Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το όνειρο παραμένει ζωντανό!

Πληροφορίες για ενδιαφέρον από επενδυτικό fund για το αυτοκινητόδρομιο της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μια θετική εξέλιξη για ένα σημαντικό επενδυτικό έργο της περιοχής μας, που φαντάζει όνειρο εδώ και δεκαετίες, φαίνεται πως υπάρχει το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για το Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας στην περιοχή της Χαλανδρίτσας, για το οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ»- έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον εξαγοράς των μετοχών, επενδυτικός όμιλος που προτίθεται να αναλάβει και την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες διερευνητικές επαφές από πλευράς των ενδιαφερομένων επενδυτών, οι οποίοι προσβλέπουν στη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Αχαΐα, η οποία απέχει πλέον ελάχιστα από την Αθήνα, ενώ η προοπτική του νέου σιδηρόδρομου και του λιμανιού μεγαλώνει τις προσδοκίες για μία πίστα δοκιμών και αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα μπορεί να έλξει ανθρώπους και εταιρείες από την Ευρώπη. Επιπλέον κίνητρο όμως αποτελεί και η παράταση που έχει πάρει η ένταξη του έργου στα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου, γεγονός που αναμφίβολα αποτελεί ένα σημαντικό «εργαλείο» για κάθε υποψήφιο επενδυτή.

Μετά από πολυετείς προσπάθειες το έργο είναι ώριμο για να γίνει, έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Διοίκηση της Αυτοκινητόδρομιο ΑΕ πλέον εκκρεμεί η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την κατασκευή και τη διαχείριση του έργου. Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες μελέτες που έχουν γίνει, η κατασκευή του έργου προβλέπεται σε 24 μήνες. Η κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου θεωρείται αναπτυξιακό στοίχημα για την περιοχή καθώς θα προσδώσει ιδιαίτερη αξία στην Αχαΐα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και η λειτουργία του αναμένεται να αυξήσει την επισκεψιμότητα στο νομό.

Μένει να φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα εάν το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί θα προχωρήσει και υπό ποιες συνθήκες και προυποθέσεις.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε ετοιμότητα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο μετά το χιόνι περιμένει και τον κόσμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ετοιμότητα για το άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου, από την επόμενη Πέμπτη 28 του μηνός, εφόσον δοθεί αύριο Παρασκευή και το πράσινο φως κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, βρίσκεται η Δημοτική αρχή των Καλαβρύτων.

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Αλέξης Αγριος συμμετείχε χθες στην τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη όπου έγινε εκτενής συζήτηση για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου οι επισκέπτες και χιονοδρόμοι να μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια το ελκυστικότερο των χειμερινών σπορ.

Στα πλαίσια των προφυλάξεων για την διασπορά του Covid-19 και με την άρση του περιορισμού μετακινήσεων από νομό σε νομό, ειδικά για τα ορεινά μέρη και καταλύματα.
«Έχουμε σχεδιάσει πως θα υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας, περιμένουμε λιγότερο κόσμο αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα» αναφέρει ο κ. Άγριος.

Ήδη οι πίστες στα Καλάβρυτα έχουν στρωθεί με χιόνι, το προσωπικό (μόνιμοι και συμβασιούχοι) είναι στη θέση του ενώ σε λειτουργία τίθεται και ο νέος εξοπλισμός που προμηθεύτηκε το Χιονοδρομικό, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Επαγγελματίες του τουρισμού στα Καλάβρυτα αλλά και την ορεινή Αχαϊα εκφράζουν πάντως, μιλώντας στην «Γ», τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των Χιονοδρομικών με κλειστή την εστίαση και ιδιαίτερα εστιατόρια και καφέ εντός των καταλυμάτων.

Ήδη, λόγω του lockdown ο χειμερινός τουρισμός στα ορεινά της Αχαίας έχασε το 50% της σεζόν στις γιορτές και η ελπίδα για ανάκαμψη, παρά το γεγονός που έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον άλλους δύο μήνες γεμάτους, με μπόλικο χιόνι, περιορίζει τις ελπίδες για ανάκαμψη κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο 2020-2021.

Εκτός από τα κλειστά εστιατόρια και καφέ (το take away είναι αδύνατο με θερμοκρασίες κάτω από τους μηδέν βαθμούς κελσίου), ακόμη και τα τουριστικά καταλύματα που παραμένουν ανοικτά δηλώνουν αδυναμία επαναλειτουργίας, χωρίς ‘υπηρεσίες εντός’ και παράλληλο άνοιγμα των λοιπών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής όπως και τα μαγαζιά που νοικιάζουν εξοπλισμό, σχολές χιονοδρομίας και εξαρτήματα χιονοδρομίας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παντραπεζική αιμοδοσία στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”

Δημοσιεύθηκε

στις

H Λέσχη Τραπεζικών Πάτρας σε συνεργασία με τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζών και το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» διοργανώνει Παντραπεζική Αιμοδοσία.

Η 73η Παντραπεζική Αιμοδοσία Πάτρας θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη σχολαστικότητα και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας στο ισόγειο του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας που στεγάζει τα Πολυιατρεία της Ο.Α.Τ.Υ.Ε., στην οδό Κανακάρη 193 την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, από 08:30 – 13:30 και 19:00 – 21:0, με στόχο την άμβλυνση του προβλήματος της έλλειψης αίματος στο νομό.

Στην εκδήλωση εκτός από τους εργαζόμενους στις τράπεζες της πόλης, μπορούν να πάρουν μέρος και συμπολίτες εκτός του τραπεζικού χώρου προσφέροντας ζωή στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο και να ενταχθούν αυτόματα στη δύναμη του Σώματος Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέσχης Τραπεζικών Πάτρας, με όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την ένταξή τους σε έναν οργανωμένο σύλλογο.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η τριπλή επένδυση και η αναζήτηση των ακινήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

-Τρία κεντρικά ακίνητα της πόλης βρίσκονται στο στόχαστρο εταιρείας που έχει αποφασίσει να επενδύσει στην Πάτρα.

Οι επαφές με τους ιδιοκτήτες είναι καθημερινές και οι προθέσεις των ανθρώπων που έχουν εξουσιοδοτηθεί για τις διαπραγματεύσεις είναι το “deal” να κλείσει στη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα