευματική του τροφή.

«Άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο έλεγε…» και προσπαθούσε να πείσει τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις, τα σημαντικότερα εφόδια για τη ζωή τους. Πολλοί από τους μαθητές της έγιναν είναι επιστήμονες, ακολουθώντας τις προτροπές της. Υπηρέτησε σε πολλά Δημοτικά Σχολεία της Πάτρας και συνταξιοδοτήθηκε από αυτό της Αρόης.

Με τον σύζυγό της Αλέξιο απέκτησαν μια κόρη τη Λίνα Κουτρουμάνη, εργαζόμενη στο ΓΝΠ «Ο Αγ. Ανδρέας» και ευτύχησε να γνωρίσει έναν εγγονό, τον Ανδρέα, ο οποίος είναι φοιτητής του Παν/μίου Πατρών.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα (2 μ.μ.) από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως στα Τσαμέικα Αχαΐας.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement