Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Στο «τραπέζι» πάλι τα σχολεία-Νέα συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκ νέου θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων, που εξελίσσεται σε δυσεπίλυτο πρόβλημα για τους ειδικούς, την ηγεσία και τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, η επιτροπή θα συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, συζητώντας το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας, εξήγησε πως κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής κατέστη σαφές ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν στις 7 Δεκεμβρίου.
ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Την Πέμπτη η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων ήταν αρνητική.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Μειοψηφία εντός της επιτροπής για το πότε ανοίγουν τα σχολεία αποτελεί η τοποθέτηση των ειδικών που κάνει λόγο για άνοιγμα των δημοτικών στις 14 Δεκεμβρίου.
Όπως όλα δείχνουν η περίοδος που φαίνεται να “κερδίζει” τους ειδικούς είναι μετά από τις 7 Ιανουαρίου, δηλαδή Τρίτη 8 Ιανουαρίου όπου έτσι και αλλιώς άνοιγαν παραδοσιακά τα σχολεία.
Ωστόσο υπάρχουν και προτάσεις για άνοιγμα των σχολείων πριν τα φώτα και συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου
Εκείνη η περίοδος φαίνεται πως θα είναι αισθητή η απόδοση του lockdown για την μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα και του ιικού φορτίου.
Οι επιστήμονες φαίνονται να είναι αρκετά επιφυλακτικοί και προσεκτικοί σχετικά με την σταδιακή άρση των μέτρων και του Lockdown καθώς και με το ζήτημα του ανοίγματος των μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Δεν είναι σίγουρο για την ακριβή ημέρα της ανακοίνωσης της εισήγησης της επιτροπής και αν θα γίνει από τον κο Χαρδαλιά ή από σε επίπεδο διαγγέλματος από Πρωθυπουργό της χώρας.
ΟΛΜΕ ΚΑΤΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
“Πόρτα έριξε” η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην ΟΛΜΕ η οποία επιδίωξε συνάντηση για την τηλεκπαίδευση και για το πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Εκπρόσωπός της Υπουργού αντιπρότεινε να δεχθεί μόνο 3 άτομα του προεδρείου, όχι η ίδια ή η πολιτική ηγεσία, αλλά η γενική γραμματέας του υπουργείου.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ κάνει λόγο πως από τις 20 Νοεμβρίου ζητήσει να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για να συζητηθούν όλα τα θέματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, αίτημα στο οποίο ουδέποτε δόθηκε απάντηση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement