Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πατρινοί έμποροι διαμαρτύρονται για τα χριστουγεννιάτικα είδη στα σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πατρινοί έμποροι διαμαρτύρονται για την απόφαση να επιτραπεί στα σούπερ μάρκετ να πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη

Η απόφαση να ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα μόνο τα καταστήματα εποχικών ειδών και να επιτραπεί η πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών από τα σούπερ μάρκετ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους Πατρινούς εμπόρους, οι οποίοι καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Πολλά καταστήματα με είδη δώρων και εποχικά προϊόντα, όπως τα χριστουγεννιάτικα, λόγω πολύπλευρης εμπορικής δραστηριότητας δεν επιτρέπεται να λειτουργήσουν, αφού η απόφαση αφορά τις αμιγώς εποχιακές επιχειρήσεις, οι οποίες σύμφωνα και με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη είναι 110 πανελλαδικά.

Ωστόσο οι Πατρινοί έμποροι δεν στρέφουν τα «βέλη» τους κατά των συναδέλφων τους που πωλούν αποκλειστικά χριστουγεννιάτικα είδη, αλλά κατά των σούπερ μάρκετ, στα οποία δίνεται η δυνατότητα πώλησης κι αυτών των ειδών από την ερχόμενη Δευτέρα.
Σε ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, επισημαίνει πως «η λειτουργία από τις 7/12/2020 των εξειδικευμένων εποχικών καταστημάτων πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών είναι θετικό μέτρο που αποτελούσε και δίκαιο αίτημα της συγκεκριμένης κατηγορίας επιχειρήσεων που έχουν αποκλειστικό έσοδο τον τζίρο της εορταστικής περιόδου.

Παράλληλα όμως δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται και στα Super Market να πωλούν τα ίδια Χριστουγεννιάτικα είδη ιδιαίτερα την στιγμή που αυτό απαγορεύεται σε χιλιάδες μικρά καταστήματα που έχουν σαν δευτερεύουσα δραστηριότητα την πώληση αυτών των ειδών.
Η απόφαση αυτή η δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων πού έχουν πληγεί βαρύτατα και παραμένουν υποχρεωτικά κλειστές με κυβερνητική απόφαση.

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση η άμεση επανέναρξη – λειτουργίας όλων των Μ.μ.Ε και του λιανεμπορίου σε ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον, χωρίς αποκλεισμούς και μέτρα όπως το click away που δίνουν προβάδισμα στα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές. Τέλος χωρίς την ουσιαστική στήριξη της πολιτείας, οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ροή ειδήσεων

Advertisement