Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καλάβρυτα: Χωρίς εκδηλώσεις φέτος τα Χριστούγεννα, από πλευράς Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

«Stop» στις γιορτές -Χριστουγεννιάτικο Χωριό και Παγοδρόμιο- βάζει η Δημοτική Αρχή των Καλαβρύτων, καλώντας εμπόρους και επαγγελματίες της πόλης να κινηθούν στα πλαίσια των μέτρων και των ιδιαίτερων προφυλάξεων που λαμβάνονται ήδη, ενόψει και της 1ης μερικής άρσης απαγορευτικών που ελήφθησαν κατά την περίοδο του lockdown που ήδη διανύουμε.

Στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Καλαβρύτων «Αζάνες» τέθηκαν επί τάπητος προτάσεις για την δημιουργία Χωριού του Άι Βασίλη στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων καθώς και την λειτουργία παγοδρομίου. Επιπλέον συζητήθηκε και ο στολισμός της πόλης ενόψει εορτών.
Την πρόταση δεν έκανε δεκτή η Δημοτική Ομάδα της πλειοψηφίας του Δημάρχου την Πέμπτη κ26 του μηνός καθώς, το σκεπτικό της χαλάρωσης των μέτρων και των μαζικών συναθροίσεων που θα προκαλέσουν αυτού του τύπου οι κοινωνικές συναναστροφές, κρίθηκε παρακινδυνευμένο.
«Ας μην καταστρέψουμε, σε επίπεδο καλής εικόνας σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού και σωστής διαχείρισης της πανδημίας σε επίπεδο δήμου, ότι κτίσαμε μέχρι σήμερα με μεγάλο αγώνα και περιορισμούς. Προς το παρόν δεν έχουμε τα εχέγγυα που απαιτούνται προκειμένου να αποφύγουμε το σκόπελο της επιμόλυνσης ενώ δεν αποκλείεται και ολόκληρος ο χειμώνας να κυλήσει στο ίδιο περίπου σκηνικό. Είναστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε πάνω σε αυστηρά πλαίσια και προδιαγραφές ασφαλείας, αλλιώς η ζημιά μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη και δύσκολα διαχειρίσιμη» αναφέρει στη «Γ» ο αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Σπύρος Καούρης.

Οι έμποροι δηλώνουν πάντως πρόθυμοι να αναλάβουν αυτοί, εφόσον αυτό είναι εφικτό, τη λειτουργία του παγοδρομίου μέσα στα Καλάβρυτα, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι από το Δήμο, πριν την έναρξη της καραντίνας.
«Παρά το γεγονός ότι κατά την περίοδο των εορτών η κυκλοφορία φημολογείται ότι θα γίνεται με SMS και εντός νομού, κάτι που ουσιαστικά θα αποκλείσει την πρόσβαση στα Καλάβρυτα και τα καταλύματα της περιοχής απ όλη τη χώρα και ιδιαίτερα την Αττική που είναι η κύρια πηγή εισοδήματος, ως αγορά θέλουμε να είμαστε ανοικτοί και το κλίμα εορταστικό. Ιδιαίτερα για τους Πατρινούς αλλά και τους κατοίκους της Αιγιάλειας οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς απαγορευτικά, δίνουν τη μοναδική ψήφο εμπιστοσύνης τους στα Καλάβρυτα» ανέφερε στη «Γ» ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αζάνες» Ηλ. Ερμείδης.

ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΛΗΣ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ

Κατά την τελευταία συνάντηση του Δημάρχου με τους Εμπόρους συζητήθηκαν ακόμη:
@ Η πρόταση του Συλλόγου για μείωση ή κατάργηση των τελών ηλεκτροφωτισμού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για της πληττόμενες επιχειρήσεις (ΚΑΔ) που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.
@ Η λειτουργία του κεντρικού πεζόδρομου, όπου συμφωνήθηκε να παραμείνει στο υπάρχων καθεστώς, μετά την απόφαση της τελευταίας διαβούλευσης με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων. Μοναδική διαφοροποίηση το κόστος πλατειών πεζόδρομων και πεζοδρομίων για το 2021 που διαμορφώθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και κατόπιν πρότασης τους, από 30 ευρώ/τμ στα 15 ευρώ/τμ.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο Master plan της αναβάθμισής του Χιονοδρομικού όπου δεσμεύτηκε να υπάρχει ενημέρωση και διαρκής συνεργασία με το σωματείο.

Aπό την εφημερίδα ‘Γνώμη’ και το ένθετο Οδοντωτός-Χελμός της 1/12/2020

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιες περιοχές της Πάτρας θα μείνουν χωρίς νερό τη Δευτέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, από 8:30 έως 15:00 λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης στις περιοχές Κεφαλόβρυσο – Σαραβάλι – Μονοδένδρι Κρήνης – Ομπλός.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Αγίου Στεφάνου-Τι εντόπισαν στα κελιά των κρατουμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοσχέδια μαχαίρια, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και χαπιών ανακάλυψαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποίησαν εκτεταμένη έρευνα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου.

Οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνες σε κελιά, κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και υπαίθριους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ διενεργήθηκαν και σωματικές έρευνες

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοιχτά… προαιρετικά … Σούπερ μάρκετ τοπικών συμφερόντων και η πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων δεν θα ανοίξουν αύριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοιχτά θα είναι, προαιρετικά, τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα αύριο Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων την Κυριακή θα είναι προαιρετικό και τα καταστήματα βάσει της σχετικής απόφασης της κυβέρνησης, μπορούν να ανοίξουν από τις 11:00

Υπενθυμίζεται πως τις καθημερινές, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 7:00 έως και τις 20:00, καθώς παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 και μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα.

Πάντως ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, έχει προτρέψει τα μέλη του, να μην ανοίξουν την Κυριακή τα καταστήματα τους, ενώ και τοπικές αλυσίδες σούπερ-μάρκετ (Ανδρικόπουλος, Αράπης) δεν θα ανοίξουν.

Οι μετακινήσεις για αγορές γίνονται με την αποστολή του κωδικού 2 με SMS στο 13033ή με τη συμπλήρωση εγγράφου.

Οι καταναλωτές έχουν δύο ώρες για να κάνουν τα ψώνια τους. Έχει διευκρινιστεί πως οι δύο ώρες δεν ισχύουν για όσους μεταβαίνουν σε κομμωτήρια ή κέντρα αισθητικής.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
-Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
-Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων και σούπερ μάρκετ, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
-Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
-Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
-Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
-Ειδικώς τα περίπτερα δύνανται να λειτουργούν 24 ώρες.
-Για τα καταστήματα τροφίμων υπάρχει η υποχρέωση να έχουν κάνει ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα