Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το «Πολυτεχνείο» του Δεκεμβρίου-Αυξημένα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για να αποτραπούν αύριο πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε… φρούριο θα μετατραπεί η αχαϊκή πρωτεύουσα από σήμερα μέχρι και αύριο το βράδυ ενόψει της συμπλήρωσης 12 ετών από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη καταρτίσει επιχειρησιακό σχέδιο αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόστηκε κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός σε συγκεντρώσεις και συναθροίσεις.
«Τα μέτρα θα είναι σκληρά, τριψήφιος αριθμός αστυνομικών θα βρίσκεται επί ποδός για να τηρηθεί η νομιμότητα» αναφέρει στην «Γ» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., στον απόηχο της σύσκεψης που έγινε χθες στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει ενισχυμένη παρουσία της Αστυνομίας με οκτώ διμοιρίες ΜΑΤ, οι οποίες θα περιφρουρήσουν συγκεκριμένα σημεία και χώρους για να αποτραπούν πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, εφόσον διανύουμε περίοδο lockdown και δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις και πορείες.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Στο επίκεντρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο χώρος του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, περιμετρικά του οποίου από σήμερα το πρωί μέχρι και αύριο το βράδυ θα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο συγκέντρωσης ατόμων.
Στόχος της Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να μην υπάρξει προσέγγιση ατόμων στο χώρο, κάνοντας αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα άτομα που θα κινούνται στον δρόμο και θα βεβαιώνονται παραβάσεις σε όσους δεν πληρούνται οι προδιαγραφές όπως προβλέπεται από το Νόμο.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή τους σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου έχουν ήδη ανακοινώσει πως «αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» και πως «τις μέρες αυτές, θα είμαστε για άλλη μια φορά στους δρόμους για να ξανακερδίσουμε βήμα-βήμα το χαμένο έδαφος. Για να θυμίσουμε για άλλη μια φορά στο κράτος και τους ένστολους φρουρούς του, ότι είμαστε εδώ και δεν έχουμε ξεχάσει».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” ο Λευτέρης Αυτιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκίνηση σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του λογιστή Λευτέρη Αυτιά.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από μηνύματα φίλων και γνωστών.
Επί σειρά ετών είχε συνεργασία με γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία η οποία δραστηριοποιείτο στο λιμάνι της Πάτρας.
Βαρύ πένθος για την οικογένειά του αλλά και συγγενείς και φίλους, που καλούνται να διαχειριστούν την απώλειά του.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ν. Μοίραλης: Να δοθεί λύση για το Δημοτικό Σχολείο Ακταίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Ακταίο εξαιτίας των ελλιπών κτιριακών υποδομών αναδεικνύει ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Μοίραλης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η Τοπική Κοινότητα Ακταίου τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σημαντικά.

Αποτέλεσμα της αύξησης του πληθυσμού είναι και η αύξηση του αριθμού των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο το οποίο μετατράπηκε σε 6 θεσιο προκειμένου να καλύψει τις νέες ανάγκες. Η μεταφορά του νηπιαγωγείου σε γειτονικό χώρο και η εγκατάσταση λυόμενου στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, έδωσαν μια πρόχειρη λύση για την κάλυψη των αναγκών στο σχολικό συγκρότημα.

Παρόλα αυτά προκύπτει η ανάγκη επέκτασης των υφισταμένων εγκαταστάσεων, διότι έχουν ανακύψει τα εξής σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία του Σχολείου:
1) Δεν υφίσταται Γραφείο Δασκάλων.
2) Δεν υφίσταται Αίθουσα Πληροφορικής.
3) Οι υπάρχουσες αίθουσες είναι πολύ μικρές και χωράνε περιορισμένο αριθμό θρανίων.

Το Τοπικό Συμβούλιο Ακταίου μετά από διαβούλευση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνωναλλά και τους εκπαιδευτικούς, προτείνουν ως βέλτιστη και εφικτή λύση, την επέκταση της σχολικής μονάδας στο γειτονικό οικόπεδο.

Για αυτό και ζητούν από το Δήμο Πατρέων την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επέκταση, με την ελπίδα ότι το δίκαιο αίτημά τους θα εισακουστεί».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημειώνεται ότι σε ένα 24ωρο διενεργήθηκαν 32.437 τεστ κορωνοϊού στη χώρα μας από αυτά τα 12.579 ήταν μοριακά και τα 19.858 rapid test.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα