Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Έτσι θα καλυφθεί το κόστος της μεταρρύθμισης στην επικουρική ασφάλιση

Δημοσιεύθηκε

στις

Από θεσμοθετημένους πόρους που ήδη σωρεύονται για τους σκοπούς της αντιμετώπισης των συνεπειών της δημογραφικής γήρανσης στο ασφαλιστικό σύστημα (ΑΚΑΓΕ), από τον κρατικό προϋπολογισμό και από το «μέρισμα ανάπτυξης», θα καλυφθεί το κόστος της μεταρρύθμισης των επικουρικών συντάξεων, δηλώνει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτης Τσακλόγλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Λογιστικά
«Λογιστικά το κόστος αυτό θα καλυφθεί από θεσμοθετημένους πόρους που ήδη σωρεύονται για τους σκοπούς της αντιμετώπισης των συνεπειών της δημογραφικής γήρανσης στο ασφαλιστικό σύστημα (ΑΚΑΓΕ), αλλά και τον κρατικό προϋπολογισμό. Όμως, στην πράξη εκτιμώ ότι οι εκπονούμενες μελέτες θα δείξουν πως ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόστους θα καλυφθεί από το «μέρισμα ανάπτυξης» που θα προκύψει από την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το πότε θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο μεταρρύθμισης των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Τσακλόγλου απαντά:

Στο πρώτο τρίμηνο του 2021
«Εργαζόμαστε, ούτως ώστε το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 και να συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη, μελέτη των μακροοικονομικών επιπτώσεων της μεταρρύθμισης και ανάλυση βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους. Φυσικά και θα συζητήσουμε τόσο με τους κοινωνικούς εταίρους όσο και με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων. Επίσης, παρότι η πανδημία δυσκολεύει αφάνταστα την άμεση επικοινωνία, θα ήθελα να ενημερώσω τόσο προκατόχους μου όσο και εκπροσώπους επιστημονικών σωματείων, αλλά και ειδικούς που έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς με το ασφαλιστικό ζήτημα στη χώρα μας. Κανείς δεν θα αιφνιδιαστεί».

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement