Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιόρτασε χθες ο Άγιος Σάββας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την μνήμη του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, ο οποίος θεωρείται προστάτης των καρκινοπαθών τίμησε χθες η η Εκκλησία μας. Στην Πάτρα η εικόνα του βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, ενώ έχει ανεγερθεί εκκλησάκι αφιερωμένο στη μνήμη του στο Αραχωβίτικα.

Ο Αγιος Σάββας καταγόταν από το χωριό Μουταλάσκη της Καππαδοκίας και ήταν γιος ευσεβών γονέων, του Ιωάννη και της Σοφίας.

Από πολύ νωρίς γνώρισε τις θείες βουλές και αποφάσισε να αφιερωθεί στο μοναστικό βίο. Είχε τόση πίστη που κάποτε μπήκε σε ένα κλίβανο πυρός από τον οποίο βγήκε αβλαβής με τη βοήθεια του Θεού.

Ο Άγιος Σάββας κατά την παραμονή του στο κοινόβιο έλαμψε λόγω του χαρακτήρα του και των αρετών του. Μάλιστα ήταν τόσο σοβαρός και ηθικός – παρά το νεαρόν της ηλικίας – που προσαγορεύτηκε παιδαριογέροντας από τον Μέγα Ευθύμιο.

Ο Άγιος Σάββας, όσο μεγάλωνε τροφοδοτούσε όλο και περισσότερο το πνεύμα του, γι’ αυτό και τιμήθηκε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Το χάρισμα αυτό, το επιστράτευσε στην υπηρεσία των φτωχών και των ασθενών και έτσι επιτέλεσε σημαντικότατα έργα.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement