Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συναγερμός μετά τα 11 κρούσματα σε νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδρίασε απόψε εκτάκτως το συντονιστικό όργανο, προκειμένου να διαχειριστεί την κρίση στο Νοσοκομείο Αγρινίου μετά την επιβεβαίωση 11 κρουσμάτων νοσηλευομένων.

Άμεσα απομονώθηκαν οι ασθενείς που ανιχνεύθηκαν θετικοί, έγινε απολύμανση του χώρου και αναπτύχθηκαν καθαρές κλίνες προκειμένου να υποδεχθούν, τυχόν νέα περιστατικά.

Ήδη μεταφέρονται με ΕΚΑΒ , 4 ασθενείς με covid-19 στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ο Διοικητής συνοδεύονταν από την Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολόγο– Λοιμοξολόγο και Υπεύθυνη Μονάδας covid στο Ρίο, Καρολίνα Ακινόσογλου, η οποία έκανε την ενημέρωση για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μιλώντας στο sinidisi.gr δήλωσε: «Παρουσιάστηκε ένα ζήτημα στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου μετά από έλεγχο ανιχνεύτηκαν 11 ασθενείς θετικοί στον covid. Μόλις το πληροφορήθηκα εσπευσμένα ήρθα στο Αγρίνιο συνοδευόμενος από την καθηγήτρια λοιμοξιολογίας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, την κ. Ακινόσογλου.

Πραγματοποιήθηκε άμεσα σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου και εκτιμήσαμε την κατάσταση. Διαχειριστήκαμε θεωρώ με τον καλύτερο τρόπο το θέμα. Απομονώθηκαν όλα αυτά τα περιστατικά και θα απολυμανθούν όλες οι πτέρυγες, ώστε να είναι ξεχωριστά οι καθαρές με αυτές στις οποίες θα πάνε τα περιστατικά covid. Κάποια από τα περιστατικά, με σκοπό να απελευθερώσουμε κλίνες για να είναι σε ετοιμότητα για τις γενικότερες ανάγκες, διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Μπορώ να πω πως πριν φτάσω στο Αγρίνιο είχα προετοιμάσει το όλο σχέδιο. Όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ της Δυτικής Ελλάδας είναι στο Νοσοκομείο Αγρινίου για να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, όχι μόνο για την διακομιδή των τεσσάρων ασθενών με covid στα Γιάννενα, αλλά θα δοθούν εξιτήρια στα περιστατικά που εκτιμήθηκαν και μπορούν να διακομιστούν στα σπίτια τους σε καραντίνα βέβαια. Έτσι, αποσυμπιέζεται το Νοσοκομείο και διαφυλάσσεται από την όποια διασπορά του ιού. Οι τέσσερις ασθενείς που θα διακομιστούν στα Γιάννενα δεν είναι διασωληνωμένοι»

Η Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολόγος – Λοιμοξολόγος και Υπεύθυνη Μονάδας covid στο Ρίο Καρολίνα Ακινόσογλου τόνισε: «Αυτό συμβαίνει αρκετές φορές μέσα στα νοσοκομεία. Περιορίστηκε όμως αρκετά γρήγορα γιατί οι συνάδελφοι έκαναν πολύ έγκαιρα και σωστά την δουλειά τους. Όσες οδηγίες χρειάστηκαν να δοθούν δόθηκαν. Υπάρχει διακομιδή περιστατικών προκειμένου να μην υπάρχει πίεση στο νοσοκομείο του Αγρινίου προς τα Ιωάννινα με σκοπό την αποφόρτιση της Παθολογικής του Αγρινίου».

sinidisi.gr

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Πάτρα(ΒΙΝΤΕΟ)-Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε η έντονη κακοκαιρία που αναμενόταν στην Δυτική Ελλάδα καθώς λίγο μετά τις έξι του Σαββάτου(23/1) ισχυρή  βροχόπτωση ξεκίνησε στην Πάτρα.

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, απευθύνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου λόγω της επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ημέρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και κατά τόπους χιονοπτώσεις. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου καλεί τους κατοίκους αυτών των περιοχών να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

-Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

-Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

« Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες», αναφέρει η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Πλημμυρικά φαινόμενα https:/bit.ly/2FpWn5k

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους https://bit.ly/3lCdFLR

Έντονα καιρικά φαινόμενα https://bit.ly/34RCaxI

Χιονοπτώσεις https://bit.ly/2NraZox

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Κλειστό κατάστημα εστίασης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλειστό παραμένει από σήμερα κατάστημα εστίασης της Πάτρας.

Το εστιατόριο εξυπηρετούσε μόνο παραγγελίες για take away και delivery.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν εργαζόμενοί του, θετικοί στον κορωνοϊό. Η επιχείρηση δεν θα λειτουργήσει για τις επόμενες 14 ημέρες, ενώ γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες για την ιχνηλάτηση των επαφών των νοσούντων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα αύξηση κρουσμάτων στην Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 15:00, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 605, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Στην Αττική μόνο, καταγράφηκαν 256 νέες μολύνσεις.

Κάτι λιγότερο από τις μισές της ημέρας δηλαδή…

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η εξής:

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα