Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Η Πατρινή σπρίντερ Δέσποινα Μουρτά μιλάει στη «Γ» μετά την πλήρη επιστροφή της στους προπονητικούς ρυθμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αφετηρία νέων μεγάλων διακρίσεων βρίσκεται η Πατρινή σπρίντερ της Ολυμπιάδας Δέσποινα Μουρτά, η οποία λόγω τραυματισμού το 2020 επέλεξε να μην αγωνισθεί εξαιτίας και της καραντίνας που πάγωσε όλες τις δράσεις.

Η αθλήτρια της Ντίνας Μπορνιβέλλι ήταν Πανελληνιονίκης στα 400μ. το 2019 με 53.51 ενώ το 2018 είχε ατομικό ρεκόρ 52.956. Ακόμη το 2019 μαζί με τις Κορίνα Πολίτη, Ελπίδα Καρκαλάτου, Ειρήνη Βασιλείου είχαν πάρει την 8ηθέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Σκυταλοδρομία 4×400 με 3.33.01.
Η διεθνής αθλήτρια όμως ετοιμάζεται να μπει δυνατά το 2021 ώστε να διεκδικήσει το μεγάλο στόχο της διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Τόκιο.
Με την Δέσποινα Μουρτά είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πορεία της προετοιμασίας.
-Πού βαδίζει η προετοιμασία;
«Η προετοιμασία πάει πολύ καλά. Φαίνεται πως έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό που με ταλαιπώρησε πέρυσι, οπότε κάνω κανονικά προπόνηση. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Στόχος είναι να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ και να είμαι παρούσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων και μέλος της σκυτάλης 4×400 γυναικών».
-Ποια όρια θα κυνηγήσεις;
«Μιας και είναι ολυμπιακή χρονιά, στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει και η πιθανότητα συμμετοχής με τη σκυτάλη 4×400 στην μεγάλη γιορτή του Τόκιο. Φυσικά αυτό είναι το μεγάλο όνειρο, ωστόσο είναι καλό να θέτουμε τον πήχη ψηλά».
– Πότε θα ξεκινήσεις τα πρώτα τεστ;
«Όσον αφορά τους αγώνες, θα ξεκινήσω με το διασυλλογικό πρωτάθλημα στον ανοιχτό στίβο. Αυτό έχουμε αποφασίσει και με την προπονήτριά μου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κάποια μίτινγκ, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κ.λπ. Δυστυχώς με τις παρούσες συνθήκες λόγω της πανδημίας είναι δύσκολο να γίνει λεπτομερής προγραμματισμός, συνεπώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και πράττουμε αναλόγως. Σημασία έχει να είμαστε υγιείς και όλα τα άλλα θα έρθουν».


Ροή ειδήσεων

Advertisement