Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από την ζωή ο 48χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Χρηστομόγλου

Διατηρούσε επί σειρά ετών τον Πολυχώρο “Ιnteal” στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκ προκάλεσε στην Πάτρα η θλιβερή είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του επιχειρηματία Παναγιώτη Χρηστομόγλου.

O άτυχος επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης και της αναψυχής έσβησε την ώρα που έκανε το καθιερωμένο απογευματινό του περπάτημα στην χώρα της Μυκόνου όπου διατηρούσε τα τελευταία χρόνια κατάστημα εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη ανακοπή καρδιάς εντός του γηπέδου του Κόρφου.

Στο σημείο έσπευσε σταθμός του ΕΚΑΒ με διασώστες του οποίου παρά τις προσπάθειες δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στην ζωή. Διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο αιφνίδιος θάνατος του 48χρονου επιχειρηματία σκόρπισε θλίψη στο νησί της Μυκόνου αλλά και στην Αχαΐα, όπου είχε αφήσει το δικό του έντονο αποτύπωμα.

Ο Παναγιώτης Χρηστομόγλου διατηρούσε επί σειρά ετών τον θρυλικό Πολυχώρο “IDEAL” στην Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, ενώ είχε ξεκινήσει τη δραστηριότητά του στην Πάτρα ως συνιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας έτοιμου φαγητού Everest στην συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα. Υπήρξε και υπεύθυνος στο κατάστημα La pasteria στο συγκρότημα της Veso Mare.

Γεννήθηκε στο Αίγιο όπου και μεγάλωσε.

Όλοι όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για ένα παιδί χαμογελαστό, που τον διέκρινε η ευγένεια και η απλότητα.

Οι φίλοι του στην Πάτρα και στην Αχαΐα δεν μπορούν να πιστέψουν πως “έφυγε” τόσο νωρίς…

 

 

 

Χωρίς κατηγορία

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση για την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής: “Ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσω της διαδικτυακής πύλης opengov.gr σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την επωνυμία ¨Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις¨, όπου στο άρθρο 13 αναφέρεται την σύσταση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.), οι οποίες θα στελεχωθούν από κατώτερους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και χίλιους (1.000) Ειδικούς Φρουρούς που θα προσληφθούν για το σκοπό αυτό. Αποστολή των ομάδων αυτών θα είναι η προστασία και ασφάλεια των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και η ενίσχυση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου. Για άλλη μια φορά λοιπόν η Ελληνική Αστυνομία καλείται να απασχοληθεί με ένα επιπλέον έργο που βρίσκεται πέρα από τις αρμοδιότητές της.

Και ενώ η Πολιτεία συνεχίζει να μην απεμπλέκει τις δυνάμεις του Σώματος από τα εκατοντάδες πάρεργά που έχει επωμιστεί, αίτημα διαχρονικό των συνδικαλιστικών φορέων, του απλού Αστυνομικού αλλά κυρίως του Πολίτη, μια νέα Αστυνομία, τώρα μέσα στα Πανεπιστήμια εμφανίζεται. Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων Αστυνομικών της Αχαΐας η οποία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, το Πανεπιστήμιων των Πατρών, σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να δούμε την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος εντός των χώρων αυτών.

Άλλωστε ήδη οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου υπάγονται γεωγραφικά σε συγκεκριμένα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας της πόλης και σε περιπτώσεις παρανόμων ενεργειών επιλαμβάνονται, σύμφωνα με την νομοθεσία. Θέση της Ένωσης μας είναι ότι αν η Πολιτεία κρίνει ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία φορέα ασφαλείας και τάξης εντός του Πανεπιστημίου, αυτός πρέπει εξ ολοκλήρου να χρηματοδοτείται, να καθοδηγείται και να ελέγχεται από τους πανεπιστημιακούς φορείς και τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες πρέπει να έχουν την ευθύνη για τη δράση του, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα από το ειδικό καθεστώς λειτουργίας (αυτοδιοίκητο) των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στη χώρα μας. Τα δε στελέχη της, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι Αστυνομικοί Υπάλληλοι ούτε με κάθε τρόπο να υπάγονται στην Ελληνική Αστυνομία, δεν πρέπει να οπλοφορούν, ούτε με τη δράση τους να δημιουργούν ψευδεπίγραφη εικόνα αστυνομικής λειτουργίας και σύγχυση στον Πολίτη όσον αφορά στις κύριες αρμοδιότητες και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εν κατακλείδι συντασσόμαστε με το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για την απόσυρση των διατάξεων που συνδέουν με οποιοδήποτε τρόπο την Ελληνική Αστυνομία με τις υπό ίδρυση Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, δεδομένου μάλιστα ότι μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου (άρθ. 64 παρ. 3 Ν. 4623/2019), είναι ήδη νομοθετημένη η δυνατότητα της Αστυνομίας να επεμβαίνει, χωρίς άδεια πλέον σε ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, αυτοδίκαια και ανεμπόδιστα, όταν τελείται οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη μέσα σε αυτό.

Παράλληλα καλούμε την Πολιτεία να ενισχύσει με άμεσες προσλήψεις προσωπικού, όπου χρειάζεται, άλλους δημόσιους φορείς (Υπηρεσία Εξωτερικής Φύλαξης Καταστημάτων Κράτησης, Δικαστικοί Υπάλληλοι, Προσωπικό ΕΚΑΒ κ.α.) ώστε να απεμπλέξει τις Αστυνομικές δυνάμεις από τα κάθε λογής πάρεργα που την έχει φορτώσει διαχρονικά, όπως τις μεταγωγές κρατουμένων από τα Καταστήματα Κράτησης προς τα νοσοκομεία και τις δικαστικές αρχές, την τήρηση της τάξης στα δικαστήρια, την διανομή εκατομμυρίων δικαστικών και άλλων εγγράφων, τις διακομιδές για ακούσια ψυχιατρική περίθαλψη, την αστυνόμευση των γηπέδων, κ.α., ώστε ο Αστυνομικός ανεμπόδιστα να βρίσκεται στον δρόμο δίπλα στον Πολίτη και να εκτελεί το έργο του, αυτό της πρόληψης και της καταστολής του εγκλήματος”.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Λιανεμπόριο: Καθολικό άνοιγμα με προσδοκίες για κάλυψη του χαμένου εδάφους και της περιόδου των εκπτώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από δύο και πλέον μήνες που βρέθηκαν στον “πάγο” -μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το 15ημερο λειτουργίας με click away πριν την πρωτοχρονιά- από σήμερα οι λιανέμποροι θα μπορούν να βάλουν και πάλι το “κλειδί” στην πόρτα των καταστημάτων τους.

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκε το καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου φέρνοντας ικανοποίηση στον εμπορικό κόσμο ο οποίος ποντάρει στην εκπτωτική περίοδο για να αναπληρώσει μέρος από τον χαμένο τζίρο των προηγούμενων μηνών.
Την ικανοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου εκφράζουν και επιχειρηματικοί φορείς της Αχαϊας και της Δυτικής Ελλάδος, που θεωρούν ότι το πρώτο βήμα έγινε.

«Η επαναλειτουργία αναπτερώνει τις ελπίδες που μας είχαν απομείνει για τη σωτηρία της αγοράς και των επιχειρήσεων, μεγάλος αριθμός των οποίων βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση, λόγω του λοκντάουν που είχε επιβληθεί», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Κύριος στόχος πλέον, σε πρώτη φάση, είναι να μην πάει χαμένη η εκπτωτική περίοδος, όπως πήγε η εορταστική και απευθύνεται πρόσκληση τους καταναλωτές να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, επιλέγοντας μάλιστα, τις τοπικές επιχειρήσεις που έχουν υποστεί μεγαλύτερη δοκιμασία.

Ο επιχειρηματικός κόσμος, όπως διαβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι του, προετοιμάστηκε όλο το Σαββατοκύριακο, ώστε να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, σεβόμενος πλήρως τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί, προκειμένου να μην υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας και να παραμείνουν στο εξής ανοιχτά τα καταστήματα.

Η καινούργια αφετηρία, ωστόσο, έχει και πολλές δυσκολίες, καθώς οι οφειλές που έχουν συσσωρευτεί δεν μπορούν επ’ ουδενί να αναπληρωθούν από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, που έχουν πληγεί με ταυτόχρονο διεύρυνση, τόσο των ευρωπαϊκών, όσο και των εθνικών μέτρων, για να αποτραπούν τα «λουκέτα», να μη χαθούν θέσεις εργασίας και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

Παράλληλα, βέβαια, θα πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί και να διευρυνθούν τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα εθνικά μέτρα που θα αποτρέψουν “λουκέτα” και θα διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή”.

H EΣΤΙΑΣΗ
Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει και επαναλειτουργία της εστίασης που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο της ελληνικής οικονομίας και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των καταστημάτων του κλάδου

Ο τρόπος επαναλειτουργίας και το ωράριο

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν το λιανικό εμπόριο επαναλειτουργεί μέσω του φυσικού του δικτύου, ενώ προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, την προσεχή Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
Το ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) θα είναι από τις 7:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ., ενώ η μετακίνηση των πολιτών προϋποθέτει την αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 που αφορά τη “μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ) ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνηση ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, τίθεται χρονικός περιορισμός 2 ωρών μέσα στις οποίες ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης. Από το χρονικό περιορισμό, όπως διευκρινίστηκε, εξαιρούνται τα κομμωτήρια.

Ως εκ τούτου ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησής του.

Τίθεται επίσης περιορισμός ως προς τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό των ατόμων στα καταστήματα, που ορίζεται πλέον σε τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται σε έναν (1) πελάτη ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
Απαραίτητη προϋπόθεση η τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away).

Επίσης ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, Υπηρεσίες Διαιτολογίας, διαιτολογικών Μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος και τα ΚΤΕΟ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 09.00 μ.μ έως τις 05.00 π.μ., καθώς και η απαγόρευση των υπερτοπικών μετακινήσεων.

ΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
Όσον αφορά τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τις διαιτολογικές υπηρεσίες η προσέλευση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημέρα έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Υποχρεωτική είναι η τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας και η χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

Και εδώ ισχύει το μέτρων των 4 ατόμων ανά 100 τ.μ., συν ένα άτομο ανά 25 τ.μ. άνω των 100 τ.μ.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΤΕΟ

Σε ό,τι τα ΚΤΕΟ, οι πελάτες θα προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Επίδομα 400 ευρώ: Την άμεση καταβολή του ζητούν εννέα επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την επίσπευση της καταβολής του επιδόματος των 400 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΑΕΔ, ζητούν εννέα επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας, με κοινή επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αναφέρει ότι «η οικονομική ενίσχυση των επιστημόνων αποτελεί αδήριτη ανάγκη, καθώς μεγάλο τμήμα αυτών λόγω των συνεπειών της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης αντιμετωπίζει πλέον κίνδυνο κάλυψης ακόμη και βασικών βιοτικών αναγκών» και προσθέτει:

«Συνεπώς, το χορήγημα από τον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011, ύψους 400 ευρώ, το οποίο δεν θα αντληθεί από κρατικούς πόρους αλλά πόρους που έχουν σχηματισθεί από δικές μας εισφορές από το 2011, πρέπει να καταβληθεί άμεσα σε όλους τους δικαιούχους.

Την επιστολή υπογράφουν: Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη την οποία υπογράφουν οι πρόεδροι των Επιστημονικών Φορέων αναφέρει: Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η οικονομική ενίσχυση των επιστημόνων αποτελεί αδήριτη ανάγκη, λαμβανομένου υπόψη ότι, λόγω των συνεπειών της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε από την πανδημία του κορονοϊού, μεγάλο τμήμα αυτών αντιμετωπίζει πλέον κίνδυνο κάλυψης ακόμη και βασικών βιοτικών αναγκών.

Το χορήγημα από τον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011, ύψους 400 ευρώ, το οποίο δεν θα αντληθεί από κρατικούς πόρους αλλά πόρους που έχουν σχηματισθεί από δικές μας εισφορές από το 2011, πρέπει να καταβληθεί άμεσα σε όλους τους δικαιούχους. Ήδη το ζήτημα αυτό εκκρεμεί εδώ και αρκετούς μήνες. Περαιτέρω καθυστερήσεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι επιστήμονες έχουν φτάσει στα όριά τους με το θέμα αυτό.

Στα πλαίσια αυτά, οι φορείς ζητούν:

1. Την άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την ανάρτηση της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων των δυνητικών δικαιούχων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», που σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου έπρεπε να είχε λάβει χώρα από τις 10.1.2021.

2. Την εντός των επομένων ημερών συνάντηση μαζί σας, για να σας αναπτύξουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας, όπως έχουν διατυπωθεί στην από 22.12.2020 προηγούμενη επιστολή μας προς τον προκάτοχό σας για το ζήτημα, τόσο επί της ουσίας, όσο και επί της διαδικασίας υλοποίησής του».

www.newsit.gr

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα