Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το «Πολυτεχνείο» του Δεκεμβρίου-Αυξημένα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για να αποτραπούν αύριο πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Published

on

Σε… φρούριο θα μετατραπεί η αχαϊκή πρωτεύουσα από σήμερα μέχρι και αύριο το βράδυ ενόψει της συμπλήρωσης 12 ετών από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη καταρτίσει επιχειρησιακό σχέδιο αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόστηκε κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός σε συγκεντρώσεις και συναθροίσεις.
«Τα μέτρα θα είναι σκληρά, τριψήφιος αριθμός αστυνομικών θα βρίσκεται επί ποδός για να τηρηθεί η νομιμότητα» αναφέρει στην «Γ» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., στον απόηχο της σύσκεψης που έγινε χθες στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει ενισχυμένη παρουσία της Αστυνομίας με οκτώ διμοιρίες ΜΑΤ, οι οποίες θα περιφρουρήσουν συγκεκριμένα σημεία και χώρους για να αποτραπούν πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, εφόσον διανύουμε περίοδο lockdown και δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις και πορείες.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Στο επίκεντρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο χώρος του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, περιμετρικά του οποίου από σήμερα το πρωί μέχρι και αύριο το βράδυ θα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο συγκέντρωσης ατόμων.
Στόχος της Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να μην υπάρξει προσέγγιση ατόμων στο χώρο, κάνοντας αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα άτομα που θα κινούνται στον δρόμο και θα βεβαιώνονται παραβάσεις σε όσους δεν πληρούνται οι προδιαγραφές όπως προβλέπεται από το Νόμο.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή τους σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου έχουν ήδη ανακοινώσει πως «αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» και πως «τις μέρες αυτές, θα είμαστε για άλλη μια φορά στους δρόμους για να ξανακερδίσουμε βήμα-βήμα το χαμένο έδαφος. Για να θυμίσουμε για άλλη μια φορά στο κράτος και τους ένστολους φρουρούς του, ότι είμαστε εδώ και δεν έχουμε ξεχάσει».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement